Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
Ahoj, sorry za neskoru odpoved. Ja by som este prifukol vidlu a siel na 20-25%. Vybral token a ak ti pride tvoja pozicia na biku moc "vzadu" tak dal nizsie predstavec.. Ak ti vyhovuje terajsi odskok. tak po dofukani ho budes musiet trosku priskrtit. Je fakt tazke nastavit odpruzenie a cim viac nastaveni tym... Cely princip spociva v skusani. Ked pojdes nabuduce na trail skus otvorit jeden klik reboud. Ak lepsie tak pokracuj.. Horsie? Vrat sa s5.. atd.. A potom sa ochladi o 10°C a je to v ****.
LSC spomaluje zanaranie v Gckach (brzdy, vhupy, klopky..) Nechces aby bicykel siel pri mensej vlne, klopke prilis rychlo do zdvihu zbytocne menil svoje vlastnosti/geo.. Ale ako som pisal predtym stred je zaciatok a nabuduce skus otvorit/zavriet jeden klik...
Moj nazor je ze ludia jazdia velky SAG a v lepsom pripade aj prilis rychly reboud aby to nebolo tak "tvrde". Ono to funguje na pocit prijemne, len gripu je pomenej. Ale to je len nazor a preto treba skusat co vyhovuje tebe.
PS: idealne si to aj zapisat, na co som ja posledne pri servise zabudol
Je nejaka finta, ako tomuto zabranit, pripadne som urobil nieco zle pri poslednom servise? ( aj ked neviem co - na puzdra isla originalna vazelina, kruzky poriadne nasiaknute olejom)
Ešte skús guferá Racingbros.
Prifuknut? Zas to bude tvrde. Alebo je nieco zle? Reba 100-120 27,5
gufera asi nebudu hlavnym dovodom - predtym som tiez nemal SKF, ale takyto problem som nemal..
scarinko vyzera to tak, ze mas prilis nizky tlak a/alebo malo LSC.. tokeny ti tu moc nepomozu (maju skor vplyv na druhu polovicu zdvihu)
btw, prifuknutie v skutocnosti dost casto vedie k tomu, ze vidla sa stane "komfortnejsou".. je to proti logike, ale je to proste tak
Presne takto sa sprava aj moj starsi SID ked uz dlho neboli servisovane spodne nohy. Mne to naopak vyhovuje
Skus pozriet, vyfukni vidlu a odskrutkuj aircap orechom tusim 24. Na tom vrchnaku su tie tokeny naskrutkovane, najviac tam tusim mozu tri, ale to skontroluj v manuali. Ked tam nebudu, nejaky pridaj a uvidis. Ak nemas aky, mozem ti posunut, niekde sa mi dva povaluju zo sidky, ktoru uz nemam.
Je nejaka finta, ako tomuto zabranit, pripadne som urobil nieco zle pri poslednom servise? ( aj ked neviem co - na puzdra isla originalna vazelina, kruzky poriadne nasiaknute olejom)
Dobré by bolo uviesť, o aký model Piky sa jedná.. modelový rok, typ tlmiča, typ pružiny