Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
-19% RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
11,39 €
-19%
MOC 24,99 €
Neskúšal, ale správa sa tak isto aj ak ju stlačím von z biku bez kolesa. Neviem či to znamená že problém je inde alebo nie ?
branomelis
Aktuálne mám okolo 70psi, HSC aj LSC 10, LSR 6 a HSR 7. Váha približne 85kg. Jazdím okolo PB, napríklad Kaskády alebo Kalvária (dá sa nájsť na strave, na kaskádach často natáča Rasťo Baránek z bike mission). Terén sú hlavne korene a často volné kamene. Gumy sú Maxxgripp DD vpredu a DH vzadu spolu s cushcore, čo ma pri tak necitlivej vidle zachraňuje.
Neskúšal, ale správa sa tak isto aj ak ju stlačím von z biku bez kolesa. Neviem či to znamená že problém je inde alebo nie ?
branomelis
Aktuálne mám okolo 70psi, HSC aj LSC 10, LSR 6 a HSR 7. Váha približne 85kg. Jazdím okolo PB, napríklad Kaskády alebo Kalvária (dá sa nájsť na strave, na kaskádach často natáča Rasťo Baránek z bike mission). Terén sú hlavne korene a často volné kamene. Gumy sú Maxxgripp DD vpredu a DH vzadu spolu s cushcore, čo ma pri tak necitlivej vidle zachraňuje.
To bohuzial nestaci na diagnostikovanie problemu. Treba izolovat mozne priciny - vybrat vidlu z bajku, otvorit spodok aj vrch, nech pri pohybe moze volne "dychat" a teda nech ti neskresluje vysledok meniaci sa tlak v komore/spodnych nohach.. Tiez treba vybrat gufera, nakolko tie znacne prispievaju k treniu, a potom skusit pohyb s koleosm/bez kolesa.. obe nohy naraz/iba jednu..
ak sa hybe v pohode s jednou nohou zasunutou do spodnej, tak puzdrami to najskor nebude.. ak zacne zadrhavat az ked su obe zasunute, tak zrejme pojde o problem s paralenstou.. to vies potom vyskusat tak, ze vyberies koleso, zasunies obe nohy a postupne budes roztahovat spodne.. ak pri istej polohe rozstiahnutia zrazu zacnu behat v pohode, vies kde je problem
To by som už radšej nechal na servis, aj tak ho bude treba tak ju nejdem 2x po sebe otvárať. Ďakujem ale za radu, už len zistiť či budú v tom Susp. Clinic ochotní to naizaj urobiť.
branomelis
Na HSC budeš mať viac klikov ale viac ako 16 už nerobí nič. Možno som fakt iba moc fajnový, ale nečakal som od top-end vidly a tlmiča ešte aj s takým zdvihom že budem na spodku krátkeho kopca vyklepaný
martinkluckask
Moja Foxka je tak podobne na tom, opretá o priemyselný vysávač bola a ako som čosi robil, tak padla na zem, tak šla radšej do kúta
Praveze ta viac vyklepe pri nizsom ako odporucanom tlaku.. teda pokial nejazdis polne cesty. A ty si niekde ze uuplne inde aj od nizsieho. Potom si strasne zanoreny a vidlica je mega progresivna. Daj tam vyssi tlak. Aky mas teraz SAG?
Ja napr. jazdim 80psi na +- rovnakej vidle a mam bez handier 68kg (20%SAG).
V dolnej časti piestnice kde sa nakladá plastový klzný krúžok je v tom vybratí pre krúžok ešte dalšia drážka široká 1 mm a hlboká 0,7 mm.Do nej sa vkladá O-krúžok s prierezom 1 mm..Takže na každu stranu potom prečnieva 0.3 mm.Na videu v čase od 1:05:55...https://www.youtube.com/watch?v=jWzvvbC10Kc&t=2s...Takže teraz nám pôvodná miera 26.79 narástla o dalších 6 desatín milimetra teda na mieru 26.95.......a vrtanie telesa sedlovky máme 26.94
Riešenie:..O-kružok bez milosti odstrániť!
Moje presvedčenie o riešení daného problému sa nemusí zhodovať s presvedčením výrobcu sedlovky či servisného mechanika.
Prvy odtrch a potom uz pohoda.