cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
ani km nieje vypovedna hodnota - pokial to lozisko nedostane naloz vody vie fungovat velmi dlhu dobu. lacne loziska v stredovom mi bezproblemov vydrzali 3/4 roka - potom jedna burka a do tyzdna bolo po nich. a to ze drahe loziska su nejak extra mega super utesnene uz neverim. odpalil som aj enduro ktore stoja mnohonasobne viac. samozrejme rozdiel tam bude len neviem ci sa prejavi pri bike pouziti - kde nieje skoro nikde ziadne dodatocne utesnenie. myslim ze ani caste umyvanie biku loziskam neprospieva - hlavne ak nejake nieje zrovna v nalepsej kondicii tak ho to vie velmi rychlo odpravit.
Ako sa tu tak postupne zoznamujem s touto zaujimavou fulltail temou, vychadza mi, ze na zadne stavby sa najlepsie hodia loziska bez klietky, co najviac guliciek kvoli pevnosti, hlavne na bocne sily a vodotesne, aby nevyplavilo vazelinu a nezanieslo ich prachom a hrdzou, tak? U niektorych lozisk uvadzaju vodotesnost, prachotesnost, ale v praxi to asi vyzera inac...
je to zaujimava tema a ak by si si toho v tejto teme precital viac, vedel by si o com hovorim .......... ja ked som naposledy servisoval zadnu stavbu na bajku (ktory mi mesiacnato ukradli ), vedel by si ze som len tak na skusku pouzil cinske loziska za par eur a jedno, atypicke za 20 e....... po polroku, cinske smejdy normalne fungovali a drahe lozisko SKF bolo KO ..... tak si vyber........... preto tu tisickrat omielame, treba aj nove lozisko opatrne otvorit a natlacit vazelinou lebo vyrobcovia uz aj na novom lozisku setria! .... hento lozisko s plechovou krytkou neotvoris bez toho aby si ten pliesok neposkodil..... ked uz si ich kupil, tak ich pouzi, ale ak jazdis v blate/vode, obcas nanho kukni ci je ok a ked nepojde ako ma, vymen ho.... a kupuj lozuska 2RS .....kryte z oboch stran gumenym tesnenim ktore sa da vybrat a ponamazani vratit bez poskodenia
Enduro loziska su sice drahe, ale kvalitne rozhodne nie su.
Tie enduro urcene do ramov su hlavne maxove - len gulicky nahusto bez klietky. Ostatni vyrobcovia taketo prevedenie spravidla vobec nemaju v ponuke. Do stredu by som endurove ani nekupoval, tieto aj v endure nie su max, nie je na to dovod.
Raz sa mi stalo, ze mi lozisko v strede zamrzlo a tocila sa oska, stacilo streknut trochu spreju. Toto by sa ale v zadnej stavbe nemalo stat, lebo loziska su fixnute dost pevno. Lozisko stredu voci oske je chytene len minimalny bocnym tlakom (posobi aj na gulicky kedze nie je ziadna vlozka medzi loziskami). SmartSam ma smolu v tom, ze sa to lozisko nejak zaseklo, mozno tam bola horsia tolerancia uz od vyroby. Zvycajne sa lozisko len znici - rozpadnu gulicky a ma vakel. Spominany Trek je iny pripad, tam to mozu sposobit aj bocne sily. Na hlavnom cape to nehrozi.
Vazelinu som do novych nikdy netlacil (ale mozem nabuduce vyskusat), na ramy spravidla kupujem enduro max verzie. Menim cca. po 10kkm = za tri roky, inak na zadnu stavbu nesaham.
Zdravím, práve som zistil, že mám totálne zadreté ložisko v zadnom náboji - DTSwiss 370, kolies Roval Traverse Fattie 29". Ložiská ako na foto: 28-15-7mm. Robím si na bajku takmer všetko, ložiská v náboji riešim prvý krát. Viete poradiť/odporučiť ktoré ložiská by som si tam mohol dať a kde ich zohnať? Nejaká stredná trieda, nepotrebujem keramické, ale nejaké slabé tiež nie. Vopred vďaka.
Nejaké odporúčanie na dobru vazelínu do ložisk zadnej stavby? Čiže male otáčky a dobra odolnosť voči vode. Tie klasické bike vazelíny na všeobecne použitie mi prídu nedostatočne, resp. malo odolne voči vode.
Ahojte,
som tu nový a s opravou bicyklov nemám veľa skúseností. Mám starší bicykel a potrebujem na ňom vymeniť stred, lebo má už veľkú vôlu. Problém ale je, že neviem čo to je za stred, a či sa vôbec bude dať niečo také kúpiť. Prikladám aj fotografie, a budem Vám povďačný za akúkoľvek pomoc, alebo radu.
Moc ďakujem.
fuu tak to už je riadne retro ,odhad tak 20r najmenej, skus to rozobrať ,budú tam asi rozomlete venčeky s guličkami, potom to len zobrať do nejakeho jednoducheho cykla či niečo najdu.
fuu tak to už je riadne retro ,odhad tak 20r najmenej, skus to rozobrať ,budú tam asi rozomlete venčeky s guličkami, potom to len zobrať do nejakeho jednoducheho cykla či niečo najdu.
tak k tym 20rokom este asi pridaj...... uz som davno chcel reagovat ale nemam odvahu ..... mozno Turbi bude vediet
ale podla veku a stylu tam budu venceky ktore by snad este niekde mohli byt ...
Aštabús V tomto su misky vlisovane do ramu. Treba dufat ze nie su popraskane a treba dufat ze aj “konusy” v tom su v poriadku. Inac je trosku problem zohnat nahradne diely. Rozobrat, skontrolovat poskodenie, ak nebude poskodenie zasadne tak zlozit a namiesto vencekov tam len povkladat gulicky toho isteho rozmeru ake boli vo vencekoch.
Toto stredove zlozenie je pouzivane na bicykloch Schwinn, co je americka znacka a aj na novsich bicykloch retro.
. Neviem ci tam pojdu nase venceky. Ja som rozoberal len Talianske ITA, polske thompson
To budu misky vlisovane.
Moc Vám ďakujem za reakcie.
Tzn. ak by sa mi to uloženie podario niekde zohnať, tak je možné ho vymeniť?, resp. ak by to nešlo vymeniť/zohnať, stačí teda tam len povkladať tie guličky?, samozrejme v závislosti od poškodenia.
Ďakujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie enduro urcene do ramov su hlavne maxove - len gulicky nahusto bez klietky. Ostatni vyrobcovia taketo prevedenie spravidla vobec nemaju v ponuke. Do stredu by som endurove ani nekupoval, tieto aj v endure nie su max, nie je na to dovod.
Raz sa mi stalo, ze mi lozisko v strede zamrzlo a tocila sa oska, stacilo streknut trochu spreju. Toto by sa ale v zadnej stavbe nemalo stat, lebo loziska su fixnute dost pevno. Lozisko stredu voci oske je chytene len minimalny bocnym tlakom (posobi aj na gulicky kedze nie je ziadna vlozka medzi loziskami). SmartSam ma smolu v tom, ze sa to lozisko nejak zaseklo, mozno tam bola horsia tolerancia uz od vyroby. Zvycajne sa lozisko len znici - rozpadnu gulicky a ma vakel. Spominany Trek je iny pripad, tam to mozu sposobit aj bocne sily. Na hlavnom cape to nehrozi.
Vazelinu som do novych nikdy netlacil (ale mozem nabuduce vyskusat), na ramy spravidla kupujem enduro max verzie. Menim cca. po 10kkm = za tri roky, inak na zadnu stavbu nesaham.
su to najpoužívanejšie ložiska do nábojov či rámov
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/orechy-a-ostatne/novatec-lozisko-ezo-6902-2rs-15x28x7.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/loziska/enduro-bearings-6902-lozisko-15x28x7-mm.html
https://eshop.valiveloziska.sk/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=6902&submit_search=
tu SKF za dobru cenu
https://eshop.valiveloziska.sk/loziska-skf/14682-lozisko-6902-2rs-skf.html?search_query=6902&results=9
savings Enduro Bearings 6902 LLU MAX ložisko, 15 x 28 x 7 mm
7,89 € savings
MOC 13,09 €výborne drží na kove...
ale je hustejšia, nieje moc dobrá do ložiska kolies či stredu , robí odpor, ale na čapy top,
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/vazeliny-pasty/motorex-bike-grease-2000--vazelina-850-g.html
https://www.olejrwk.sk/MOGUL-A-4-250g-d23670.htm
https://www.olejrwk.sk/Shell-Gadus-S2-V220-AC-2-400g-d4200.htm
som tu nový a s opravou bicyklov nemám veľa skúseností. Mám starší bicykel a potrebujem na ňom vymeniť stred, lebo má už veľkú vôlu. Problém ale je, že neviem čo to je za stred, a či sa vôbec bude dať niečo také kúpiť. Prikladám aj fotografie, a budem Vám povďačný za akúkoľvek pomoc, alebo radu.
Moc ďakujem.
Juraj.
tak k tym 20rokom este asi pridaj...... uz som davno chcel reagovat ale nemam odvahu
ale podla veku a stylu tam budu venceky ktore by snad este niekde mohli byt ...
. Neviem ci tam pojdu nase venceky. Ja som rozoberal len Talianske ITA, polske thompson
To budu misky vlisovane.
Tzn. ak by sa mi to uloženie podario niekde zohnať, tak je možné ho vymeniť?, resp. ak by to nešlo vymeniť/zohnať, stačí teda tam len povkladať tie guličky?, samozrejme v závislosti od poškodenia.
Ďakujem.
edit:
Prikladám fotku.
Juraj.