Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
Samozrejme, záleží aj na tom, kedy si tento test robíš. Keď som si ho skúšal večer o 11 po tom, ako som predtým 2 hodiny ležal pred počítačom, mi vyšlo necelých 50 tepov za minútu.
Takže, keď má niekto po takomto cvičení nameraný tep 0, je na tom podľa tých tepových hraníc fasa dobre, ale pravdepodobne sa už z toho asi tešiť nebude
len neviem ci pri takych vysokych tepoch sa oplati nahanat kondicku,ci tu uz nejde o zdravie...
ked ja tie tepy mam stale vysoke,pri kludnej jazde po rovine idem na 135-155 ...kopec aj 180 tepov..nebikujem vela za dva roky co ma to zacalo bavit som najazdil len 5000km,na zaciatku mi islo srdce vyskocit,postupom casu sa to zlepsovalo,uz som nepocul to busenie...asi pred 3 mesiacmi som si kupil sporttester a tam som zhrôzou sistil ze,aj ked nepocujem to busenie aj tak ficim na dost vysoke otacky.....takze neviem ci sa tie tepy daju este znizit...je to vôbec este zdrave ist na take vysoke tepy alebo ten bike mam zavesit na klinec?
v pohode jazdi dalej.. na začiatok sezony viac cestu a udržuj sa okolo 140-145 ked chytiš kondičku jemne to pojde dolu.. ras za čas si supni nejaký kopec, kde si davaj 3-5x 30s intervaly uplne po hranu 180.. ale predtým sa dobre rozjazdi.. uvidíš v lete ako ti pojde...
2 slova - zatazovy test...
moja žienka ma tiež problem z tlakom a ma to posunute od 100 ... pri výkone hned vyskoči na 160 a viac
inak minimalny som si rano nameral 36, teraz v zime je to okolo 44-46, maximalny 207 kedysi davno na XC v Turcianskych ( ale to sme este boli mladi a pekni
Čo sa týka mňa vraj som nad priemer zdravotne a vladzem na urovni pretekara. Z nejakej ich stupnice 10 som sa dostal na 9 a potom som vypol nakolko už som nechcel alebo nemohol? To je take klamlivé lebo vonku , pred Tv alebo pri hudbe reaguješ uplne inak . Ale proste vysledok bol dobrý a uspokojujúci až na tep. Ten mi nameral len 168max čo ma trochu zaskočilo lebo som mu hovoril že už som dosiahol aj 185 pri šliapaní na 10% sklon cesty. No predsa neskončiš ked máš na dosah vrchol. čí? a že 170-175 tep nie je problem. On tvrdil že nepresne prístroje atď. Jazdim so SUNTOM hodinkami na MTB chalupa / nalo / a cestu robim na SIGME 1909. Povedal som mu že neverím že až taký rozdiel nemôže byť , no ale lekári majú stále pravdu. Aby som zhrnul závidím Vám vaše vysoké tepy ako to tu píšete.