Lokalizácia
Formulár sa odosiela
morelon:

jasne aj ja trenujem v zime...ale len beh alebo turistika
pri bikeovani je rychlost prudiaceho vzduchu ovela rychlejsia, cize aj relativne studensie posobi na telo a dychacie cesty...
skus si precitat toto:
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/view/230/31/

aj ruski vojaci trenuju v mrazoch len v trenirkach a tiez to neznamena, ze je to normalne :)
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 12:44:17
00
Vsetko je iba o zvyku,poznani svojho tela a spravnom obliekani,kto jazdi celorocne ako ja,tak si uz vypestuje pre to urcity cit,ako sa spravne obliect,ako sledovat pocasie a pod.
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 12:53:08
00
Preto sa v zime nejazdia kopce, aby som sa vyhol zjazdu, lebo to je už fakt nepríjemé, ale takých 30km/h po rovinke je ešte v pohode. Základom je kvalitné oblečenie, do ktorého treba veľa investovať. Pod -5 nechodím ani ja, lebo tu dole v Rimavskej Mallorce Sobote také teploty máme len výnimočne, napríklad teraz je tu -4 a slnko. A na lyžiach je rýchlosť prúdiaceho vzduchu oveľa viššia ako na bicykli. Proste je to o tom čo ste ochotný pre šport obetovať a o tom kto koľko mrazu znesie. Ja znesiem málo.
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 12:55:19
00
len na lyziach ani zdaleka nie si taky zadychany ako na biku :)
inac suhlasim, ze treba trenovat celorocne...ja celu dobu pisem o silnych mrazoch...do -5 sa da, ked je uz menej, tak uz je to o zdravi...o to povodne islo :)

edit...aj v tych mrazoch je to rozdiel...ked je vlhko a -2 tak je to horsie ako ked je sucho a -4 a slnko :)
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:01:53
00
lenze su lyze a bezky...pre cyklistu su zjazdovky tak trochu strata casu aj ked urcita sila sa tam da natrenovat

a ze sa na bezkach nezadychas tak ako na biku? :) ...tak potom odporucam ist na Skalku, dat si severny okruh a na zaver stupanie hore na zjazdovku ]:) ...take tepy som na biku nevytocil ani nepamatam...o dychani ani radsej nebudem pisat

Naposledy upravil matt dňa 25.01.2010 - 13:06:58, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:05:15
00
V zime by sa mala jazdiť výlučne základná vytrvalosť, čiže sa to dá v pohode udýchať nosom. Je to zložité a všetko na seba nadväzuje, každý trénuje ako chce :-).
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:05:50
00
jj, tak taku zakladnu vytrvalost som trenoval jednu zimu a neviedlo to k absolutne nicomu :) ...teda ano, na pretekoch som mal vytrvalost zeby som mohol tocit aj 300km, ale ihned ako sa zrychlilo alebo prisiel kopecek tak nastal riadny problem
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:09:03
00
lenze su lyze a bezky...pre cyklistu su zjazdovky tak trochu strata casu aj ked urcita sila sa tam da natrenovat

a ze sa na bezkach nezadychas tak ako na biku? :) ...tak potom odporucam ist na Skalku, dat si severny okruh a na zaver stupanie hore na zjazdovku ]:) ...take tepy som na biku nevytocil ani nepamatam...o dychani ani radsej nebudem pisat

ach jaj vy vobec necitate, co pisem :)
ide o to, ze spojenie vysokej rychlosti a rychleho dychu v mrazoch zle posobi na dychacie cesty...
na bezkach nejdes tak rychlo ako na biku, aj ked si zadychany...
na druhej strane na lyziach ides rychlo, ale nie si zadychany...
netreba to pliest dokopy :)
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:13:32
00
jj, tak taku zakladnu vytrvalost som trenoval jednu zimu a neviedlo to k absolutne nicomu :) ...teda ano, na pretekoch som mal vytrvalost zeby som mohol tocit aj 300km, ale ihned ako sa zrychlilo alebo prisiel kopecek tak nastal riadny problem

vsetci profici trenuju v zime ZV...
silova vytrvalost a vybusnost sa trenuje az na jar...mozno si prave toto zanedbal v tej jari

Naposledy upravil funkatron dňa 25.01.2010 - 13:32:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:15:46
00
Ale rýchlosť nemá vplyv na to aký chladný vzduch dýchame, ten bude vždy taký chladný ako ukazuje teplomer. Rýchlosť má vplyv na pocitový chlad kotrý cítime na pokožke.
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:17:40
00
ach jaj...vidim ze skoda tu aj nieco pisat :)

tesim sa ked sa stretneme niekde na pretekoch...aspon vsetci ukazete aky obrovsky zaklad je ta ZV
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:18:12
00
To ja netvrdím, ja sa len učím správnemu tréningu :-).

Matt tak ako jazdíš v zime?
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:21:40
00
no ja si to dovolim tvrdit, ze zakladna vytrvalost je velky zaklad :)
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:28:24
00
spravny trening podla kniziek nie je vzdy ten spravny trening pre kazdeho. kazdy jeden organizmus ma uplne inu odozvu na treningovy proces a jeho jednotky. netvrdim ze ZV nie je zaklad pocas zimy, ale mne to nevyhovuje. ja musim aspon raz do tyzdna aj cez zimu zaradit napr intervali aby moj vykon pocas cyklistickej sezony bol aspon na nejakej urovni...jednoducho ked to zacnem trenovat az zaciatkom marca, tak to v treningu uz akosi nedozeniem...

co sa tyka mna a jazdenia v zime, tak jazdim do konca februara max na trenazeri ( po prve som asi padavka a po druhe sa sutaznou cyklistikou nikdy zivit nebudem a nepotrebujem si v mrazoch odrovnat klby aj ked sa sebalepsie obleciem ).

takze u mna je to cez zimu turistika, trenazer, bezky, plavanie, trochu behu a trosicku posilovania...samozrejme netvrdim ze je to najlepsie co moze byt a viem ze inemu by to napr vobec nevyhovovalo

len sa cudujem, kolko ludi si pocas zimy myli Slovensko so slnecnym pobrezim Spanielska :)
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:29:19
00
v podstate take zlozenie treningu je aj u mna..len fitka je trochu viac a nie su bezky (co ma mrzi...mozno casom kupim)...
Zobraziť komentár 25.01.2010 - 13:39:30
00
keyboard_arrow_up