Áno, máš pravdu. Flip v pozícii High predĺži reach cca o tých tvojich odhadovaných 3-4mm. Poplietla som si to z tým keď som menila geo na ráme Dema Raven excentrickými vložkami úchytov tlmiča.
Avšak mýliš sa v hodnote wheelbase. Tá sa naozaj skráti v pozícii High. Hlavový uhol bude totiž strmší a osa predného
kolesa sa teda priblíži k ose zadného kolesa.
Áno, ten token ti tam pomôže. Zmenšíš vzduchovú komoru, čím zvýšiš progresivitu zdvihu. T.j. čím viac do zdvihu tým väčšiu silu na stlačenie musíš vyvinúť. Toto vyšším tlakom nedosiahneš. Tlmič ti totiž automaticky tlak s pozitívnej komory dorovnáva s negatívnou.
Ani s tou wheelbase nemas pravdu, pretoze pri manipulacii s flipchipom je os otacania predneho a zadneho trojuholnika v stredovom zlozeni. Aby sa otacanim predneho trojuholnika zacal skracovat wheelbase, tak by musel by nakloneny tak velmi, ze by bol stack < reach. Presnu hodnotu od ktoreho uhla by sa wheelbase zacal skracovat sa mi nechce pocitat ale ak by bol hlavovy uhol 90 stupnov, tak sa zacal skracovat ak od hodnoty 45 stupnov (stack = reach). Pri 66,5 stupna by to naklonenie muselo byt este vyraznejsie.
Tolko hodinka geometrie

Ale dakujem, vyskusam v ramci posezonneho servisu zvysit progresivitu tlmica.