Akoze pod 69 hlava a nad 74 sedlovka a XC - toho je kopec
napr 100mm - Kellys Gate, Orbea Alma, Merida Big.Nine, ...
zo 120mm co som uz pisal dalsie napr Mosaic MT-2, Mondraker Chrono DC, Pässilä Juntu, Chumba Sandero, Focus Raven, Octane Prone, ...
mizaky
nj dalsi pekny bike ale kua tie hmotnosti su strasne, 12,9 v S?
a-biker Almba bola tiez vo vybere len sa nenasiel dobr deal. Zakladne modely su drahe na to ako su vybavene, s upgrade komponentmi by to cele vychadzalo sialene draho.
btw hlada sa len karbonovy bike
ked pan boh a RCZ da tak vidla niekedy bude ale teda RS lebo Fox nechcem (drahy servis)
povodne bol vo vybere Procaliber 9.5 ktory sa dal kupit jety za cca 1300 a na tom sa uz dalo stavat a zaroven jazdit. Len ten ram je tiez zrovna tazitko (okolo 1400g v L).
Ja to nemozem financne nahanat ako tu niektori borci co idu len XTR a Darimo a pod ale tiez nechcem tazky bike cize to musim vyvazovat niekde cena/vykon(hmotnost)
s 10 neratam ani po upgrade vidla bude mat co som cital cca 1520g kedze je to 35mm verzia, kolesa ak nejake rozumen zozeniem casom
pacilo sa mi aj to BMC ale tiez to malo len 27,2
je mozne ze by mi stacil teleskop do 100mm ale kto vie
Celkom sa mi paci Ibis DV9 len cena ramu je trochu vysoko, keby sa dal zohnat pod 1K tak by to bol super kandidat
No to ano, len ci sa da ta oneup nastavit kde bude mat max vysunutie lebo som cital ze na CD sa sedlovka zasunie len po skrutky na kosik. Moc sa do teleskopiek nevyznam cize neviem ktora sa da ako nastavovat
jj teraz som sa hral s tou ich kalkulackou, na 120mm pisu ze rozmer Y musi byt aspon 165mm co by tam mohlo byt ako miesto pre zasunutie.
ja som podla vysky sedenia vypocital 245mm od ramu po lyziny sedla na to CD pri velkosti L (rozmer seat tube je 480mm, moj rozmer stred sedlo je 775mm)
Co sa tyka kvality OneUP? vakel, servis atd?
Cize karbon ram s modernou geo, sedlovka nad 74, hlava pod 69, a rozumiem tomu tak ze xc na preteky to byt nemusi, skor nieco ako DC HT. Karbon asi koli vahe a nejakym dalsim vlastnostiam ktore vdaka nemu vie vyrobca na rame ukuchtit. Cenu teda tym padom neriesim. Rozmyslal by som medzi tymito tromi:
Yeti ARC - vaha ramu niekde okolo 1.4kg, tuhy ram na slapanie, pohodlny na jazdenie, robeny na 130mm vidlicu ale so 120 by nemal byt nejaky vyrazny problem.
Ibis DV9 v2 - vaha ramu netusim, google vravi 1.2kg pri neznamej velkosti a v1 verzii, v2 by mala byt lahsia. Robeny na 120mm vidlicu ale pojme od 100 po 140. Vlastnosti netusim.
Spot Rocker - Cital a videl som dost recenzii kde si ho chvalia. Na webe vyrobcu vyzera otrasne ale na fotkach ludi vyzera celkom dobre.
Vsetky tieto som samozrejme pozeral ale ceny za ramy su vysoke a entry vybavene biky este viac.
Na preteky nechodim a ked tak len sam so sebou a kamosmi. Vacsinou tu po karpatoch a vynimocne dovolenka niekde mimo. V sucasnosti mam problem v strmých stupaniach (sedlovy 70 stupnov) a strmsich klesaniach ( hlavovy 71,5 a bez teleskopu)
No a aktualne este 27,5 kolesa a rad by som 29 ?
Zatial som nakloneny tomu scalpelu lebo dobra cena a vybava
Tuto sice testoval top model ale geometria je rovnaka Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co tak niečo už na 120mm od výroby a vyladene na ten zdvih. Myslím, že toto spĺňa všetky tvoje požiadavky.
Lko ma 13kg
napr 100mm - Kellys Gate, Orbea Alma, Merida Big.Nine, ...
zo 120mm co som uz pisal dalsie napr Mosaic MT-2, Mondraker Chrono DC, Pässilä Juntu, Chumba Sandero, Focus Raven, Octane Prone, ...
nj dalsi pekny bike ale kua tie hmotnosti su strasne, 12,9 v S?
a-biker Almba bola tiez vo vybere len sa nenasiel dobr deal. Zakladne modely su drahe na to ako su vybavene, s upgrade komponentmi by to cele vychadzalo sialene draho.
btw hlada sa len karbonovy bike
povodne bol vo vybere Procaliber 9.5 ktory sa dal kupit jety za cca 1300 a na tom sa uz dalo stavat a zaroven jazdit. Len ten ram je tiez zrovna tazitko (okolo 1400g v L).
Ja to nemozem financne nahanat ako tu niektori borci co idu len XTR a Darimo a pod ale tiez nechcem tazky bike cize to musim vyvazovat niekde cena/vykon(hmotnost)
tu je ten raven lacnejsi a BD urcite dorucuju aj na SK
https://www.bike-discount.de/en/focus-raven-8.8-1
pacilo sa mi aj to BMC ale tiez to malo len 27,2
je mozne ze by mi stacil teleskop do 100mm ale kto vie
Celkom sa mi paci Ibis DV9 len cena ramu je trochu vysoko, keby sa dal zohnat pod 1K tak by to bol super kandidat
Full je v MK overkill a na scarinkove jazdenie po cyklodialniciach duplom.
ja som podla vysky sedenia vypocital 245mm od ramu po lyziny sedla na to CD pri velkosti L (rozmer seat tube je 480mm, moj rozmer stred sedlo je 775mm)
Co sa tyka kvality OneUP? vakel, servis atd?
toto vyzera rozmerovo rovnako ako OneUP
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-e20i-teleskopicka-sedlovka-272-mm-435-mm120-mm.html
Kind Shock E20i teleskopická sedlovka, Ø - 27.2 mm, 435 mm/120 mm
173 €
Yeti ARC - vaha ramu niekde okolo 1.4kg, tuhy ram na slapanie, pohodlny na jazdenie, robeny na 130mm vidlicu ale so 120 by nemal byt nejaky vyrazny problem.
Ibis DV9 v2 - vaha ramu netusim, google vravi 1.2kg pri neznamej velkosti a v1 verzii, v2 by mala byt lahsia. Robeny na 120mm vidlicu ale pojme od 100 po 140. Vlastnosti netusim.
Spot Rocker - Cital a videl som dost recenzii kde si ho chvalia. Na webe vyrobcu vyzera otrasne ale na fotkach ludi vyzera celkom dobre.
Na preteky nechodim a ked tak len sam so sebou a kamosmi. Vacsinou tu po karpatoch a vynimocne dovolenka niekde mimo. V sucasnosti mam problem v strmých stupaniach (sedlovy 70 stupnov) a strmsich klesaniach ( hlavovy 71,5 a bez teleskopu)
No a aktualne este 27,5 kolesa a rad by som 29 ?
Zatial som nakloneny tomu scalpelu lebo dobra cena a vybava
Tuto sice testoval top model ale geometria je rovnaka
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down