chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Laro22 mas negativnu skusenost s Race verziou Dubnitalu?
Lebo z mojich skusenosti nizka hmotnost nie vzdy znamena zlu odolnost. Specialized su snad najlahsie plaste ale odolnost podla mojich skusenosti vynikajuca.
No super, aspon viem ze ich mam rovno vratit Nahodim teda na skusku tie Ricky.
Inak pozeram fotky v tvojom profile a vidim tam ze si jazdil aj XC RC. Ako by si porovnal Dubnital a Pirelli?
Dubnital je rychlejsi citelne...a nechapem ako je to mozne ale aj lepsie drzi v terene...na 2.4 je dost uzky na 30mm rafe len 59mm ...
Ale celkovo super plast konecne vsestranny aj ked to je subjektívne...
Nazdar, kupil som maxxis ikon 2.25 (29")na zadne koleso, nieco agresivnejsie by som chcel na predne. Ardent race, rekon alebo rekon race? Jazdím vacsinou sucho
Ahojte. Pridam aj ja moju skusenost. Jazdil som dve sezony CONTI RACE KING PROTECTION v sirke 2.2" a najazdil som na nich slusnych 5500 km na zmiesanom terene (traily, les, sotoliny, luky, cesty). Musim povedat, ze lepsie plaste som asi nemal. Vaha bola tesne pod 600gr a na 30mm rafikoch mali z vzhladom na rozmer celkom prijatelnych 59mm pri tlaku 2 BAR a 58mm pri tlaku 1 BAR. Foto plastov po 5500 km prikladam nizsie. Na plastoch som nemal ani jediny defekt. Po cca 3 500 km sa zacali objavovat priesaky, ale viacmenej sa nic nedialo.
Teraz som si kupil nove DUBNITAL RACE GRIP 2.4 ktorych vaha bola tesne pod 700gr. Realna sirka na 30mm rafku je 62mm. Su trochu pomalsie, tazsie, ale zasa poskytuju vacsi komfort, grip a istotu v technickom terene (korene a skaly) v porovnani s RACE KING 2.2". Tie RACE KING PROTECTION sa mi pacili natolko, ze som si ich objednal este raz na HT (na take gravel jazdenie) a na FULLE ostavaju DUBNITAL.
Rick XC Speedgrip nahodene. Isli nahodit lahko, skoro bez montpak a nafukat bez boostra. V porovnani so Specialiazed Flexlite je to poctivy kus gumy.
Konstrukcia je velmi pruzna a aj guma samotna je velmi makka. Na noc som nechal nafukane na 3 bary, na druhy den mali 58,5mm na 29mm Roval rafikoch. Ale su pomerne vysoke.
V porovnani so specialized urcite pohodlnejsie a lepsie zehlia teren. Na korenoch a kamenoch vobec neuskakuju. Od oka ked pozriem watty a casy na segmentoch, tak vyzeraju rychle ale to by som musel v jeden den testovat aby to bolo objektivne.
Este mam na nich malo najazdene aby som posudil grip/vlastnosti ale zatial vsade podrzali dobre.
Ale pozeram predpoved a neviem ci nebudem musiet na Stupavsky nahodit dopredu nieco agresivnejsie, pri tom kolko ma toho naprsat 🙈
Zdravím bikeri ✌️ keďže jeseň - zima začína… nejaké pneu by sa zišli do náhrady … pozerám po Schwalbe Advancer Hybrit, čítal som špecifikáciu na aký terén sú určené … aj ,, blato “ ale bloky sú nahusto… ako sa to bude čistiť prípadne niekto skúsenosť ?
DanoL91 túto verziu som mal pred cca 3rokmi, nemyslel som tým, že chcem ísť do nižšej kategórie ale páči sa mi tpi u toho plášťa s tým, že by to bolo jazdené v zime… - pevnejšia zmes… a skúsiť aj model ktorý nie je tak rozšírený …
YTrider bude to tvrda zmes ktora sice dlho vydrzi ale bude zle drzat, pomaly odvalovat a bude tazka. A ani dezen toho plasta nevyzera ze by sa dobre samocisti od blata…
A na zimu by si preco chcel tvrdsiu zmes? V zime praveze lepsie makka, lebo teplotou aj tak stvrdne.
lubo_j písal som v prvom že ten dezén či má niekto s ním skúsenosť ,, čistenie “ to zimné kombo Ardent- Ikon mne sa nejak nepáči … mal som kombo od Schwalbe Nobby - Hans … Nobby na mňa na prednom je už dezén moc … preto som sa po niečom rozhliadol
Myslel som tým, Nobby má bočné stuple až moc pre mňa … keď že som ho jazdil v zime neletím takou rýchlosťou v zákrutách, žeby som ich potreboval, tým aj túj jeho váhu pri 2.4 šírke… preto som hľadal niečo do mokra na blato do zimy ale miernejší dezén nie až také ,, traktory “
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo z mojich skusenosti nizka hmotnost nie vzdy znamena zlu odolnost. Specialized su snad najlahsie plaste ale odolnost podla mojich skusenosti vynikajuca.
Inak pozeram fotky v tvojom profile a vidim tam ze si jazdil aj XC RC. Ako by si porovnal Dubnital a Pirelli?
Ale celkovo super plast konecne vsestranny aj ked to je subjektívne...
Teraz som si kupil nove DUBNITAL RACE GRIP 2.4 ktorych vaha bola tesne pod 700gr. Realna sirka na 30mm rafku je 62mm. Su trochu pomalsie, tazsie, ale zasa poskytuju vacsi komfort, grip a istotu v technickom terene (korene a skaly) v porovnani s RACE KING 2.2". Tie RACE KING PROTECTION sa mi pacili natolko, ze som si ich objednal este raz na HT (na take gravel jazdenie) a na FULLE ostavaju DUBNITAL.
Konstrukcia je velmi pruzna a aj guma samotna je velmi makka. Na noc som nechal nafukane na 3 bary, na druhy den mali 58,5mm na 29mm Roval rafikoch. Ale su pomerne vysoke.
V porovnani so specialized urcite pohodlnejsie a lepsie zehlia teren. Na korenoch a kamenoch vobec neuskakuju. Od oka ked pozriem watty a casy na segmentoch, tak vyzeraju rychle ale to by som musel v jeden den testovat aby to bolo objektivne.
Este mam na nich malo najazdene aby som posudil grip/vlastnosti ale zatial vsade podrzali dobre.
Ale pozeram predpoved a neviem ci nebudem musiet na Stupavsky nahodit dopredu nieco agresivnejsie, pri tom kolko ma toho naprsat 🙈
A na zimu by si preco chcel tvrdsiu zmes? V zime praveze lepsie makka, lebo teplotou aj tak stvrdne.
https://www.instagram.com/p/DORHBU3DXKD/?img_index=2&igsh=MXJyaWFhYWN4MWVhOQ==
Ak mas Nobby Nic napr. SuperGround tak bude na 100% rychlejsi ako nejaky droteny plast.
Čakal som že názov tohto plášťa budem čítať hneď ako prvé odporúčanie