zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Moj plan je Mavic Crossmax ST kolesa (UST) + Mavic ventilky + Schwalbe TLR plaste (cize zosilena patka, ale vyzaduju tmel) + Stans NoTubes tmel. Planoval som uplne bez pasky, kedze funkcne ju netreba (patky budu drzat a tesnit aj bez nej, a rafik diery nema
potom by si asi ani nemal v necase jazdit, na jar po cestach je tiez dost soli...
(ale nestava sa to vsetkym)
Moj plan je Mavic Crossmax ST kolesa (UST) + Mavic ventilky + Schwalbe TLR plaste (cize zosilena patka, ale vyzaduju tmel) + Stans NoTubes tmel. Planoval som uplne bez pasky, kedze funkcne ju netreba (patky budu drzat a tesnit aj bez nej, a rafik diery nema
Jazdim Mavic Crossmax ST kolesa + Schwalbe RoRo TLR Snake Skin + NoTubes tmel, ale ventily Mavic co boli ku kolesam nepouzivam, pretoze sa nedaju rozoberat. Nahradil som ich Caffe Tubuless od Mata, u ktorych je mozne vybrat vlozku von a naliat cez otvor tmel. Je to praktickejsie.
inak sú to TOP kolesá,výrobca si verí,keď dal dozadu len 20 š*****v (vpredu je 24) mám ich vo verzii 26" , tá tuhosť je citelná.Doporučujem ti použiť verzie plášťov SnakeSkin,trochu vyššia váha sa vráti vo výrazne lepšej odolnosti proti prerezaniu,a tlak držia bez strát aj niekolko týždňov.
A prečo dávať 600 Eur,keď sú na bazáre tu v BA nové za 400 ? hmmmm ...
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-kolesa-zapletene/176219/mavic-crossmax-st-29quot.html
lenže Ferisko má Canyon Nerve 29-er
Tmel uz mam kupeny. Dokonca mam doma aj jedno balenie Effetto Mariposa CaffeLatex ventilkov, tak na ne kuknem ktore su lepsie a podla toho pouzijem.
Ze mi zvonku casom trochu pooxiduje rafik/nipple alebo co, to je mi jedno. Rovnako mam na haku pripadne rozozratie pneu po case, lebo pneu je proste spotrebak. A ano, dobre eloxovanie by malo oxidaci zabranit. Ale problem je, ze najcastejsi pripad oxidacie o ktorych som cital je v okoli ventilku zvnutra co po case zapricini ze prestane tesnit.
Co sa tyka toho odkial som zobral info korozi tak na to len: https://www.google.sk/search?q=rim+sealant+corrosion&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox
Napr.:
Samozrejme, vyrobcovia tmelov tvrdia, ze to isto nie je z ich tmelov. Na druhej strane niektori vyrobcovia rafikov (shimano ehm) vyslovene neodporucaju pozutie "alkalickych tmelov".
Na druhej strane aj Stans nakoniec pridali do FAQ odporucanie davat pasku aj na ust rafiky koli "vlhkosti":
http://www.notubes.com/faq.aspx
Do I need to use rim tape on sealed rims like the Mavic Ksyrium?
Tape is not necessary to seal the rim, but we recommend adding one layer to protect un-anodized or scratched areas of the rim from oxidation due to moisture in the sealant.
A tiez tam napriklad tvrdia, ze v ich tmeli nie je skoro ziadny amoniak ale kto ovonal ten tmel, ten vie
//edit: aby som nebol len negativny tak som rad ze tu nikto ziadnu oxidaciu rafiku z vnutra zatial nezaznamenal. Ono bohvie, ti ludia co to reportuju, ze kde a v akych podminkach jazdia (teplota, vlhkost, morska voda?).
tiež sa mi zdá,že vnútro ráfkov na týchto nových ST je ovela kvalitnejšie nalakované,ako tieto na fotkách,v každom prípade 1 vrstva NoTubes pásky by možno nebola na škodu-pre istotu
Dalej v tom istom threade z ktoreho je ta fotka pise iny typek tiez s dur-ace kolesami ze za 6 mesiacov mu do rafiku dokonca vyzralo dieru
http://forums.roadbikereview.com/wheels-tires/stans-damage-my-aluminum-rims-271614-3.html#post4137819
Inak ja by som jednu vrstvu tej nalepovacej pasky od stans kludne do tych rafikov dal, len som ju zatial nikde nenasiel samostatne na predaj.