Neviete niekto vysvetlit spravny postup ako centrovat koleso, dnes som to robil tak podla intuicie, ale dopadlo to dobre, je to uplne rovne, totiz, tam kde bolo krive (rozmedzie asi troch spajli) tam som tie spajle dotiahol trocha a vyrovnalo sa to...len som cital, ze ked sa jedna dosponuje, dalsie treba povolit...a tak neviem ci mi to nejak nemoze teraz prasknut alebo co...niekto tu pisal ako si prilis dotiahol spajle a potom mu to odpalilo koleso...
zhodil by som ich.. síce neviem ako to je inde, ja som nechával kolesá centrovať v servise (ski bike) naposledy tak 6 rokov dozadu, ale vtedy mi naúčtovali +30sk za zhodenie a +30sk za obutie plášťa!
Ja som to docentroval a potom rukou potlačil na ráfik s jednej strany a s druhej, pri tom bolo počut to pukanie (niple si sadli do nových polôh) a ide sa ďalej Alebo vybrať koleso s biku, položiť na zem, a zatlačiť naň
Chcem sa Vas tu spytat, vyriesi mi centrovanie kolesa nasledovny problem? Predne koleso mam akoby posunute viac do jednej strany, vo vidle mam na jednu stranu priestor 1,2 cm a na druhu 1,5 cm.. Po vycentrovani bude v strede? Alebo mam problem hladat niekde inde?
Ak si niekto mysli, ze centrovanie je veda, tak je to zle. Podla môjho nazoru cetrovanie je umenie.
takže olej, trebárs wd-40, na čistenie a viac nič nedávať, poplietlo ma len jedno video, kde chlapík centroval kolesá na dh-čku a striekal tam pri centrovaní nejaký sprej(asi najskôr olej)
vďaka
Myslel som tým napríklad, že pri ZTR ráfoch sa matička zvonku maže aby sa zbytočne pri centrovaní nezahlodávala do ráfu, myslel som tým trebárs, že Mavic seťáky trebárs pri bezdušových sa na závit dáva lepidlo na niple.
No staré niple by som nečistil WDčkom ale vyhodil do smetiaka. Závit by som zbytočne nezasieraval s olejom ani typu WD.
aha, no tak ja som čistil len handrou a tak som to nahadzoval späť, špice sú asi nerezové, niečo cez dva roky staré, myslím že sú v pohode, čakal som dnes náboj, no nedošiel, no a to z tým olejom som sa len pýtal, videl som to v tom videu a zaujímalo ma to
neviem to video nájsť, no ak si videl Life cycles tak tam to bolo
Ale nie je na škodu natiahnuť prstom trochu vazelíny na závity na š*****. Ale naozaj len trochu a len, na posledné tri-štyri závity. Alebo prvé? No proste tie čo sú na konci špice a idú prvé do hlavičky.
Ale olej a ešte k tomu zo spreja celkom určite nie.
zaujimalo by ma, od akej "velkosti" osmicky je potrebne ju riesit (mam kotucove brzdy). Viem, ze niektori si potrpia na milimetre, ale to nie je moj pripad. Ide mi skor o to, aby ta osmicka nejako viac neposkodila bicykel (napriklad ze by sa nicil rafik...) Jazdne vlastnosti su OK, a nechcem chodit do servisu uplne zbytocne s niecim co nerobi problem... doladil by som to napriklad pri generalke na konci sezony... Ta moja osmina je nejako do pol centimetra...
ak nejazdis siroke plaste v blate a mas dost siroky ram nemal by byt problem. ale radsej to vycentruj osmicky byvaju totiz zradne a moze sa to rychlo zhorsit, je to lepsie ako by si mal doma zistit ze mas napilenu zadnu stavbu
Lord Klaymen: da sa aj doma na kolene za určitých podmienok opravovať.Mne sa sa zdalo dať 20eur za vymenu hlavka dosť.Plochu som ani nezafrezoval(len kvoli laku,uhol to malo aj tak. Vyroba lisovača trvala pár minut.
no mozno to skusim aj sam... raz sa mi podarilo vylamat 4 spajdle, a to koleso som spravil... len to je moja jedina skusenost s centrovanim, a toto je novy bicykel, tak sa tam trochu bojim robit pokusy a omyly...
niple dotahuj len o pol otacky...a pomalicky to vycentrujes bez toho aby si nieco ***** ked nebudes len bezhlavo dotahovat..ale trosku dotiahnes...a potocis koleso ako sa to zlepsilo...a budes to robit s citom tak sa nema co stat prajem vela stastia pri centrovani
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dodo
Ak si niekto mysli, ze centrovanie je veda, tak je to zle. Podla môjho nazoru cetrovanie je umenie.
ed: nerobím to po prvýkrát, len málokedy sa mi dostane do ruky niečo poriadnejšie, tak sa pre istotu pýtam
vďaka
No staré niple by som nečistil WDčkom ale vyhodil do smetiaka. Závit by som zbytočne nezasieraval s olejom ani typu WD.
neviem to video nájsť, no ak si videl Life cycles tak tam to bolo
Ale olej a ešte k tomu zo spreja celkom určite nie.
(Samozrejme znalost AJ nutna)
Diky za odpoved