Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
veď ale pokiaľ viem, tak Fox má rozmer klzného púzdra označený ako 1/2"x1/2" a RS to má označené rovnako... takže spacery pasovať budú... aj kamoš keď menil Fox VanilaR za RS Kage tak spacery išli prehodiť bez problémov
...(fox má väčšiu dieru ako manitou a suntour )...
no toto isté mám v Manitou tlmáku... keď som hľadal či mi to tam bude pasovať tak som sa dopátral k záveru, že v dnešnej dobe robia všetci výrobcovia (ale aspoň väčšina) rovnaký rozmer oka tlmiča
... práveže tie staré kovové púzdra mali teflonovú vrstvu, ale prd vydržali. Menil som ich každú chvíľu. Teda iba na jednej strane, tej kde viac úraduje špina. Dnes som nahodil ten nový systém. Nenamazal som,ale vŕtalo mi to v hlave, tak som sa tu radšej opýtal.
mozno preto ze ta teflonova vrstva mala par mikronov.... ale zas....silon je lacny, mazat ho netreba...
este snad bronz.... ale to uz by musel niekto vytacat na sustruhu
tak som dnes zistil ze na mojom Trek-u Superfly je celkom zaujimavy rozmer 23,8mm jedna strana tlmica a 23,4mm druha ( merane pre istotu zopar krat po sebe )...stastnou nahodou som take rozmery k DT tlmicu nikde nenasiel takze to vidim na 25,4mm a nejakeho sikovneho obcana ktory z toho odhryzne tak po 1mm :/
tak som dnes zistil ze na mojom Trek-u Superfly je celkom zaujimavy rozmer 23,8mm jedna strana tlmica a 23,4mm druha ( merane pre istotu zopar krat po sebe )...stastnou nahodou som take rozmery k DT tlmicu nikde nenasiel takze to vidim na 25,4mm a nejakeho sikovneho obcana ktory z toho odhryzne tak po 1mm :/
Mozno mas prednu cast uchytu tlmica na jednej strane vyhnutu trochu, 0.4mm je pomerne maly rozdiel.
caute jazdi niekto tieto čapy od rockshox? ak ano staci obiednat iba tuto sadu? nahradi to klzne pizdro? dikes
klzné púzdro to nenahradí, nahrádza to iba tie klasické dvojdielne spacery, toto by malo akurát trocha predĺžiť životnosť klzného púzdra aj keď tomu moc neverím...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neni pravda, Foxácky kit (tento https://www.cyclinic.com.au/wp-content/uploads/2014/08/318_foxa03_0.jpg) mám založený na Manitou tlmáku a sedí tam ako riť na šerbeľ
http://www.cyklosvec.cz/zbozi/439335/vlozky-vymezovaci/vlozky-8mm-do-ok-tlumice-fox-5dilupouzd/
Mám na mysli konkrétne toto: http://www.spoke-store.sk/fox-m8-mounting-hardware/
Díky za odpovede.
... práveže tie staré kovové púzdra mali teflonovú vrstvu, ale prd vydržali. Menil som ich každú chvíľu. Teda iba na jednej strane, tej kde viac úraduje špina. Dnes som nahodil ten nový systém. Nenamazal som,ale vŕtalo mi to v hlave, tak som sa tu radšej opýtal.
este snad bronz.... ale to uz by musel niekto vytacat na sustruhu
Ja osobne som tam olej kvapol
Ja osobne som tam olej kvapol
Ono záleží od odporúčania výrobcu, toto je písané o originálnom klznom púzdre. Takže pravdepodobne tomu to mazanie môže mierne uškodiť.
Mozno mas prednu cast uchytu tlmica na jednej strane vyhnutu trochu, 0.4mm je pomerne maly rozdiel.
klzné púzdro to nenahradí, nahrádza to iba tie klasické dvojdielne spacery, toto by malo akurát trocha predĺžiť životnosť klzného púzdra aj keď tomu moc neverím...