Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja myslim ze nikto nema nic proti tomu ak ho v lese normalne upozorni polovnik ze sa tam striela, a ze ma v lese skontroluje lesna straz protitomu tiez nic nemam ( ked som pesi ), pokial to neni buzerovanie. Aku ma logiku ze bikera v elastakoch bude kontrolovat straz? To akoze ide pytliacit alebo kradnut stromky?
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 11:42:20
01
Možno trocha mimo,ale mám otázku.
O koľkej zvyknú byť zhruba vo všeobecnosti poľovačky a kedy( najmä v akom ročnom období a či iba cez víkendy)?
Pýtam sa preto,lebo včera(v nedeľu) som okolo 13:00 prechádzal lesom a na lesnej ceste ma predbehlo auto(nejaký moderný pick-up)s uloveným jeleňom.
Nerád by som "zavadzal" pri ich polovačke,hoci skoro ráno a večer do lesa nechodím.
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 12:01:47
00
to sa nedozvies, dopredu zname su len spolocne polovacky
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 12:10:36
00
Keby si velmi velmi velmi chcel. Mozes si pozistovat kde je aky revir, kde maju tu knhu do ktorej by mal kazdy polovnik zapisat ked ide do lesa a vypitat si z nej info. Cize skor nerealne :D
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 12:23:49
00
uplne nerealne, kedze sa moze vybrat na polovacku po tvojom skontrolovani
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 12:37:00
00
Polovna straz ma pravo skontrolovat ta v lese, toto pravo je zo zakona tak teda co placete.
...
Tak sa netraste ked Vas zastavi polovna straz, alebo Vas polovnik upozorni na to ze sa tam moze strielat.

K tvojej vyssie citovanej prvej vete:
§ 29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený
a) vyžadovať od osôb, ktoré sú v poľovnom revíri so strelnou zbraňou alebo iným predmetom spôsobilým zmocniť sa zveri, ako sú slučky, pasce, siete, luky a kuše, predloženie poľovného lístka, zbrojného preukazu, preukazu zbrane a povolenia na lov zveri a dokladu, ktorým môže preukázať svoju totožnosť.
Takze ak to robi len tak, lebo chce ukazat, ze je nieco viac tak... zneuziva pravomoc verejneho cinitela = trestny cin. A bol by som veeeelmi zvedavy na argument clena polovnej straze, ktoru z tychto zakonom stanovenych veci videl na cyklistovi. Retaz na bicykli ktorou im uskrti jelena?
K tej druhej citovanej: Ak upozorni, tak podakujem, opytam sa na odporucania kade ist, kade nie aby sme obaja boli spokojni. Ale ak zacne komunikaciu vetou: "tu nemate co hladat! toto je sukromny polovny revir. My platime najomne." ako to bolo vcera v Hranicnom, tak sa pousmejem, a ak mam naladu, tak sa s nim trocha slovne poprekaram. Este ziaden prekaracku nevyhral. Ale v podstate ak je arogantny tak su take aj moje odpovede. Prisposobim sa stylu jeho komunikacie. MF :finger:

Treba ale dbat na:
(12) Osoba kontrolovaná členom poľovníckej stráže je povinná uposlúchnuť výzvu poľovníckej stráže a strpieť vykonávané úkony.

Strpiet strpim, ale ak tie ukony nebudu v sulade so zakonom tak to len tak nenecham. Preto ak hrozi konflikt je potrebne vykonat aspon zvukovy zaznam zakroku. Inac s tym nic nenarobis, pri vysetrovani bude urcite klamat aby si zachranil riť.

Treba tiez dosledne rozlisovat medzi komunikaciou s polovnikom a s polovnickou strazou. S polovnikom sa v podstate ani nemusis bavit ak sa ti nechce. Pokyny polovnickej straze musis posluchnut. Ak chcu nieco, co nie je v sulade s ich pravomocami upozornim ich na to a je na nich, ako budu pokracovat. Vacsinou si uvedomia mozne dosledky takeho konania a zahraju to do autu. Ale viem si predstavit, ako to v nich vtedy musi vriet. :@ Netreba to ale prilis hrotit, predsa len vacsinou maju strelnu zbran a nevies ako su na tom so sebaovladanim.
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 12:39:56
02
Polovna straz ma pravo skontrolovat ta v lese, toto pravo je zo zakona tak teda co placete..

Neskodilo by trosku nastudovat zakon a tiez prakticke skusenosti ludi :)

takze .. citujem zakon

§ 29
Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený
a) vyžadovať od osôb, ktoré sú v poľovnom revíri so strelnou zbraňou alebo iným predmetom spôsobilým zmocniť sa zveri, ako sú slučky, pasce, siete, luky a kuše, predloženie poľovného lístka, zbrojného preukazu, preukazu zbrane a povolenia na lov zveri a dokladu, ktorým môže preukázať svoju totožnosť,
b) zastaviť v poľovnom revíri dopravný prostriedok na vykonanie kontroly osôb a priestorov dopravného prostriedku, ak je dôvodné podozrenie, že osoby nachádzajúce sa vo vozidle lovili zver bez povolenia na lov zveri (§ 53) alebo že sa preváža neoprávnene ulovená zver alebo neoprávnene privlastnená zver, alebo neoprávnene privlastnené zhody parožia; na tento účel môže požadovať od osôb predloženie dokladu totožnosti, povolenia na lov zveri alebo zberu parožia zveri (§ 53), dokladu o pôvode zveri a dokladu oprávňujúceho na jazdu po lesných cestách,
c) obmedziť osobnú slobodu osoby pristihnutej pri neoprávnenom love zveri alebo bezprostredne po ňom alebo pri ulovenej zveri alebo osoby, ktorá nevie preukázať pôvod ulovenej zveri (§ 64),
d) odobrať osobám uvedeným v písmenách a) až c) strelnú zbraň alebo iné predmety, ulovenú alebo prepravovanú zver, zhody parožia a bezodkladne vec oznámiť Policajnému zboru,
e) požadovať súčinnosť Policajného zboru,
f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa19) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby;23a) to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti,
g) usmrtiť mačku voľne sa pohybujúcu po poľovnom revíri vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby;23a) to sa nevzťahuje na mačku, ktorá je viditeľne označená.

Vidis tam niekde, ze maju pravu ma legitimovat ako turistu v polovnom reviri ? Lebo ja nie. A dokonca ani, ked som na brutalnom dopravnom prostriedku typu bicykel. Legitimovat ma moze lesna straz, ovsem skoro vzdy je polovna straz zaroven lesnou strazou :lol: /preco asi, vsak?/

A co sa tyka praktickych skusenosti .. ak sa pri mne zastavi typek a chce ma zmlatit, tak ako .. mam to strpiet, alebo sa branit ? Alebo bude ignorovat desiatky skusenosti ludi s podobnym problemom ? Samozrejme, je vela pripadov, kedy polovnik /teda clovek s predmetom schopnym zmocnenie sa zvery/ bol slusny a vsetko bolo ako ma byt.
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 16:37:37
01
a nevies ako su na tom so sebaovladanim.

Velmi zle su na tom :lol:
Zobraziť komentár 18.11.2013 - 16:39:13
01
Ale niektori maju aj zmysel pre humor

youtube.com/watch?v=-AF59rZ2jHE&t=0

Zobraziť komentár 21.11.2013 - 11:24:53
01
To co nam tu do Bardejovskych Kupelov zo zapadu posielate za háveď? :D Dali sme ho dole. Nemal odpoved na nase protiargumenty jeho toerie, ze les patri momentalne len jemu a to, po com ideme nie je lesna cesta... O sto metrov dalej na tej istej nie lesnej ceste zaparkovane 3 auta. Keby svako z dediny, vlastnik lesa, chcel dnes zvazat drevo, tak by tade nepresiel. Ale odpustili sme mu, chudacik ma na to aj papiere, ze ma nejaky vazny zdravotny problem. A ja tipujem, ze ten problem je usidleny niekde medzi jeho ramenami a ciapkou. Presne niekde tu :fubar:

Zobraziť komentár 07.12.2013 - 14:26:12
00
To co nam tu do Bardejovskych Kupelov zo zapadu posielate za háveď?
Z Bratislavy na východ sa trepú väčšinou Blaváci... To, že má niekto trvalé bydlisko v Bratislave, ešte neznamená, že je Bratislavčan.
Zobraziť komentár 07.12.2013 - 15:32:52
01
:tmi: No ved to neber az tak osobne. Dal som tam preto aj smajlika... Dobre viem, ze to bol najskor nejaky miestny domorodec.
A tak ako pises... plati stare prislovie: Ked udries krcahom o hlavu a zacujes duty zvuk, este to neznamena, ze krcah je prazdny. Rovnako ked pride niekto na BA aute este to neznamena, ze je Bratislavcan.
Zobraziť komentár 07.12.2013 - 17:15:10
00
JoKo, tolerujem, ze uznavas astrologiu, teda, ze osud, charakter a buducnost cloveka je dana tym, ze kde sa narodil, ale uver mi za za tu dlhu zivotnu put co mam za sebou som uz narazil na mnozstvo vynimiek. Len tak narychlo bratislavcan Gustav Husak a vidlak Jaro Filip. Ale ak chces mozem pokracovat. Gausova krivka nepusti.
Zobraziť komentár 07.12.2013 - 18:22:47
00
Vôbec to neberiem osobne, len vysvetľujem, lebo je tu (a nielen tu) averzia voči Blavákom. Môj názor, že oprávnená.
Zobraziť komentár 07.12.2013 - 18:24:36
01
JoKo, tolerujem, ze uznavas astrologiu, teda, ze osud, charakter a buducnost cloveka je dana tym, ze kde sa narodil, ale uver mi za za tu dlhu zivotnu put co mam za sebou som uz narazil na mnozstvo vynimiek. Len tak narychlo bratislavcan Gustav Husak a vidlak Jaro Filip. Ale ak chces mozem pokracovat. Gausova krivka nepusti.
Pridaj ešte Fico, Paška, Kaliňák, ... Dzurinda, ...Mečiar, ...
Kua, poraď mi rýchlo nejakého Bratislavčana, teda okrem mňa
Zobraziť komentár 07.12.2013 - 18:27:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up