Polovna straz ma pravo skontrolovat ta v lese, toto pravo je zo zakona tak teda co placete..
Neskodilo by trosku nastudovat zakon a tiez prakticke skusenosti ludi

takze .. citujem zakon
§ 29
Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený
a) vyžadovať od osôb,
ktoré sú v poľovnom revíri so strelnou zbraňou alebo iným predmetom spôsobilým zmocniť sa zveri, ako sú slučky, pasce, siete, luky a kuše, predloženie poľovného lístka, zbrojného preukazu, preukazu zbrane a povolenia na lov zveri a dokladu, ktorým môže preukázať svoju totožnosť,
b) zastaviť v poľovnom revíri dopravný prostriedok na
vykonanie kontroly osôb a priestorov dopravného prostriedku, ak je dôvodné podozrenie, že osoby nachádzajúce sa vo vozidle lovili zver bez povolenia na lov zveri (§ 53) alebo že sa preváža neoprávnene ulovená zver alebo neoprávnene privlastnená zver, alebo neoprávnene privlastnené zhody parožia; na tento účel môže požadovať od osôb predloženie dokladu totožnosti, povolenia na lov zveri alebo zberu parožia zveri (§ 53), dokladu o pôvode zveri a dokladu oprávňujúceho na jazdu po lesných cestách,
c) obmedziť osobnú slobodu
osoby pristihnutej pri neoprávnenom love zveri alebo bezprostredne po ňom alebo pri ulovenej zveri alebo osoby, ktorá nevie preukázať pôvod ulovenej zveri (§ 64),
d) odobrať osobám uvedeným v písmenách a) až c) strelnú zbraň alebo iné predmety, ulovenú alebo prepravovanú zver, zhody parožia a bezodkladne vec oznámiť Policajnému zboru,
e) požadovať súčinnosť Policajného zboru,
f)
usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa19) vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby;23a) to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti,
g)
usmrtiť mačku voľne sa pohybujúcu po poľovnom revíri vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby;23a) to sa nevzťahuje na mačku, ktorá je viditeľne označená.
Vidis tam niekde, ze maju pravu ma legitimovat ako turistu v polovnom reviri ? Lebo ja nie. A dokonca ani, ked som na brutalnom dopravnom prostriedku typu bicykel. Legitimovat ma moze
lesna straz, ovsem skoro vzdy je polovna straz zaroven lesnou strazou

/preco asi, vsak?/
A co sa tyka praktickych skusenosti .. ak sa pri mne zastavi typek a chce ma zmlatit, tak ako .. mam to strpiet, alebo sa branit ? Alebo bude ignorovat desiatky skusenosti ludi s podobnym problemom ? Samozrejme, je vela pripadov, kedy polovnik /teda clovek s predmetom schopnym zmocnenie sa zvery/ bol slusny a vsetko bolo ako ma byt.