V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Rukavice bojkotujem. Dnes som pokrajal na susenie aj tie dalsie papriky. Som tam kde som bol vcera.
Este cakam kedy mi dozreje Habanero Red. Tym to trva riadne dlho kazdy rok, stale su zelene, ale tiez narastli pekne kusky. Asi sa im pacilo to tohtorocne slnko.
Peklo na talíři
Keby chcel niekto degustovať, zastavte sa kým to všetko nezožeriem resp. nerozdám chlapom v rodine.
Taky jsem si dovolil něco so své zahrádky
a hlavne pockaj cca 2 mesiace s tymi semiackami - nic sa im nestane, ked si ich do januara odlozis
Zoznam:
BBG Choco Reaper
Jala Ghost
Boldog F2
Sphinx F2 (Brazilian Ghost x Hydra F1)
Peach Moruga
Nagabrain Purple
Red Gum Tiger Mamp x Nagabrain Choco
Chimera F2
7 Pod Douglah Red
Scoth Bonnet Foodarama Yellow
California Reaper
Vietnam 1
Vietnam 2
Vietnam 3
Pepper XXX
BTR Scorpion
Naglah Beast Chocolate
Death Spiral Pepper
Minuly rok som so poodkladal nejake semienka z darov od kamosv, teraz by som ich chcel skusit prebudit k zivotu. Mozem pouzit toto: https://www.obi.sk/dalsie-zahradne-pomocky/obi-puciace-tablety-priemer-3-5-cm-50-ks/p/9419722 a pripadne to strcit do tohoto: https://www.obi.sk/dalsie-zahradne-pomocky/obi-izbove-parenisko-vratane-36-vysadbovych-nadob/p/4863619 ?
Na forach aj v shopoch sa riesia Jiffy, ale hladam nieco co kupim v obchode za rohom, lebo kum nieco objednam, tak bude po sezone... Aj ked vlastn, za rohom mam aj nejaky growshop :-p
Alebo nejaka ina metoda, vhodna pre analfabeta v panelaku ?
Dakujem za rady, hrantik sa doma najde, ked pojdem kupit substrat mozno kupim aj tablety a skusim aj-aj. Bol som hlavne zmateny z mnozstva dalsich moznosti, bunincina, vreckovky, vo vode, atd... Preto ma pre mna velku cenu, ked poviete robim to takto a funguje to.
Takto ako vidiš,pekne vyrastú,dam ich na okno. A ked už majú v truhliku svoje prvé listy dosť velke,presadim do 0,5L kelimkov,a tam vydržia do mája,pokým nepojdu von.