V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Takto ako vidiš,pekne vyrastú,dam ich na okno. A ked už majú v truhliku svoje prvé listy dosť velke,presadim do 0,5L kelimkov,a tam vydržia do mája,pokým nepojdu von.
Som rad ze nie som sam kto nie je z jiffy uplne na prasky. Tiez mi moc nevyhovovali..
Obycajna paprika je mozno plevel ale niektore palivejsie druhy nie je take lahke dopestovat preto pomozu rady a skusenosti
Napíš mi adresu, dačo ti pošlem. Nemusíš kupovať.
Včera som konečne posadil a nemal som dosť tabliet tak som ich prerezal napoli.
Semiačka dávam cca 5mm hlboko viac nie lebo sa mi predtým stávalo že nie všetky vzišli.
Tak na mletie Scorpio morugy treba byt aj patricne ustrojeny...
to je pre babovky
najprv peklo , potom si uz uzivas
ja bravam z chillihell ci uz ocne kvapky alebo ine veci a ked chces istotu , tak kup sadenice
Odroda : Huge Bell. (sladká)
Ak postou, bolo by dobre mat viacej adries a poslat to naraz, nech nebeham na postu kazdy druhy den...
Tak com, je zaujem...?
EDIT..aktualne je uz vsetko prec, cakam uz iba na adresu od Ninja600