V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
co znamena puky este trham?
to su tie vyrastky medzi stonkou a listom?
ono väčšinou ajtak spadnú samé ale prečo ju trápiť, keď je malá a nevie to uživiť
ale mozem si to s niecim mylit (drak ?
kedy a ako to zbierat?
Každá paprika má inú chuť v každom štádiu. Ale tieto by som osobne zbieral, keď už trošku mäkknú na priamu konzumáciu/sušenie a ak by som zaváral tak akonáhle zmenia komplet farbu na červenú.
Ostrými nožnicami strihať čo najbližšie ku stonke samotnej rastliny.
Tento rok som zasadil na zahrade. Ujali sa 2 rastlinky,zrejme Scorp. maju ale uplne biednu urodu. V tom prvom prispevku vidim,ze to je zasadene v crepniku.
Nebolo by dobre,aby som zo zahrady dal tie dve raslinky do crepnikov,nech to moze rast aj v dalej ?
Netusim kolkorocna to je rastlina a neviem nic o pestovan..
Budes to zimovat pri teplote nad 10-12stp,alebo pod 😉.
Ja nejaké predávam, keď tak správa 😉
V zasklennom balkone takze tych 10 stupnov by tam malo byť v zime cca. Možno ráno menej ale cez den tam svieti slnko.
Tento rok zimujem všetko čo sa na okná zmestí, ten náskok pred sadením v januári je neskutočný.
To je hniloba, odporúčam aplikovať vápnik na listy. Najlepšie "zdravé rajče a paprika" od Kristalonu.