V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
Ja zvyčajne len suším, meliěm a sypem do každej polievky. A všetky nadbytky sa snažím darovať a ľudia z vďačnosti potom pestovateľovi Turbimu donesú výrobky. Super neplánovaný díl sa tomu hovorí.
Fotka včera zbierané. Zelených je ešte na kríčkoch kopec no uvidím koľko ešte stihne dozrieť.
Mám semiacka Trinidad Moruga Scorpion a Habanero chocolate chceš ?
https://svet.sme.sk/c/23233570/pepper-x-cili-papricka.html
https://dennikn.sk/3637484/vypestovali-najstiplavejsiu-cili-papricku-cim-nas-laka-paliva-chut-a-preco-by-sme-papricky-nemali-zapijat-vodou/?ref=mwat
Sušenej Caroliny a Scorpionu mám z min.roku niekoľko pohárov a míňa sa pomaly 😂