Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Slovenská pošta upozorňuje, že aj u nás pribúda útokov psov na doručovateľov, len tento rok zaznamenali vyše 40 úrazov po napadnutí.
V minulom roku zaznamenala pošta 129 útokov, z toho najviac v Nitrianskom kraji (20). Aj z tohto dôvodu organizuje školenia s praktickými ukážkami, ako možno predchádzať napadnutiu psom a ako sa brániť prípadným útokom. (tasr)
Trocha s nadsázkou to berte. Ale dvaja sa zoberú, a prvé do domácnosti ? no pes . Nejakého ostrého, čo budí rešpekt. Tak ako auto, čo ho počuť na míle ďaleko. A potom chlap v robote, ťahá šichty, a mladú ženu z jednej na druhú stranu chodníka vláči nevychovaný pes. Bol som minule s nejakými vecami v útulku, na zaplakanie, koľko opustených psov / psíkov je bez majiteľov.
A známeho pod chatou pod Hrbom obdúrali 3 psy. Kde sa tam vzali ? Pomohol mu až sprej ...
Psy. Boil ste sa túlať v Rumunsku alebo v Rusku? V Rumunsku sú tí psy úbohý žebráci, čo neublížia muche ale v Rusku to bola skúška odvahy. Čakali na zastávke a ľudia aby mohli prejsť ich museli uplatiť
Slovenská pošta upozorňuje, že aj u nás pribúda útokov psov na doručovateľov, len tento rok zaznamenali vyše 40 úrazov po napadnutí.
V minulom roku zaznamenala pošta 129 útokov, z toho najviac v Nitrianskom kraji (20). Aj z tohto dôvodu organizuje školenia s praktickými ukážkami, ako možno predchádzať napadnutiu psom a ako sa brániť prípadným útokom. (tasr)
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
A takto pridali ochranari tisicky hlasov Republike a podobnym. Zvolebnieva sa a boli by hlupi, keby to nevyuzili.
Jedna zo zakladnych uloh statu je zabezpecit bezpecnost svojich obcanov. A tu stat zlyhal. A este to Budaj hadze na obcanov.
Medved je predator, on sa musi bat cloveka. On nechape polohu rovny s rovnym. Ani nejake zakony. Ak sa neboji on, tak sa musime my. A ja nevidim dovod musiet sa bat ist do lesa.
Laco to tu krasne vystihol. Zvieratka maju jedno pravidlo: Silnejsi ma pravdu.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Maximum, maximum, to je málo. A čo zvýšená pozornosť ? My sme vždy na firme problému venovali nielen maximálnu pozornosť ale aj zvýšené úsilie.
A čo sa stalo s medveďom, čo napadol pilčíka ? Ten, teda pilčík, bol dosť hlučný, dal o sebe vedieť. A nepomohlo. lebo medvede sú už nasraté. Každý horou zvoní, trúbi, píska, roličkami trasie ... no skúste si to predstaviť pred vašimi oknami jeden deň, druhý, týždeň, mesiac ... Keď pred desaťročiami ochranári volali, v lese sa chováme ticho, dnes nám radia vrieskať. Je to normálne ?
Budú, obrazne povedané, hlavy padať. A potom pôjdu medvede. A stará otázka - toto je dnes. Čo bude o rok, o dva, o päť ?
Ak sa nebude hľadať riešenie a riešenie sa neuplatní do praxe na jeseň, jar budúceho roka, len sa bude omieľať, že medveďov je 1056 a na vine sú ľudia, tak to nedopadne dobre. Ale som zvyknutý; SK problémy nerieši, bo populisti všetci do jedného.
ale veď to ja stará pravda pokial štandardné strany nebudú riešiť akútne problémy ľudí,tí budú roky počúvať len výhovorky prečo sa to,alebo ono nedá tak zúfalí ľudia to hodia extrému.a nie preto,že by chceli,ale preto,že už inú možnosť nemajú.to je stále dookola.Tento štát funguje už len svojou zotrvačnosťou.Nič ho nedrží pokope.
Vy nechcete bezpecnost, vy chcete ruzovych jednorozcov a ine rozpravky.
Bezpecie na sk mame, 10 napadnuti rocne a jeden mrtvy za celu historiu je bezpecie. Len niektore hlavy (voliace republiku a iny hnoj) nedokazu urobit ani jednoduche porovnanie, ktore cislo je vacsie a ktore mensie.
200 mrtvych (rocne!), autonehody - bezpecie
253 mrtvych, po páde - bezpecie (za 20r, ako aj vsetky nasledujuce)
37 mrtvych, po napadnuti konom kravou,diviakom či jeleňom - bezpecie
31 mrtvych, blesk - bezpecie
22 mrtvych, bodavy hmyz - bezpecie
18 mrtvych, pes - bezpecie
3 mrtvy, krokodil - bezpecie
1 (!!!) mrtvy, medved za celu historiu, do 10 napadnuti rocne = NEBEZPECIE !!! VOLEBNA TEMA, KATASTROFA
Absolutna, totalna nechopnost sa zamysliet a spravne vyriesit matematicku ulohu pre 5r deti, zoradit par cisiel od najvacsieho po najmensie.
Tak proste to je. A absolutne nie je nahoda, ze presne ti isti co "nevedia" ze 200>1 tiez nevedia, ze ked niekto zautoci na ineho, zacne ho bit, znasilnovat, zabijat, bombardovat, tak je agresor a nie naopak. Opat 5r deti v tom maju jasno, dospeli nir. Pretoze tieto jednoduche ulohy neriesia mozgom, ale primitivnymi pudmi a emociami (strach, agresivita, nenavist, truc). A volia vedeni tymito pudmi a emociami, ziadne racio, plan, vizia...
Cokupit, dobre uvádzaš tie štatistiky, pravdu máš. A pre záchranu života sa prijali opatrenia - bezpečnostne pásy, obmedzenie rýchlosti, dokonca aj mimo obce, ABSy, sledovanie jazdných pruhov atd atd tam toho je. A čo ideme urobiť my ? aby sa situácia nezhoršovala. Pretože , a to by si mal pripustiť, ak sa neurobia žiadne opatrenia, vyústi to do ďalších, napadnutí , aj keď nie tragédii s usmrtením človeka. Ten pilčík robí v lese, bude mať z toho traumu do konca života, možno bude musieť zmeniť zamestnanie. Tak by bolo dobre niečo urobiť, aby sa podobné situácie nezopakovali, alebo vyskytli čo najmenej. Pred mesiacom či dvoma medveď napadol nejakého lesníka, tam cyklistu. Nevychádza z toho, že tie medvede strácajú plachosť a následne môže byť situácia nedobrá ? Ochranári chránia, náš zásahový tím lhasí, ale hasiči robia aj prevenciu pred požiarom. My robíme alebo ideme urobiť čo ? (A netreba o mozgu, pudoch, apod, , len napíš, či ideme niečo robiť potom čo, alebo napíš, robiť nejdeme nič. To je všetko. Vďaka za tvoj čas.)
Este by sa do toho vypisu mohlo dat pocet utokov/zabiti cloveka clenov napr takej lsns 😀 vraha tam maju(mali?) minimalne jedneho, utocnikov (aj odsudenych) o dost viac ako je pocet utokov medveda. A este tu nejaky hlupak napise ze problem je medved a preto treba volit idiotov co maju na konte este viac utokov 😀
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A známeho pod chatou pod Hrbom obdúrali 3 psy. Kde sa tam vzali ? Pomohol mu až sprej ...
A komarich ustipnuti su miliony.
https://myturiec.sme.sk/diskusie/5228698/medved-na-farme-dohryzol-mladeho-muza-selmu-hlada-zasahovy-tim.html
Jedna zo zakladnych uloh statu je zabezpecit bezpecnost svojich obcanov. A tu stat zlyhal. A este to Budaj hadze na obcanov.
Medved je predator, on sa musi bat cloveka. On nechape polohu rovny s rovnym. Ani nejake zakony. Ak sa neboji on, tak sa musime my. A ja nevidim dovod musiet sa bat ist do lesa.
Laco to tu krasne vystihol. Zvieratka maju jedno pravidlo: Silnejsi ma pravdu.
Aj ten tvoj? Či ten už majú dlhšie?
A čo sa stalo s medveďom, čo napadol pilčíka ? Ten, teda pilčík, bol dosť hlučný, dal o sebe vedieť. A nepomohlo. lebo medvede sú už nasraté. Každý horou zvoní, trúbi, píska, roličkami trasie ... no skúste si to predstaviť pred vašimi oknami jeden deň, druhý, týždeň, mesiac ... Keď pred desaťročiami ochranári volali, v lese sa chováme ticho, dnes nám radia vrieskať. Je to normálne ?
Budú, obrazne povedané, hlavy padať. A potom pôjdu medvede. A stará otázka - toto je dnes. Čo bude o rok, o dva, o päť ?
Ak sa nebude hľadať riešenie a riešenie sa neuplatní do praxe na jeseň, jar budúceho roka, len sa bude omieľať, že medveďov je 1056 a na vine sú ľudia, tak to nedopadne dobre. Ale som zvyknutý; SK problémy nerieši, bo populisti všetci do jedného.
Bezpecie na sk mame, 10 napadnuti rocne a jeden mrtvy za celu historiu je bezpecie. Len niektore hlavy (voliace republiku a iny hnoj) nedokazu urobit ani jednoduche porovnanie, ktore cislo je vacsie a ktore mensie.
200 mrtvych (rocne!), autonehody - bezpecie
253 mrtvych, po páde - bezpecie (za 20r, ako aj vsetky nasledujuce)
37 mrtvych, po napadnuti konom kravou,diviakom či jeleňom - bezpecie
31 mrtvych, blesk - bezpecie
22 mrtvych, bodavy hmyz - bezpecie
18 mrtvych, pes - bezpecie
3 mrtvy, krokodil - bezpecie
1 (!!!) mrtvy, medved za celu historiu, do 10 napadnuti rocne = NEBEZPECIE !!! VOLEBNA TEMA, KATASTROFA
Absolutna, totalna nechopnost sa zamysliet a spravne vyriesit matematicku ulohu pre 5r deti, zoradit par cisiel od najvacsieho po najmensie.
Tak proste to je. A absolutne nie je nahoda, ze presne ti isti co "nevedia" ze 200>1 tiez nevedia, ze ked niekto zautoci na ineho, zacne ho bit, znasilnovat, zabijat, bombardovat, tak je agresor a nie naopak. Opat 5r deti v tom maju jasno, dospeli nir. Pretoze tieto jednoduche ulohy neriesia mozgom, ale primitivnymi pudmi a emociami (strach, agresivita, nenavist, truc). A volia vedeni tymito pudmi a emociami, ziadne racio, plan, vizia...