2janosik To su dva nezavisle snimky. Na jednom je kamos po uplne banalnom pade na lesnej ceste. Tu dieru by mal v gebuli. Ta druha je len nahrata - akoze co sa mohlo stat.
uz mi je to jasne
inak ja som tak zvliekol prilbu z hlavy skrze volnejsie upnutie ked som podchadzal popod trochen silnejsi konar smreku , nebolo to nic dramaticke len som mal v prilbe zapichnute uplne nove okuliare a ja ze uz je po nich ale nekupili ani krabnutie , zlomil som ich az na dubnicaku ked som si ich schoval do dresu
Ej veru Paľo bolo. A veľa sa odvtedy asi zmenilo. Keď odhliadneme od technického pokroku hentaké lite zjazdy nie su v tejto dobe ani na XC okruhoch. hehe
no zjavne vtedy bajky neboli konštruované na taký náročný terén... výplety a ráfiky tam odchádzali jeden po druhom... ale nasadenie im zjavne nechýbalo... ako sa každý snažil narovnať predstavec do správnej polohy a rýchlo ďalej nobrain štýlom... dnes sa nad tým človek už len pousmeje
No hlavne vtedy boli vysoké rámy a sedlovky sa neznižovali, takže borci nemali priestor na spracovanie nerovností nohami. K tomu pridaj ten slabý materiál a nobrain jazdenie a výsledok vidíš vo videu...
Keď budem niekedy s vami na tréningu a pôjde sa okolo schodov, vypýtaj si na odskúšanie môjho zimáka a uvidíš, aký budeš rád, keď ich zídeš... Keď som prvý raz skúšal dolu schodmi ísť, bolo to v noci vo Viedni, kedy skončila cyklotrasa a bol som zrazu v nejakom bufete, tak reku "skrátim si". Také strmé boli a tak ma vytriasli, že som bol rád, že som bol rád. V rýchlosti neviem, neviem...
Inak to video je tu už veľakrát, no stále je super. Ja ho mám v PC.
Ak by som si chcel zateoretizovat tak na tych schodoch je problem prechodu do rovinky, tam ked neurobi svoje predna vidlica tak ... Ale mozno ma niekto aj osobnu skusenost.
Prechod do rovinky zo schodov nebol nejaky extra problem ani na HF (hardfulle) ak nenasledovali dalsie schody za tou rovinkou, problem nastaval pri dosiahnuti resp. prekroceni hranicnej rychlosti - cely bajk zacal na nerovnostiach prip. schodoch tancovat a odskakovat a uz sa väcsinou nedalo spomalit na rozumnu rychlost. So stastim sa to väcsinou dalo udrzat, ale sranda to nebola. Ale to video je presne o tom, ze ti blbci sa pustali dole naozaj bezhlavo a v nadeji, ze to nejak prejdu - vobec nesli na istotu.
A mam jednu nezabudnutelnu osobnu skusenost. Raz som siel jeden zjazd na HF s cantilevermi. Zjazd som poznal, chcel som ist co najrychlejsie a tak som to rozbehol - bajk sa stal neovladatelny, zacal "tancovat" na tom rozbitom podklade a zacal sa este viac rozbiehat. Cantilevery toho vela pri tom poskakovani nenabrzdili a tak nezostavalo nic ine nez pustit brzdy a chytit rajdy najpevnejsie ako sa dalo, lebo s prstami na brzdovych pakach sa rajdy udrzat uz nedali. Triaslo to az tak, ze som uz ani nedokazal ocami sledovat stopu (nikdy predtym ani potom som uz takyto extrem nezazil) a lietal som tam ako handrova babika. Zazrakom som to zisiel bez padu a vtedy som zistil, ako jazdia ti ludia, co nemaju ziadny pud sebazachovy. Vtedy som tam spravil nejakych 42 km/h, co bolo dost sialene. Ked som o nejaky ten rok neskor skusal ist ten isty zjazd uz na HTcku s odpruzenou vidlicou a Vckami, tak som spravil max. nejakych 30 km/h a mal som pocit, ze viac sa skutocne neda...
k tomu DH videu: ti chla***** sa mi zdali ale straaaasne odolni....padali ako zhnile hrusky, ale prasili veselo dalej (ak bike dovolil)....a tie rychlosti (este ze cantilevery skoncili na smetisku dejin - teda mimo cyklokrosu )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja: né už ide zima a aj tak nebudem skoro vôbec jazdiť a v zime budú lepšie ceny !
hmm... konecne neprší, hur sa na bike !
Toto je vec, ktorú nikdy nepochopím, rovnako ako ludí, ktorí vozia prilbu na rajdoch, batohu a podobne.....
inak ja som tak zvliekol prilbu z hlavy skrze volnejsie upnutie ked som podchadzal popod trochen silnejsi konar smreku , nebolo to nic dramaticke len som mal v prilbe zapichnute uplne nove okuliare a ja ze uz je po nich ale nekupili ani krabnutie , zlomil som ich az na dubnicaku ked som si ich schoval do dresu
Link prevzaty z b-f.
http://www.youtube.com/watch?v=VzZkKE9Z35g
Inak to video je tu už veľakrát, no stále je super. Ja ho mám v PC.
A mam jednu nezabudnutelnu osobnu skusenost.
http://www.youtube.com/watch?v=tI2MHASMxg8
k tomu DH videu: ti chla***** sa mi zdali ale straaaasne odolni....padali ako zhnile hrusky, ale prasili veselo dalej (ak bike dovolil)....a tie rychlosti