Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja prave kvoli tejto vecnej neistote co este na TV prehrat pojde a co nie zatial stale uvazujem skor smerom kupit 2D LED LCD TV s nizkou spotrebou a bez zbytocnych doplnkovych funkcii (napr. Philips Econova 42PFL6805H/12) a k nemu pricapnut miniPC (napr. ZOTAC ZBOX HD-ID41 PLUS). To je totalne all-in-one riesenie bez kompromisov nahradzajuce samostatnu TV a samostatny comp a vzdy bude vsetko kompatibilne a bez problemov...
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 14:42:04
00
lapaloma: dakujem
Prosim, dopln do odpovede potom aj typ TV.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 14:46:57
00
jfab -mas ten 20gb film na kluci v jednom subore? FAT32 to pokial viem nepodporuje,moj FullHD telkac ma usb ale daju sa "prehravat" len fotky a hudba,filmy nie ,to zevraj vie az vyssi model...
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 14:48:46
00
Jesus - FullHD stream cez WiFi - moze sa stat, ze budes sklamany.

jfab - 1. Podpora USB specifikacie - treba pozriet specifikaciu prislusneho televizora, urcite sa to bude lisit model od modelu.

2. No to zalezi aky USB to bude (na jednej aj druhe strane). Cisto teoreticky a velmi benevolentny vypocet kvoli zrozumitelnosti je takyto - 20GB /90 minut filmu (tipol som si) = 0,222GBza minutu = 3,8 MB/sec. Kedze bitrate byva vacsinou variabilny, moze v dynamickych scenach ist povedzme az na 2 nasobok.
Takze otazka je, ci tych 4-5 MB/sec zvlada tvoje USB, pricom aj ked to zvlada, moze to sekat(ked je blbo ulozeny subor a pod)

3. Co sa tyka .mkv, to je finta. MKV nie je kodek, ale kontajner. V nom je ulozene audio, video, mozu byt aj titulky atd. To ze televizor pozna .mkv, znamena, ze to vie otvorit a pozriet co je vo vnutri. Ale ak tam je povedzme video vo formate, ktore nepodporuje, tak ho neprehra.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Matroska
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 14:49:06
00
Neplanujem streamovat cez WiFi. Uprednostnujem HDMI. :)
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 14:58:51
00
kvakob: ano, jeden subor, format USB je NTFS
yojo: skusil som aj somarinu, prepisal som priponu na rozne zname video formaty, vysledok rovnaky. O specifikaciach som pisal. Tu sa potvrdilo to, co pises ty. .mkv to papierovo berie, ale vlastne neberie.

Asi to spravim tak: kupim USB v3, nakopirujem obrovsky fullHD film a idem vyberat telku.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 15:10:09
00
Jesus : Myslel som vstup dat do toho Cotton Candy nie vystup. Predpokladam, ze nebudes mat vsetky data na tej micro-SD karte.

edit - Jasne, zle som napisal nebude tam full HD stream (ale moze), budu nizsie rychlosti, ale wifi v panelaku nikdy nevies ako sa bude chovat.

Jfab : Empiricky test je super napad testu vykonnosti, ale neriesi problem vsetkych kodekov. V tom mkv moze byt ulozene fakt hocico. Idealne riesenie je ako pisal Jesus, mat externe miniPC. Akurat nesmie byt take mini, aby malo nedostatok konektorov.

Naposledy upravil yojo dňa 13.01.2012 - 15:25:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.01.2012 - 15:18:46
00
datove toky kvalitneho 1080p ripu (bitrate 13 Mbps Star Trek) - zvlada aj lepsi USB2 kluc. Mam to vyskusane na USB3 Hdd, ale iducom ako USB2 a takisto na USB2 kluci Kingston.
Bezne dosahuju USB kluce pri citani 10 MB/s, takze aj telky by mali byt schopne takyto datovy tok zvladnut. Tie najlepsie USB2 idu az do 15 MB/s.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 15:22:02
00
yojo, to bolo len take chvilkove nadsenie, ze urobili nieco tak vykonne a tak malicke. :) Cotton Candy by som realne po zvazeni pre a proti nekupil kedze do plnohodnotneho riesenia mu este co-to chyba. A vzhladom na rozmery si aj tak myslim, ze by tento "pocitacik" nemal pri fullHD streamingu cez WiFi dlhu zivotnost kedze by asi zomrel za par mesiacov termalnou smrtou. :) Realne zostavam v planoch pri tom Zotacu, co je naozaj plnohodnotna tichucka mini masinka s malym TDP a za rozumne peniaze.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 16:03:04
00
jfab a nie je jednoduchšie, univerzálnejšie zakúpiť k telke skrinku multiprehrávač či už s diskom, či bez disku A TO PREPOJIŤ S hdmi KÁBLOM? či ide ti o to vlastniť telku ktorá ti priamo cez usb prehrá akoźe čokolvek?
Ja som si pred nedávnom urobil radosť a kúpil práve taký multiprehrávačik s 1T diskom a som spokojný. Poprípade k tomu trtnem cez USB akykoľvek disk či poćítač a pozerám, počúvam, prehrávam vlastne HD videa v akomkolvek formate.
P.S. Jfab Ahá práve som si prečítal diskusiu pozornejšie a zistil, že so svojim filmom na usb si chceš v obchodoch vyberať telku. hehe
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 16:15:46
00
V telke pojde hlavne Skylink v HD a filmy z USB len sporadicky. A ked uz, tak nech to zozerie vsetko dnes v medialnom svete vytvorene. Ratam aj s moznostou aktualizacie firmware TV. Multiskrinku by som nevyuzil, nahravat vysielane filmy neplanujem.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 17:01:27
00
Jožko Panasonic plazma VT 30 zožerie všetko ale aj cena je vyššia momentálne to najlepšie v home tride na trhu.Lacnejši a kvalitný ekvivalent GT 30.
Ináč nie je lepšie mať origo BD disk ako riešiť takéto veci ja len tak okrajovo :-)
Jezus LCD v tej cenovej kategóri čo pišeš stoji za dve veci.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 18:46:38
00
Plazma je prilis velka do vybraneho priestoru, nevojde tam. Ani ta najmensia. A aj cena ja mimo rozpocet.
Nie som filmovy fanatik, ani ten najlacnejsi prehravac videi nevyuzijem.
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 19:34:26
00
Rastik, na take to moje domace zuvanie :D mi uplne bude stacit aj LED LCD (hlavne preto, ze ma sluzit aj ako monitor). Ale ved este uvidim ako sa to cele vyvrbi, mozno to dopadne uplne inak...
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 20:09:49
00
na domáce žuvanie si si mohol kupiť aj meridu a nie canona :D
Zobraziť komentár 13.01.2012 - 20:40:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up