Ty ludia su asi fetišisti, alebo ako by som ich nazval.. Ale normalny niesú - mali by sa liečiť. A nechapem ľudí čo chodia na také stránky - ja viem že také veci sa môžu stať a nepotrebujem to vidieť.
Tú diskusiu si nevšímajte, sú to hovadá. Ja som tú stránku našiel dávnejšie náhodne, cez nejaký link v inej diskusii. Sám tam nie som registrovaný, ale priznám sa, že ak vidím niečo takéto, tak ma to stále viac utvrdzuje v ostražitosti na bicykli.
tí čo tam píšu sú strašní dementi,je to krutá sranda,ale niektoré komentáre fakt pobavia. na navratdoreality a na rozzlobenimuzi je paradox to,že keď tam utýrajú,upália človeka,tak všetci sa v diskusii bavia. ale akonáhle tam je týranie zvierat,tak všetci píšu aké sú ľudia svine. ale fakt je lepšie na tie stránky nechodiť. stačí vedieť,že sa také veci na svete dejú a vidieť to nepotrebujem. hlavne na to týranie zvierat,na to sa nedokážem pozerať.
To je urcita forma reakcie. Ty povies nieco ako "fuuj, neprajem to nikomu" a ten druhy sa na tom zasmeje. Keby sa nad tym zhrozil, tak tyzden poriadne nezaspi. Nechce si to pripustit, ze aj jemu sa nieco take moze stat.
Ja taketo radsej ani nekomentujem. Videl som nazivo ako dodavka v plnej rychlosti zrazila chodca. Ten letel kopu metrov a nez dopadol uz nebol medzi zivymi. Letel ako handra. Alebo davnejsie frcal na webe zaznam z poulicnej kamery, ako nepozorny kamionista zrazil skutristu a behom 5 sekund bola z neho doslova a do pismena kaša.
Nejako som to v hlave rozchodil a o to viac si davam na cestach bacha.
Presne ako tu poniektorí píšu - keď si sem-tam pozriem také video, tak si dávam na cestách oveľa väčší pozor a to nemyslím len na biku. Veď ako sa hovorí....lepšie raz vidieť než 100-krát počuť. Zbytočne budem niekomu hovoriť aby jazdil na aute pomalšie, radšej mu pustím zopár takých videí z búračiek .
Treba si vsak uvedomit pri tych obrazkoch aj dalsie veci. Zjavne to bolo v noci-tma. Cyklista zjavne nemal ziadne reflexne veci, s najvacsou pravdepdobnosotu nemal priblu (ano viem ze by mu nepomohla, ale kto vie...). Podla obrazkov nevieme co sa presne stalo, podla mojho nazoru nepozornost vodica. Ale....co ked bol cyklista klasicky alkoholik v strednom veku co ide z jednej dediny do druhej dediny z krcmy domov (takych je aj u nas veeelmi vela)? Nejake 2 promile, neosvetleny...vybehne z vedlajsej cesty / z pola / pripadne vbehne do protismeru z chodnika. Chlapik na fare fici 100km/h, je tma, je mozno unaveny a nestihne zareagovat. Tymto neobhajujem vodica auta (s najvacsou pravdepodobnostou isiel rychlejsie ako mal a nedaval pozor), ale ten cyklista k nestatsiu tomu taktiez prispel svojou vinou (moj osobny nazor). K tym komentom dole -> no comment.
ak poznate niekoho, kto robi zachranara na rzp, opytajte sa. budete mat info priamo zo slovenskych ciest, mozno dokonca z blizkeho okolia. obcas chodia na prednasky, stretnutia v ramci prevencie. stoji to za to.
to je jasne, ze by mu prilba nepomohla. ona skor pomaha, ked clovek spadne sam.
ked ho zrazi auto, ovela viac je poskodene nechranene makke tkanivo hlavne okolo brucha. K tomu polamane koncatiny, rebra, nasledne vnutorne krvacanie, dolamane vazy z narazu. Vtedy nepomoze ani ziva voda a clovek je mrtvy skor, ako dopadne na zem.
Pravdepodobne, ak by mal prilbu, tak by mu nebolo odtrhlo obidve nohy, ale asi len jednu...
Nerobte aj v tejto teme z prilby fetiš. Ak vas dobre trafi auto, nehovoriac o kamióne, tak prilbu máte len na okrasu.
Preto som napisal:"ano viem asi by mu nepmohlo...", lenze, vel akrat su ludia statsni za to ze preziju, hoci bez 1 ci 2 noh. Najma pri takej cukrovke alebo pri inych nehodach. Myslel som to v totom smere. Jasne, ze ked ta rozmasiruje kamion nepomoze ti nic
JoKo chcel len napísať, že niektorí robia z prilby fetiš, pritom pri väčšine smrteľných a ťažkých úrazov v cyklistike nepomohla ani povinnosť nosiť prilby...
Okrem toho, JoKo prilbu vozí, pekne na hlave. Napríklad keď cíti, že na výjazde natrafí na nejakú skupinu s niekoľkými nevyspytateľnými plašákmi, napríklad pri jazde mimo obce, pretože si ctí zákon, aj keď ho nepovažuje za správny a napríklad aj pri občasných účastiach na maratónikoch v Rakúsku, pretože vtedy sú tam povinné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja taketo radsej ani nekomentujem. Videl som nazivo ako dodavka v plnej rychlosti zrazila chodca. Ten letel kopu metrov a nez dopadol uz nebol medzi zivymi. Letel ako handra. Alebo davnejsie frcal na webe zaznam z poulicnej kamery, ako nepozorny kamionista zrazil skutristu a behom 5 sekund bola z neho doslova a do pismena kaša.
Nejako som to v hlave rozchodil a o to viac si davam na cestach bacha.
Nerobte aj v tejto teme z prilby fetiš. Ak vas dobre trafi auto, nehovoriac o kamióne, tak prilbu máte len na okrasu.
ked ho zrazi auto, ovela viac je poskodene nechranene makke tkanivo hlavne okolo brucha. K tomu polamane koncatiny, rebra, nasledne vnutorne krvacanie, dolamane vazy z narazu. Vtedy nepomoze ani ziva voda a clovek je mrtvy skor, ako dopadne na zem.
Preto som napisal:"ano viem asi by mu nepmohlo...", lenze, vel akrat su ludia statsni za to ze preziju, hoci bez 1 ci 2 noh. Najma pri takej cukrovke alebo pri inych nehodach. Myslel som to v totom smere. Jasne, ze ked ta rozmasiruje kamion nepomoze ti nic
Okrem toho, JoKo prilbu vozí, pekne na hlave. Napríklad keď cíti, že na výjazde natrafí na nejakú skupinu s niekoľkými nevyspytateľnými plašákmi, napríklad pri jazde mimo obce, pretože si ctí zákon, aj keď ho nepovažuje za správny a napríklad aj pri občasných účastiach na maratónikoch v Rakúsku, pretože vtedy sú tam povinné.
ten urcite nebol triezvy....