vysvetlite mi niekto prečo nechodíte po tej cykloceste ale po normálnej ceste?
Lebo ziadna neexistuje ?
Od Noveho mostu po PKO ked je pekne a nie moc skor/neskoro, tak jedine tak mozes kluckovat v 20km/h medzi chodcami, kocikmi, cyklistami, psami, bezcami, atd.
Od PKO-budovy sa kedysi dalo, ale teraz je tam coffee zone .. tam ist pri plnom osadeni kavickarmi viac ako 15km/h je ciste sialenstvo.
Dalej je to uz relativne v pohode, az na auta, ktore tam kedysi neboli, ale uz tam premavaju jak po hlavnej ceste. Ale inak mam to docela rad, pretoze je to vyborne mestne enduro. Uzival som si to na zdvihoch 160/180mm. Na cestaku neviem ako to je, ale nebude to asi ziadna sranda.
Cize v skratke .. od Noveho mostu po Rivieru popri Dunaji je to na cestaku cez den asi tak 15-20 minut adrenalinu, po hlavnej asi tak pohodlnych 5 minut
Staci tak ?
Dneska super deň. Nestačí že ma autobusák tlačil na odparkované autá ,ale jeden mi aj dvere otvoril čo parkoval pri krajnici. No super zážitok ! Ale vybral som si dvere
Na kolesá Karosy som si netrufol.
A pán vodič diaľkového si nedal námahu ani len zastaviť. By som ich za arogantnosť bil aj v záchranke
rupli mu pánty a otvorili sa viac ako zvyčajne . Ale ja mám monokle na rebrách . klobuk dolu sa ospravedlnil ,či nepotrebujem odvoz k lekárovi atd. je to neobvyklá reakcia ,ostal som trochu prekvapený .
Lebo ziadna neexistuje ?
Od Noveho mostu po PKO ked je pekne a nie moc skor/neskoro, tak jedine tak mozes kluckovat v 20km/h medzi chodcami, kocikmi, cyklistami, psami, bezcami, atd.
Od PKO-budovy sa kedysi dalo, ale teraz je tam coffee zone .. tam ist pri plnom osadeni kavickarmi viac ako 15km/h je ciste sialenstvo.
Dalej je to uz relativne v pohode, az na auta, ktore tam kedysi neboli, ale uz tam premavaju jak po hlavnej ceste. Ale inak mam to docela rad, pretoze je to vyborne mestne enduro. Uzival som si to na zdvihoch 160/180mm. Na cestaku neviem ako to je, ale nebude to asi ziadna sranda.
Cize v skratke .. od Noveho mostu po Rivieru popri Dunaji je to na cestaku cez den asi tak 15-20 minut adrenalinu, po hlavnej asi tak pohodlnych 5 minut
Staci tak ?
áno stačí už budem mať predstavu ako to tam vyzerá
Tak, vazeni, na mojom karbonovom cestaku som dojazdil. Som studijne v zahranici - v Dansku, na mojej len tretej jazde v tejto krajine ma zrazilo auto. Isiel som po cyklo pruhu cca 40 km/hod dole miernym kopcekom (hlavna cesta), v podstate po pravom kraji vozovky. Bol som cca 10 metrov pred hranicou krizovatky, ked zrazu auto, stojace vlavo na STOPke, sa rozbehlo, preslo cez vsetky pruhy a narazilo do mna z boku v rychlosti mozno 30 km/hod. Ked som videl ako sa rozbieha a neodbocuje, zacal som jednou rukou gestikulovat, kricat po aute. Snazil som sa vyhnut doprava aby som zmiernil nasledky zrazky Bolo to velmi rychle, ani som nebrzdil, ale skor pridal, ze este to mozno stihnem. Bicykel sa "zapichol" do predku auta, a ja som preletel dobrych 6-7 kym som si to neustlal na kamenny podklad pred bielym domom na fotografii. LTT som netrafil dopravnu znacku - iste by som si nieco zlomil, pripadne by som ochrnul.
Cca 50 rocna vodicka - Danka - zavolala policiu a sanitku, ktora ma ihned brala do nemocnice. Mam 9 stehov na lavom kolene, slusne oskrete prave koleno a 3 stehy na pravom lakti. Ram bicykla je na totalku, sedlova trubka je skoro durch prasknuta, su tam aj dalsie praskliny. Fungl nove navleky na tretry su znicene, kufor na lavej tretre na srot, na prilbe suchnuty lak.
Uz to cele riesim s policou, poistovnou (mojou i vodickinou), dufam ze dostanem na novy stroj a mozno aj nejaku refundaciu za zdravotnu ujmu...
Skoda ze nemam foto priamo z miesta cinu, policiu mi ju nechce poskytnut (iba poistovni), ale casom sa mozno ku nej dostanem a hodim ju sem.
Vodicka na policii priznala za nehodu vinu.
no kto by to bol povedal prave o dansku vsak? nastastie to nie je take vazne. asi si siel rychlejsie a ona proste nepredpokladala ze tam niekto pojde tak rychlo.
vsak povedz sam, tam sa jazdi na tych city-bikoch pomaly. btw, mozno by si im nemal hovorit ze si este zrychlil.
no nic, drz sa a kup si dalsi pekny stroj.
vidno ze otrasni vodici nie su len na Slovensku... vies, ja som na ten bike zarabal dva mesiace v zamori, a teraz mozem len dufat ze mi to ta vodicka/poistovna zaplati. co sa tyka toho zrychlenia, islo mozno o jeden-dva zabery do pedalov tesne pred zrazkou, aby som napalil radsej do kapoty ako do boku auta, v konecnom dosledku to bolo vhodne.
Toho by som sa možno neobával. Predsa len Dánsko je v tomto civilizovaná krajina a cyklista je tam na ceste "svätý". Vymožiteľnosť práva tam musí byť samozrejmosť, takže odškodné za bicykel a zdravotnú ujmu by si mal dostať. Predsa len netrafila ťa nejaká "Varholíková" a nebolo to na Slovensku. Na tomto fóre už komentovalo svoje poznatky so zákonmi viacerý cyklisti, ktorý boli obeťou dopravnej nehody a boli na tom horšie po zdravotnej stránke ako si ty. Taký sogi by ti vedel rozprávať ako sa to vyšetrovanie jeho dopravnej nehody ťahá a aké zdravotné komplikácie mal.
Ale aj napriek tvojmu opisu si mal veľké šťastie, keďže sa to odohralo v celku vysokej rýchlosti. Rýchle hojenie, želám.
to Fabian Tiez by som to o Dansku nepovedal, parkrat som tam pracovne bol. Niektori ludia by nemali sadat za volant, nie kazdy jedinec je schopny viest motorove vozidlo (niektori jedinci ani to nemotorove). Ako pise JOLI, Dansko je civilizovana krajina, vymozitelnost prava je na inej urovni ako u nas, takze mas vysoku sancu uspiet. Ja som mal podobnu nehodu ako Ty minuly rok, este stale sa to taha... Hlavne skore uzdravenie Ti zelam.
fabian skore uzdravenie. este si zdravotne dopadol relativne v pohode. mohlo to byt o dost horsie. toho bajku je skoda chapem to ak si niekto krvopotne zarobi na vysnivany a potom to takto dopadne.
ale nezufaj spravny biker si vzdy nieco pod zadok najde a beha dalej drz sa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Išli, najprv na Zochovu Chatu a potom na Babu. Po Babu traja v drese Dukla Bratislava a jeden SVK repre, z Baby dole dvaja Dukla BA + 1 Dukla Trenčín.
Kde si bol ty?
Lebo ziadna neexistuje ?
Staci tak ?
Na kolesá Karosy som si netrufol.
A pán vodič diaľkového si nedal námahu ani len zastaviť. By som ich za arogantnosť bil aj v záchranke
Staci tak ?
áno stačí
Cca 50 rocna vodicka - Danka - zavolala policiu a sanitku, ktora ma ihned brala do nemocnice. Mam 9 stehov na lavom kolene, slusne oskrete prave koleno a 3 stehy na pravom lakti. Ram bicykla je na totalku, sedlova trubka je skoro durch prasknuta, su tam aj dalsie praskliny. Fungl nove navleky na tretry su znicene, kufor na lavej tretre na srot, na prilbe suchnuty lak.
Uz to cele riesim s policou, poistovnou (mojou i vodickinou), dufam ze dostanem
Skoda ze nemam foto priamo z miesta cinu, policiu mi ju nechce poskytnut (iba poistovni), ale casom sa mozno ku nej dostanem a hodim ju sem.
Vodicka na policii priznala za nehodu vinu.
vsak povedz sam, tam sa jazdi na tych city-bikoch pomaly. btw, mozno by si im nemal hovorit ze si este zrychlil.
no nic, drz sa a kup si dalsi pekny stroj.
vidno ze otrasni vodici nie su len na Slovensku... vies, ja som na ten bike zarabal dva mesiace v zamori, a teraz mozem len dufat ze mi to ta vodicka/poistovna zaplati. co sa tyka toho zrychlenia, islo mozno o jeden-dva zabery do pedalov tesne pred zrazkou, aby som napalil radsej do kapoty ako do boku auta, v konecnom dosledku to bolo vhodne.
Ale aj napriek tvojmu opisu si mal veľké šťastie, keďže sa to odohralo v celku vysokej rýchlosti. Rýchle hojenie, želám.
ale nezufaj spravny biker si vzdy nieco pod zadok najde a beha dalej
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/206195/ridic-projel-na-cervenou-smetl-cyklistu-a-ujel-chlapec-12-prezil-jen-zazrakem.html
http://www.topky.sk/cl/100370/1361789/Obvinili-Petra--ktory-na-stvorkolke-zrazil-cyklistku--20--a-usiel
Netreba si zamienat obvinenie s odsudenim. Ved vieme, v akom systeme zijeme.
Chudák Johann, ešte v piatok bol naladený na to, že si vybojuje miestenku aj na cestu...