Tak ten kamionista mal smolu, že tam stáli títo dvaja mozgoví atléti. A tým atlétom gratulujem k výbornému výkonu, lebo na preplnenej mestskej diaľnici odstaviť auto priamo vo frekventovanom jazdnom pruhu a robiť kontrolu, to chce naozaj ten pravý policajný inštinkt. Tu ich hlúposť naozaj nemusím ľutovať. V plnej miere si za to môžu samy.
Mne sa stalo podobne, ale v dialnicnom odbocovacom pruhu stala jedna *** co telefonovala. Nastastie som zabrzdil.
dotm: tiež mám automat, na oboch autách a neprehadzujem.. na jednom je tzv. "auto-hold", kde pri státí nemusíš mať nohu na brzde (čiže predpokladám, že nesvietia ani brzdové), na druhom nemám, ale vyraďujem len na rampách resp. keď viem, že je dlhý interval červenej a tá eštelen naskočila...
ano, totiž aj časté jazdenie opotrebúva auto ak stojis stale na D, tak menic ma preklz a casom odide. Ale tiez sa neodporuca na krizovatkach radit do P, ak do vas niekto tukne tak si to prevodovka vyzerie.
palo1707: nechcem sa hádať, ale mám za to, že ten menič je pri automatoch tomu prispôsobený, teda že sa jaksi predpokladá, že vodič (hlavne pri jazdách v meste) stojí na brzde v "D-čku"... Nevravím, že menič nemôže odísť... So súčasným automatom (bez auto-hold-u) jazdím 4 roky, väčšinu nájazdu v meste a bez problémov.
Inak, o tom vyradení bez stlačenia brzdy viem, ale myslím, že na opätovné zaradenie "D" tú brzdu stlačiť musíš aj tak...
"Jakékoliv vyřazování při stání na křižovatce či při jízdě s kopce jsou zlozvyky z ovládání manuální převodovky, kterými se životnost převodovky zkracuje."
ja nemusím...viem, že tým péčkom riskujem, to mám taký zlozvyk, ale údajne je naozaj pre automatickú prevodovku lepšie stáť na déčku a brzde
edit: teda nemusím stláčať brzdu, ak idem z N do D (medzitým pribudol ďalší príspevok a mohlo by to vyznieť, že nemusím čítať...aj keď vlastne som také už čítal)
tak neviem ale pise uplne nieco ine ako automat prevodovky same robia naprk jazdit na 3 jke do 100vky a pod takze nevim o co potom ide vyrobcom ak ZF a knak hento adi plati pre tie s hydrommenicom a nie pre suche ako teraz sa dost robia ( 7st dsg a pod)
Z mojho pohladu je to jasna chyba policie, v ziadnom pripade nemali odstavit auto v jazdnom pruhu, a toboz nie v mieste kde sa pripaja tranzit. Kamiony totiz maju zakaz jazdy v lavom pruhu, a taktiez jazdu v tom odbocujucom pruhu ktory je po celej dlzke mosta, az za tou znackou maju par metrov aby sa preradili ak chcu ist na zilinu lebo dalej sa pripoja uz iba do lavehu pruhu a je tam plna ciara takze sa potom nemozu zaradit do praveho (cize porusia zakon)... Je to tam dost neprehladne aj bez toho aby tam saskoval nejaky organ..
A ocividne tam vznikol klasicky scenar, auta predbiehajuce kamiony sa na poslednu chvilu zacali tlacit z laveho do odbocovacieho, cize nakladiak pred nim zacal brzdit a ten za nim len intuitivne stiahol do odbocovacieho...
Stacilo keby presli o 100metrov dalej a nic take by sa nestalo. Je tam dalej normalny odstavny pruh.
Z mojho pohladu je to jasna chyba policie, v ziadnom pripade nemali odstavit auto v jazdnom pruhu, a toboz nie v mieste kde sa pripaja tranzit. Kamiony totiz maju zakaz jazdy v lavom pruhu, a taktiez jazdu v tom odbocujucom pruhu ktory je po celej dlzke mosta, az za tou znackou maju par metrov aby sa preradili ak chcu ist na zilinu lebo dalej sa pripoja uz iba do lavehu pruhu a je tam plna ciara takze sa potom nemozu zaradit do praveho (cize porusia zakon)... Je to tam dost neprehladne aj bez toho aby tam saskoval nejaky organ..
A ocividne tam vznikol klasicky scenar, auta predbiehajuce kamiony sa na poslednu chvilu zacali tlacit z laveho do odbocovacieho, cize nakladiak pred nim zacal brzdit a ten za nim len intuitivne stiahol do odbocovacieho...
Stacilo keby presli o 100metrov dalej a nic take by sa nestalo. Je tam dalej normalny odstavny pruh.
Je na tom dost pravdy,ale predsa len keby tam nesaskuju fizli,ale je tam nejaka nehoda,tak ten kamion do nich takisto bez milosti nadrbe.Hentak ked vobec nevidi kam,moze tiez odbocovat len *****e nejaku vinu na tom nesie urcite aj sofer toho nakladneho auta.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za hmlovky to, čo napísal CraObs. 500EUR!
Mne sa stalo podobne, ale v dialnicnom odbocovacom pruhu stala jedna *** co telefonovala. Nastastie som zabrzdil.
Za hmlovky to, čo napísal CraObs. 500EUR!
mám pocit, že 90% áut má automatickú prevodovku...o.i. ja ju mám a
stále prehadzujem D-P-D...aj keď asi riskujem
Inak, o tom vyradení bez stlačenia brzdy viem, ale myslím, že na opätovné zaradenie "D" tú brzdu stlačiť musíš aj tak...
Jak používat automatickou převodovku
http://www.offroad.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=347
"Jakékoliv vyřazování při stání na křižovatce či při jízdě s kopce jsou zlozvyky z ovládání manuální převodovky, kterými se životnost převodovky zkracuje."
edit: teda nemusím stláčať brzdu, ak idem z N do D (medzitým pribudol ďalší príspevok a mohlo by to vyznieť, že nemusím čítať...aj keď vlastne som také už čítal)
neviem o com to je, ale kazdopadne treba vela opatrnosti.
Je na tom dost pravdy,ale predsa len keby tam nesaskuju fizli,ale je tam nejaka nehoda,tak ten kamion do nich takisto bez milosti nadrbe.Hentak ked vobec nevidi kam,moze tiez odbocovat len *****e nejaku vinu na tom nesie urcite aj sofer toho nakladneho auta.