To spoplatnenie nebude take lahke, ludia parkuju kade-tade, kopec miest ani nesplna podmienky pre parkovisko, navyse mesto nevlastni vsetky pozemky na ktorych sa parkuje ale castokrat tie patria napr. k bytovemu domu, no nie su nijak obmedzene a moze na nich parkovat ktokolvek. Takze si neviem predstavit ako to vyriesia..
Ak to patri bytovemu domu tak sa maximalne cudujem preco to nie je obmedzene, vsak je to sukromny majetok vlastnikov bytov a oni dovolia na svojom sukromnom parkovat hockomu?
a) parkovacie domy/parky/zelen/stromy
b) MHD aby nestala v kolonach
c) zastavit dalsiu vystavbu dalsich administrativnych budov a podobnych srajd a prebytocne zburat .. tie patria na okraj mesta, kde je dostatocna infrastruktura .. namiesto toho sa mali vybudovat parky a parkovacie miesta. Krasny priklad ako sa to nema robit je Kolarovo namestie. Ako to zhruba ma vyzerat je Avion .. okrem toho parkoviska medzi Ikea/Avion .. to navrhoval zrejme sfetovany sialenec z arktidy.
ale nic z toho sa (ciastocne iba b-cko) sa neudeje. Pretoze je treba lukrativne veci predavat a kazda jedna mestska cast velmi rada preda developerom pozemky .. naopak z parkov nema nic, len naklady .. dalsi priklad je vybudovanie somariny na rohu Bajkalska-elektricky .. kde byval cirkus.
c) zastavit dalsiu vystavbu dalsich administrativnych budov a podobnych srajd a prebytocne zburat .. tie patria na okraj mesta, kde je dostatocna infrastruktura ..
blbost, tie patria na Mlynske Nivy - ci sa ti to paci alebo nie, to je bratislavsky "downtown" a ma relativne bezproblemovu dostupnost aj v spicke
PhilJ ta dostupnost tam je mozno teraz, co sa stane ked to otvoria je otazne, ale dobre to urcite nebude.. Ja cakam nieco na sposob apollo biznis centra, cize vsade kopec aut, sama kolona, totalny chaos. Proste klasika.
kolony tam nebyvali ani kym apollo 1 bolo este v prevadzke, a zaparkovat v tych ulickach sa dalo stale - len ludia su lenivi a vsetci chcu parkovat 10 metrov od vchodu, preto tie tankodromy na travnikoch...
Co sa tyka parkovania, zacat by sa malo spocitanim realnych parkovacich miest...bez toho je to vsetko oblbovanie blbymi...
S tym, ze na chodnikoch a pod by bolo zakazne parkovat, pokial by tam neboli vyznacene miesta (cize vyznacit vsade kde je to mozne s ohladom na zakony a funkciu chodnikov/ploch).
realnych parkovacich miest je podla mna ani nie polovica z poctu aut... to vidim aj tu kde byvam ze je to tak 50:50 a to som v casti kde nemam vacsinou problem zastat pri baraku... ale ked idem niekam do hustejsich casti petrzky smerom k dunaju, alebo nedajboze nejaky ruzinov a stare mesto tak tam je to uplny nonsense, parkovacich miest tak 30% ak vobec. mozno by sa dalsich 30-40% dalo ziskat vyznacenim po chodnikoch a zrusenim pruhov (pravit jednosmerky) co aj vlastne je teraz, ale treba to vyznacit. a zvysok co parkuje kadetade neviem kde pojde
MageZ Klasicky critical mass. Tam nie je nic, co spravili spravne. Nastastie soferi boli vcelku trpezlivi, kym tie hovada zmiznu. Keby to spravili v BA, tak uz je z nich polovica prejdena
ten blavacky tiez miestami bol podobny, aspon co som v zaciatkoch par krat bol. proste sa to riadilo heslom, je nas vela tak ideme aj na cervenu nech sa neroztrhame atd... aj preto som tam prestal chodit
Critical mass je bez súčinnosti polície?
Ked som chodieval na Bratislava inline tak sme vždy mali súhlas polície, sprievodné policajné autá aj motorky, ktoré nám uzatvárali križovatky.
Teraz si predstav, že v niektorom z tých áut sedí nejaký šofér v kategórii "*****uot; a vážne sa zamýšľa nad tým, aká škoda, že nemá poruke brokovnicu. Pulzuje mu žilka a nezabúda. Až raz budete mať smolu a niekto vás zámerne tesne obehne/zblokuje na ceste, môže to byť práve tento ***** ktorého ešte stále zhrýza zažitok, ktorý mu uštedrili cyklistickí ***** ktorých tu randy zverejnil na videu.
***** provokujú ***** a odskáču si to ľudia, ktorí s nimi nič nemajú.
Niekoho takéto provokácie do takej miery vytočia, že potom spácha takéto niečo:
Mad driver runs over dozens of cyclists during critical mass in BrazilOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Volá sa to akcia - reakcia.
Normálny človek nechce mať nič spoločné ani s jednou zo spomínaných strán.
Dam trochu cierneho humoru ala cuky a luky: masovky sú smrrrrť
presne suhlasim s pali65, ze proste ked vytoci nejakeho neurotika nedisciplinovany biker, a ze takych je pozehnane, a nestihne mu aspon vynadat tak si to odlozi pre najblizsieho mozneho
a aj ked je takych mizive percento, tak potom nastavaju zivot alebo zdravie ohrozujuce situacie akymi su v meste vytlacanie, tesne obiehanie a nahle zablokovanie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a) parkovacie domy/parky/zelen/stromy
b) MHD aby nestala v kolonach
c) zastavit dalsiu vystavbu dalsich administrativnych budov a podobnych srajd a prebytocne zburat .. tie patria na okraj mesta, kde je dostatocna infrastruktura .. namiesto toho sa mali vybudovat parky a parkovacie miesta. Krasny priklad ako sa to nema robit je Kolarovo namestie. Ako to zhruba ma vyzerat je Avion .. okrem toho parkoviska medzi Ikea/Avion .. to navrhoval zrejme sfetovany sialenec z arktidy.
ale nic z toho sa (ciastocne iba b-cko) sa neudeje. Pretoze je treba lukrativne veci predavat a kazda jedna mestska cast velmi rada preda developerom pozemky .. naopak z parkov nema nic, len naklady .. dalsi priklad je vybudovanie somariny na rohu Bajkalska-elektricky .. kde byval cirkus.
blbost, tie patria na Mlynske Nivy - ci sa ti to paci alebo nie, to je bratislavsky "downtown" a ma relativne bezproblemovu dostupnost aj v spicke
S tym, ze na chodnikoch a pod by bolo zakazne parkovat, pokial by tam neboli vyznacene miesta (cize vyznacit vsade kde je to mozne s ohladom na zakony a funkciu chodnikov/ploch).
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1208293412547118&id=136705726372564
Ked som chodieval na Bratislava inline tak sme vždy mali súhlas polície, sprievodné policajné autá aj motorky, ktoré nám uzatvárali križovatky.
***** provokujú ***** a odskáču si to ľudia, ktorí s nimi nič nemajú.
Niekoho takéto provokácie do takej miery vytočia, že potom spácha takéto niečo:
Mad driver runs over dozens of cyclists during critical mass in BrazilOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Volá sa to akcia - reakcia.
Normálny človek nechce mať nič spoločné ani s jednou zo spomínaných strán.
presne suhlasim s pali65, ze proste ked vytoci nejakeho neurotika nedisciplinovany biker, a ze takych je pozehnane, a nestihne mu aspon vynadat tak si to odlozi pre najblizsieho mozneho
a aj ked je takych mizive percento, tak potom nastavaju zivot alebo zdravie ohrozujuce situacie akymi su v meste vytlacanie, tesne obiehanie a nahle zablokovanie