fakt odporucam absolvovat kurz PP. Mne to napriklad zabezpecil zamestnavatel, ale da sa to absolvovat aj inym sposobom. Potom budete vediet napriklad aj pouzit resuscitacnu rusku bez rizika a nebudete laborovat nad takymito , trochu odveci, napadmi, ako vozit so sebou v aute ambuvak.
celý tvoj kurz PP s gumenou figurínou (ktorý absolvujeme aj my každý rok) ti bude na dve veci ak sa pred tebou objaví účastník nehody s rozkašovanou tvárou kedy už z pohľadu na neho zvažuješ či rovno odpadneš alebo sa len pogrciaš
chcem tým povedať to čím som túto tému aj začal.. že na skrvavenú rozobratú hlavu face to face dýchanie z 99% nedám, vakom problém mať na 100% nebudem..
Dnes sa mi stalo neuveriteľné - na Račianskom myte v smere na Trnavské som prichádzal po pravej strane stredného jazdneho pruhu (pravý je odbocovaci) a vyzeralo to, ze neprejdem lebo v pravom stal bus a medzera nalavo od neho bola úzka. Keď tu zrazu vodic hnedého BMW sam od seba posunul auto dolava aby som mohol prejst dopredu. Zamaval som a poďakoval.
pôvodne som chcel tento tvoj príspevok nahlásiť ako zjavne klamlivý (zvlášť kvôli tomu BMW:-), ale ten istý deň sa mi stalo to isté, akurát to bolo šedé BMW. Asi nová generácia..
aj ked budes chciet pouzit ambuvak, tak musis tu skrvavenu, rozobratu hlavu stabilizovat, uvolnit dychacie cesty a aj tak budes par desiatok cm od nej...ale OK, kazdy sme iny. Ked myslis ze to pomoze, kup a voz so sebou v aute ambuvak. Snad ho nebudes musiet nikdy pouzit.
Ako to je s parkovanim na zdielanom cyklochodniku? Dajme tomu, ze 1,5m sa tam najde, ale zabera celu sivu cast (cyklochodnik).
Nema tam co robit. Ale v tejto dedine na to kazslu vsetci a aj ten cyklochodnik je tam akurat tak pre babky na starej Liberte. Realne sa pouzivat neda. Jednak kvoli zamkovej dlazbe, jednak kvoli milionu vyjazdov z dvora a jednak kvoli tomu, ze na nom parkuje aspon 20 aut. A policajti sa predsa nebudu natahovat so susedom...
po par cestnych vyjazdoch na kanarskych ostrovoch opat musim skonstatovat ze ohladuplnost voci cyklistom tam snad nepozna hranic - pokial nie je bezpecne aby cyklistu auta obisli tak pojdu aj 5minut 10km/h.
ale druha ,no kam sa uz len naponahlate na ostrove
no napriklad v zjazde z najvyssieho bodu ostrovu na hotel (asi 47km s par kratkymi vyslapmi) som si spravil zasadny posun v najrychlejsom case s motivaciou stihnut obed ktory sa podaval v 2 hodinovom okne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
celý tvoj kurz PP s gumenou figurínou (ktorý absolvujeme aj my každý rok) ti bude na dve veci ak sa pred tebou objaví účastník nehody s rozkašovanou tvárou kedy už z pohľadu na neho zvažuješ či rovno odpadneš alebo sa len pogrciaš
2. jazdi vo vyhradenom jazdnom pruhu pre cyklistov
pôvodne som chcel tento tvoj príspevok nahlásiť ako zjavne klamlivý (zvlášť kvôli tomu BMW:-), ale ten istý deň sa mi stalo to isté, akurát to bolo šedé BMW. Asi nová generácia..
Nema tam co robit. Ale v tejto dedine na to kazslu vsetci a aj ten cyklochodnik je tam akurat tak pre babky na starej Liberte. Realne sa pouzivat neda. Jednak kvoli zamkovej dlazbe, jednak kvoli milionu vyjazdov z dvora a jednak kvoli tomu, ze na nom parkuje aspon 20 aut. A policajti sa predsa nebudu natahovat so susedom...
no napriklad v zjazde z najvyssieho bodu ostrovu na hotel (asi 47km s par kratkymi vyslapmi) som si spravil zasadny posun v najrychlejsom case s motivaciou stihnut obed ktory sa podaval v 2 hodinovom okne