Písal som, že som svetlo sklopil, neuvedomil som si, že som mal nastavený vysoký sklon. Za svetla sa to ťažko odhaduje a auta na mňa nevyblikávali diaľkovými.
Otázka: akú vlastne intenzitu potrebujem aby som bol dobre videný aj počas dňa?
sasulnik: vsak ano, pisal si, ale tieto blikacky su uplne inak robene ako svetla auta .. castokrat svietia do boku, sklonit nepomoze. Konkretne tvoja je mozno ok .. co sa tyka vykonu .. uz som sa nad tym zamyslal ale to chce vyrobit projekt na zistovanie .. imho docela vazna zalezitost, ktorej by sa mali uz venovat aj ti, co navrhuju zmeny v dopranych predpisoch. Ale inak tazko povedat .. cim bodovejsie svetlo tym nizsi vykon dokaze oslnit, ale zaroven je lahsie prehliadnutelny. Podla mna asi klasicky domaci test. Zapnes a pojdes sa pozriet zpredu
Dnes ma opäť jeden kretén takmer lízol spätným zrkadlom (na prázdnej rovnej ceste) - tak som mu poslal "prostredníkový" pozdrav. Na to asi presne čakal, dupol na brzdu, zaradil spiatočku, no zdochlo mu to. Ja som si nastúpil, že ho obehnem, kým to nakopne, on vybehol z auta jak zmyslov zbavený, a sotil ma v 30 km/h rýchlosti do trávy. Našťastie len zľahka, poriadnym oblúkom som ho obiehal. Ja takmer v priekope, sa čudujem, že som to ustál a neľahol. To bolo tesne pred obcou, v nej ma potom dobehol, začal ešte pi_ovať z auta - našťastie naokolo veľa ľudí, tak sa krotil. Vytiahol som telefón, akože ho fotím - v momente stiahol chvost a ťahal preč. Doslova psychopat.
Bolo ti treba ukazovat prostrednik? Ocividne ta chcel vyprovokovat a aj sa mu to podarilo.
Nabuduce to spravi dalsiemu.
sasulnik: vsak ano, pisal si, ale tieto blikacky su uplne inak robene ako svetla auta .. castokrat svietia do boku, sklonit nepomoze. Konkretne tvoja je mozno ok .. co sa tyka vykonu .. uz som sa nad tym zamyslal ale to chce vyrobit projekt na zistovanie .. imho docela vazna zalezitost, ktorej by sa mali uz venovat aj ti, co navrhuju zmeny v dopranych predpisoch. Ale inak tazko povedat .. cim bodovejsie svetlo tym nizsi vykon dokaze oslnit, ale zaroven je lahsie prehliadnutelny. Podla mna asi klasicky domaci test. Zapnes a pojdes sa pozriet zpredu
chapem co pises s autami, ale staci pojazdit vnoci tu po vychode a kazdy treti dovolim si povedat, ma tie svetla npču. Hlavne tuneri na vrazdach, kedy lavy svetlomet ti to da pekne do tvare, ale aj napr. kazda starsia fabia ma oslepuje, to nema stretavacky, ale svetla z priemyselnej haly big sennony ani nehovorim. A cez STK prejdu vsetci. Vymozitelnost na biku = 0, akurat dalsi paragraf v knihe.
nemam v aute kameru, ale na dlllhej rovinke vychadzalo oproti mne slnko, reku mu bliknem, tak mi dodavka blikla 6timi na streche a dalsimi 4roma medzi klasickymi svetlami. Tak som sa posral jak ten co mu spadol strom na kadibudku a bol som rad, ze zijem-e
Dnes mi bavorák s NZ značkou doprial pod hlavnou stanicou ranné osvieženie zo svojich ostrekovačov. Vrátil som mu to hneď pri YMCA-e, škoda, že mal zatvorené okná
Áno, dovolil som si v zmysle par. 55, ods 5 Zákona o cestnej premávke prejsť na križovatke okolo stojacich vozidiel až dopredu. Bavorák stál asi druhý - tretí v ľavom jazdnom pruhu. Keď sme sa pohli a mal konečne voľno prešiel z ľavého do pravého a urobil si dobre, zrejme sa nevystriekal v noci tak mal pretlak... ale zabudol, resp. netušil, že na Šancovej je ráno vcelku ***** a v plechovke nemá šancu byť rýchlejší ako ja, navyše dole kopcom. Nedobehol ma ani po Trnavské mýto kde odbočujem vľavo na Vajnorskú.
Áno, dovolil som si v zmysle par. 55, ods 5 Zákona o cestnej premávke prejsť na križovatke okolo stojacich vozidiel až dopredu. Bavorák stál asi druhý - tretí v ľavom jazdnom pruhu. Keď sme sa pohli a mal konečne voľno prešiel z ľavého do pravého a urobil si dobre, zrejme sa nevystriekal v noci tak mal pretlak... ale zabudol, resp. netušil, že na Šancovej je ráno vcelku ***** a v plechovke nemá šancu byť rýchlejší ako ja, navyše dole kopcom. Nedobehol ma ani po Trnavské mýto kde odbočujem vľavo na Vajnorskú.
Izzy68: Pravdu mas. Zial ani profesionalni vodici MHD v Bratislave nevedia. Jeden ma za rovnaky manever vytlacil busom na obrubnik a ked som si to s nim isiel vydiskutovat na zastavke tak operoval prene tym, ze nemam co predbiehat na semafore tak ma chcel vychovat. Isla staznost na Dopravny podnik.
Jezus ja by som skor nosil v gatoch nieco podobne ako tento pan v klipe FIDLAR - CocaineOtvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down podla mna video pocin v klipovej tvorbe... A naplneny DOTkou
PS. Fučo v edukativnom videu zase naucil, ako to pouzivat ako zbran, takze vhodne aj na sebaobranu
Vlastne neplut na celne, tam to zotrie ostrekovacmi a stieracmi. To by bolo prilis jednoduche. Naplut treba na bocne, je to z pohladu cyklistu o dost jednoduchsie a tam to bude mat komplikovanejsie s cistenim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otázka: akú vlastne intenzitu potrebujem aby som bol dobre videný aj počas dňa?
Bolo ti treba ukazovat prostrednik? Ocividne ta chcel vyprovokovat a aj sa mu to podarilo.
Nabuduce to spravi dalsiemu.
Fakt skvelý spôsob ako sa za sekundu odj...bat na druhý svet.
chapem co pises s autami, ale staci pojazdit vnoci tu po vychode a kazdy treti dovolim si povedat, ma tie svetla npču. Hlavne tuneri na vrazdach, kedy lavy svetlomet ti to da pekne do tvare, ale aj napr. kazda starsia fabia ma oslepuje, to nema stretavacky, ale svetla z priemyselnej haly big sennony ani nehovorim. A cez STK prejdu vsetci. Vymozitelnost na biku = 0, akurat dalsi paragraf v knihe.
nemam v aute kameru, ale na dlllhej rovinke vychadzalo oproti mne slnko, reku mu bliknem, tak mi dodavka blikla 6timi na streche a dalsimi 4roma medzi klasickymi svetlami. Tak som sa posral jak ten co mu spadol strom na kadibudku a bol som rad, ze zijem-e
A ako si mu to vrátil? Opláchol si mu sklo vodou?
Ano, bocne aj celne som mu ostriekal. Skoda, ze som nemal iontak
PS. Fučo v edukativnom videu zase naucil, ako to pouzivat ako zbran, takze vhodne aj na sebaobranu