Vchadzal som na kruhac, ked sucasne so mnou vosiel aj kamion. Tak som sa submisivne stiahol na bok nech ma prestor, ked uz co uz. Lenze sofer ma krasne natlacil na zvodidla. Ked som si myslel, ze uz je prec a otocil sa (!) ten voz mal aj prives - a sofer sikovnym manevrom, prives este viac natlacil na mna. Siel som mimo asfalt na tom kusku strku vedla zvodila. Zadny roh privesu ma minal naozaj tesne, som si isty, ze neskuseny cyklista by sa s trochou stastia preberal na are. Vodica som dobehol na vratnici. Kedze s nim nikto nic nemal, volal som policiu a ta ho doriesila v areali. Neviem s akym vysledkom. Na tom kruhaci casto vidiet decka, turistov.. Oni by tento manever nemohli prezit bez zranenia. Aj ked mam pocit, ze je stale viac rozumnych soferov, ktori nemaju problem brzdit, nemaju problem otocit volantom... to male percento zakomplexovanych blbcov ma desi. Inak, sofer mi okrem stavnatych slov na tej vratnici povedal toto: chod sa hrat do pieskoviska, ty .. Ja som mu povedal aby si siel urobit vodicak.
Prajem Vam borci vela stastnych km a verim, ze nic podobne nikto z vas nezazije.
Fidel Preto ked ides do kruhaca, tak treba soferovi za tebou ukazat, ze ma spomalit, vopchas sa do stredu cesty a nepustis nikoho vedla seba. Ked vychadzas, tak vytrcis paprcu a opat sa stiahnes na kraj. To je jedina moznost, ako prejst kruhacom bez ujmy.
robím to ako píše randy ... pred kruháčom a v kruháči jazdím stredom jazdného pruhu, po výjazde z kruháča idem k pravému okraju pruhu ... môžu si tam na mňa vytrubovať koľko chcú
ak by nejaký (polo)vodič namietal, že nemôže predbiehať, má smolu, ... pred križovatkou a v križovatkách je zakázané predbiehať, takže jeho argument neobstojí ...
vcera mi jeden kolega, uplny necyklista a iba sofer, povedal ze pravo na predbiehanie neexistuje a ze nikdy nemal problem pockat za cyklistami a v zivote by mu nenapadlo ich nejak ohrozit alebo postrekovat.
Podobný problém som maval na kruháčoch s autobusmi, tiež som začal jazdiť tak, aby sa mi tam v kruháči nevtrepali vedľa mňa, s osobákmi sa väčšinou nemám problém zmestit, ale autobusy ma už pár krát zavreli o obrubník, zvodidlá.
nevie niekto kto je zodpovedny za dopravne znacky? dopravny inspektorat mesta ci policia (asi nie) alebo mestska cast(asi tiez nie) pripadne niekto iny?
na jednom mieste zmizla znacka, ostal len stlpik a chcel by som sa opytat ci to dali naschval prec alebo to niekto ukradol.
Jedna sa o zakaz vjazdu a kedze tam ta znacka nie je tak si tam zrazu kazdy moze ist.
dik
My sme zase v nedeľu na kruháči, zo 10 jazdcov, skoro neverili vlastným očiam. Brzdili sme pred vjazdom do kruháča v NZ nakoľko v ňom bol kamión. Zrazu však kamión zastal v kruháči a všetkých nás pustil. Ojedinelé, ale stáva sa. Tak sme mu všetci rad radom v nemom úžase zakývali
bol som tento rok na zajazde v Taliansku - tam je uplne bezne ze skupinka cyklistov ma pri vjazde do kruhaca prednost pred autami ktore su uz v kruhaci samozrejme ze ide o nepisane pravidlo. lahko sa zvykalo na to ze sme to do kruhaca len tak napalili bez brzdenia
Celkom ma pobavilo, ze niekto, kto sa stiahne v kruhaci na kraj a tam sa necha zavriet kamionom, sam seba povazuje za skuseneho cyklistu. To ti neskuseni si potom asi rovno dobrovolne lihaju pod kolesa, ked skuseni sa uhybaju na krajnicu.
scarinko
neviem ako to ma BA, ale v KE na mestskom úrade je odbor dopravy, ten má na starosti dopravné značenie a rieši to spolu s dopravným inžinierom PZ
(skús tam .... samozrejme mailom alebo písomne ... pre istotu)
Také jednoduché to s dopravnými značkami nie je.
Cesty I. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje Okresný úrad v sídle kraja odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SSC (slovenská správa ciest) jej zmluvným partnerom je SÚC (správa a údržba ciest)
Cesty II. a III. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje obvodný úrad v danom okrese odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SÚC (správa a údržba ciest) jednotlivého kraja
MK (miestne komunikácie): dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje: v mestách väčšinou je na to oddelenie v obciach to robí priamo starosta, v správe to má buď priamo obec/mesto alebo zmluvný partner
UK (účelové komunikácie): dopravné značenie by mal posudzovať okresný inšpektorát PZ (preto by mal, lebo prax je taká, že majitelia to nedávajú posudiť a často sa stáva, že takéto značenie nie je v súlade s ostatnými dopravnými značkami, alebo nespĺňa všetky potrebné náležitosti), schvaľuje si ich sám majiteľ UK a sám si ich aj spravuje.
Diaľnice je kapitola sama o sebe.
Nie každý vie aká je to cesta, tak ťažko sa je priamo obrátiť na konkrétneho správcu.
Preto je najlepšie poslať oznámenie o chýbajúcej DZ priamo na políciu, oni by mali vedie, čo je to za cesta a hlavne vedia, kto je správca a kto má tu značku opraviť, osadiť, vyčistiť a pod. ...
Tiež treba rozlišovať, o akú DZ sa jedná ... ak je to značka upravujúca prednosť vjazde, alebo zákaz vjazdu, také značenie treba opraviť čo najskôr, ak je to napr. zákaz predchádzania a je tam zároveň aj vodorovné dopravné značenie, tak taká značka až tak chýbať nebude.
Jezus .... podaj ruku s tym soferom co ma poslal do pieskoviska.
To nie, bola to samozrejme aj chyba toho vodica, ze Ti nenechal miesto. Ale v prvom rade si spravil chybu Ty, ze si si sam miesto nevytvoril a spolahol si sa na ohladuplnost kamionistu. Po dnesnom zazitku sa uz snad mozes nazvat skusenym. Teda ak sa nabuduce uz nenechas zavriet.
Nasrat vodica kamionu tym ze sa mu naseres pod kolesa je super napad. Aj v aute mam super pocit ked sa na mna nejaky lepi. Ked ti nejaky naraznikom zo "srandy" olize zadne koleso dame ti zlatym pismom napisat na kamen ze tu lezi hrdina na cestach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://sport.idnes.cz/chris-froome-kolo-do-provozu-na-silnici-nepatri-nehoda-p1e-/cyklistika.aspx?c=A170509_214851_cyklistika_ten
https://www.google.sk/maps/@48.2281897,17.0007322,3a,75y,347.81h,89.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjVUEjl9VL5Ao1_m5TdGsyA!2e0!7i13312!8i6656
Vchadzal som na kruhac, ked sucasne so mnou vosiel aj kamion. Tak som sa submisivne stiahol na bok nech ma prestor, ked uz co uz. Lenze sofer ma krasne natlacil na zvodidla. Ked som si myslel, ze uz je prec a otocil sa (!) ten voz mal aj prives - a sofer sikovnym manevrom, prives este viac natlacil na mna. Siel som mimo asfalt na tom kusku strku vedla zvodila. Zadny roh privesu ma minal naozaj tesne, som si isty, ze neskuseny cyklista by sa s trochou stastia preberal na are. Vodica som dobehol na vratnici. Kedze s nim nikto nic nemal, volal som policiu a ta ho doriesila v areali. Neviem s akym vysledkom. Na tom kruhaci casto vidiet decka, turistov.. Oni by tento manever nemohli prezit bez zranenia. Aj ked mam pocit, ze je stale viac rozumnych soferov, ktori nemaju problem brzdit, nemaju problem otocit volantom... to male percento zakomplexovanych blbcov ma desi. Inak, sofer mi okrem stavnatych slov na tej vratnici povedal toto: chod sa hrat do pieskoviska, ty .. Ja som mu povedal aby si siel urobit vodicak.
Prajem Vam borci vela stastnych km a verim, ze nic podobne nikto z vas nezazije.
ak by nejaký (polo)vodič namietal, že nemôže predbiehať, má smolu, ... pred križovatkou a v križovatkách je zakázané predbiehať, takže jeho argument neobstojí ...
na jednom mieste zmizla znacka, ostal len stlpik a chcel by som sa opytat ci to dali naschval prec alebo to niekto ukradol.
Jedna sa o zakaz vjazdu a kedze tam ta znacka nie je tak si tam zrazu kazdy moze ist.
dik
neviem ako to ma BA, ale v KE na mestskom úrade je odbor dopravy, ten má na starosti dopravné značenie a rieši to spolu s dopravným inžinierom PZ
(skús tam .... samozrejme mailom alebo písomne ... pre istotu)
Cesty I. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje Okresný úrad v sídle kraja odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SSC (slovenská správa ciest) jej zmluvným partnerom je SÚC (správa a údržba ciest)
Cesty II. a III. triedy: dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje obvodný úrad v danom okrese odbor CDaPK(cestnej dopravy a pozemných komunikácii), spravuje SÚC (správa a údržba ciest) jednotlivého kraja
MK (miestne komunikácie): dopravné značenie posudzuje okresný inšpektorát PZ, schváľuje: v mestách väčšinou je na to oddelenie v obciach to robí priamo starosta, v správe to má buď priamo obec/mesto alebo zmluvný partner
UK (účelové komunikácie): dopravné značenie by mal posudzovať okresný inšpektorát PZ (preto by mal, lebo prax je taká, že majitelia to nedávajú posudiť a často sa stáva, že takéto značenie nie je v súlade s ostatnými dopravnými značkami, alebo nespĺňa všetky potrebné náležitosti), schvaľuje si ich sám majiteľ UK a sám si ich aj spravuje.
Diaľnice je kapitola sama o sebe.
Nie každý vie aká je to cesta, tak ťažko sa je priamo obrátiť na konkrétneho správcu.
Preto je najlepšie poslať oznámenie o chýbajúcej DZ priamo na políciu, oni by mali vedie, čo je to za cesta a hlavne vedia, kto je správca a kto má tu značku opraviť, osadiť, vyčistiť a pod. ...
Tiež treba rozlišovať, o akú DZ sa jedná ... ak je to značka upravujúca prednosť vjazde, alebo zákaz vjazdu, také značenie treba opraviť čo najskôr, ak je to napr. zákaz predchádzania a je tam zároveň aj vodorovné dopravné značenie, tak taká značka až tak chýbať nebude.
To nie, bola to samozrejme aj chyba toho vodica, ze Ti nenechal miesto. Ale v prvom rade si spravil chybu Ty, ze si si sam miesto nevytvoril a spolahol si sa na ohladuplnost kamionistu. Po dnesnom zazitku sa uz snad mozes nazvat skusenym. Teda ak sa nabuduce uz nenechas zavriet.