jano a ktorý cyklista okrem teba ide hlava nehlava ? Väčšina cyklistov si uvedomuje svoju zraniteľnosť a v tebou popisovanej situácii na sídlisku si dávajú sakra pozor ... aneb podľa seba nesúď zákony
co, akej políci ? ved zahynul cyklista a riešime čo treba v takej sitácii robiť aby v podobnej nezahynul další, kto mal prednosť, že bolo zlé vodorovné značenie z toho sa ,,nenajeme,, podstatné v takej situácii kedy je možnosť áut odbočiť vpravo teda v podstate v križovatke alebo tesne pred ňou nenachádzať sa vedľa auta ale byť za ním až dovtedy kým neni zjavné čo urobí. či odbočí v pravo alebo pôjde rovno bez ohľadu na to kto má prednosť a či auto dá smerovku, už vôbec nie ho z pravej strany v takomto mieste predbiehať - toto je ponaučenie z tohto prípadu ako sa tu niekto pýtal
furt si nepochopil o čo ide ? ešte raz: v križovatke, v mieste kde môže auto odbočiť z priameho smeru v pravo alebo vľavo nemôžeš ísť vedľa auta lebo ťa môže zrámovať, ak ideš aj za ním nesmieš sa počas jazdy pri eventuálnom odbočovaní tohto auta dostať na jeho úroveň ale musíť to ubrzdiť - ináč smola
ale ved na to sa tu pýtal matkobass, nevieš čítať s porozumením ? čo robiť aby sa také niečo už nestalo inému tak som napísal že v križovatke, tesne pred ňou bez ohľadu na to či auto dá smerovku v pravo alebo nie nesmieš byť vedľa neho a ak ideš za ním musíš byť stále pripravený že ti vpravo skríži cestu teda musíš byť schopný ubrzdiť tak aby si bol furt za ním
nepochopil si, matkobass sa pýta či je nejké ponaučenie z tejto nehody pre dalších, napríklad aj tých čo tam budú prechádzať o hodinu, zajtra, pozajtra, ked si toto prečítajú tak ich tam alebo na podobnom mieste náves odbočujúci v pravo nezrámuje, pochopil ?
Ked idem na biku tak pre seba uplatnujem pravidlo, silnejsi ma prednost =)
Dovod je jednoduchy. Nevies co za vodica sedi v aute.
Skuseny, neskuseny, pozna pravidla, nepozna, je unaveny, nie je, je nasraty, je v pohode, venuje sa riadeniu, ci cumi ockom do mobilu, atd.
"Radsej stratim minutu zo zivota ako stratit pre minutu zivot"
Cize aj ked mam prednost, radsej spomalim, aby som ubrzdil, som opatrny. Ked ma pusti, viem, ze vie, idem.
Ked ma nepusti, preleti, tak nemusim potom Sv. Petrovi pri brane vysvetlovat: "Ja som mal prednost"
To iste plati pre odstupy za vozidlom, neuvazujte za vodica. ci ma(l) dovod zabrzdit ci nie.
---
Aj cyklisti su nevypocitatelni.
Minule som isiel dolu kopcom smerom spod Somara. A nejaky trulko tam letel jak o zavod a preletel okolo mna.
Isiel som tak 30-40 kmh, som opatrny. Nikdy neviete, co sa moze stat, Zahranite na konari, kameni, prebehne srnka, prechadzate zo stopy do stopy, kvoli lepsej stope. Navyse pri zjazde nepozerate za seba, takze ten co ide za vami by mal davat pozor. Keby aspon prisiel za mnou, spomalil, zakrical, tak ho pustim.
Strasne sa musel ponahlat, o 100 m dole bol Kozi chrbat, tam ma mohol kludne obehnut. https://sk.mapy.cz/s/refefecuda
Ivan ty si nepochopil a robis jednoznacne zavery namiesto policie. O tom bol moj prispevok. Ze dobehol cyklista kamion je sice aj podla mna pravdepodobnejsie, ale kludne to mohlo byt aj naopak. A v takomto pripade je jedinym poucenim nejazdit po ceste. Riadim sa nim, ale nie vzdy sa to da.
ohľadom vašich vyššie napísaných príspevkov...dnes idem po vyznačenom cyklochodníku ktorý je súcasťou cesty...na semafore svieti červená s stojí tam jedno auto,smerovku zapnutú nemá takže predpokladám že pôjde rovno ale pre istotu zastanem za ním. naskočí zelená,vtedy zapne pravú smerovku a šup doprava. pre niektorých je zjavný problém dopredu upozorniť ostatných čo chce urobiť/kam mieni ísť
A uz xyz-krat som videl, ze to znamenie o zmene smeru jazdy (blinker) vobec nedal.
Nie o odbocovani: v dobrom spominam na Albansko. Pri nejakej nestandardnej situacii (zastavenie, spomalovanie,...) často ale s citom pouzivali 'blikacky', vystrazne/varovne svetelne signaly presne na to, na co su urcene.
Ja to hovorim stale. To bude mat nieco s lavou rukou. Smerovka je vlavo. Co este je vlavo coho sa ludia jazdia i na biku snazia strasne zbavit lebo ich to obtazuje pouzivat ?
Ivan ty si nepochopil a robis jednoznacne zavery namiesto policie. O tom bol moj prispevok. Ze dobehol cyklista kamion je sice aj podla mna pravdepodobnejsie, ale kludne to mohlo byt aj naopak. A v takomto pripade je jedinym poucenim nejazdit po ceste. Riadim sa nim, ale nie vzdy sa to da.
ale ved ty robíš závery namiesto polície, ja som len napísal ako by sa dalo z tohto prípadu poučiť aby ťa nezrámoval náves, teraz som napríklad došiel zo 4 a pol hodinovej jazdy na cestách aj s kamiónmi, ... a poučený z toho co som napísal som došiel bez problémov domov, ináč podobné ako s tým návesom som zažil na cesťáku pred 30 rokmi ale našťastie s poschodovým autobusom ked som v kruháku v Londýne šial vedľa neho, ja som šiel rovno ale on šiel vľavo tak ma zložil, našťastie som ale mal len zopár malých odrenín
Ja pred križovatkou, kruhovym objazdom idem dalej ku stredu pruhu aby ma bolo vidiet,lebo aj tak auta tam nejdu rychlejsie a ked chcem na kruhaci vyjsť az na treťom vyjazde, tak pri jazde po pravom okraji by ma mohol niekto vytlačiť uz na prvom..
tento smrteľný úraz bol kvoli zlému predvídaniu situácie na danom mieste, cyklista zabudol na to že náves tam môže odbočiť vpravo teda nemal v tom mieste vedľa návesu čo robit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1947468.html#p1947468
ivan Nekafraj do prace policii. https://www.mtbiker.sk/forum/post1947440.html#p1947440
co, akej políci ? ved zahynul cyklista a riešime čo treba v takej sitácii robiť aby v podobnej nezahynul další, kto mal prednosť, že bolo zlé vodorovné značenie z toho sa ,,nenajeme,, podstatné v takej situácii kedy je možnosť áut odbočiť vpravo teda v podstate v križovatke alebo tesne pred ňou nenachádzať sa vedľa auta ale byť za ním až dovtedy kým neni zjavné čo urobí. či odbočí v pravo alebo pôjde rovno bez ohľadu na to kto má prednosť a či auto dá smerovku, už vôbec nie ho z pravej strany v takomto mieste predbiehať - toto je ponaučenie z tohto prípadu ako sa tu niekto pýtal
https://www.google.com/maps/@48.1552265,17.1460176,3a,77.3y,339.15h,88.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZ8em8CLDVS-_4fCwzal1gg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
1. dava prednost cyklista
2. dava prednost auto
---
---
Ked idem na biku tak pre seba uplatnujem pravidlo, silnejsi ma prednost =)
Dovod je jednoduchy. Nevies co za vodica sedi v aute.
Skuseny, neskuseny, pozna pravidla, nepozna, je unaveny, nie je, je nasraty, je v pohode, venuje sa riadeniu, ci cumi ockom do mobilu, atd.
"Radsej stratim minutu zo zivota ako stratit pre minutu zivot"
Cize aj ked mam prednost, radsej spomalim, aby som ubrzdil, som opatrny. Ked ma pusti, viem, ze vie, idem.
Ked ma nepusti, preleti, tak nemusim potom Sv. Petrovi pri brane vysvetlovat: "Ja som mal prednost"
To iste plati pre odstupy za vozidlom, neuvazujte za vodica. ci ma(l) dovod zabrzdit ci nie.
---
Aj cyklisti su nevypocitatelni.
Minule som isiel dolu kopcom smerom spod Somara. A nejaky trulko tam letel jak o zavod a preletel okolo mna.
Isiel som tak 30-40 kmh, som opatrny. Nikdy neviete, co sa moze stat, Zahranite na konari, kameni, prebehne srnka, prechadzate zo stopy do stopy, kvoli lepsej stope. Navyse pri zjazde nepozerate za seba, takze ten co ide za vami by mal davat pozor. Keby aspon prisiel za mnou, spomalil, zakrical, tak ho pustim.
Strasne sa musel ponahlat, o 100 m dole bol Kozi chrbat, tam ma mohol kludne obehnut.
https://sk.mapy.cz/s/refefecuda
+ https://www.mtbiker.sk/forum/post1912952.html#p1912952
Nie o odbocovani: v dobrom spominam na Albansko. Pri nejakej nestandardnej situacii (zastavenie, spomalovanie,...) často ale s citom pouzivali 'blikacky', vystrazne/varovne svetelne signaly presne na to, na co su urcene.
Napoveda je v teme 1x... ?
How do you do?
All right.
Ako to robite?
Vzdy pravou.
ale ved ty robíš závery namiesto polície, ja som len napísal ako by sa dalo z tohto prípadu poučiť aby ťa nezrámoval náves, teraz som napríklad došiel zo 4 a pol hodinovej jazdy na cestách aj s kamiónmi, ... a poučený z toho co som napísal som došiel bez problémov domov, ináč podobné ako s tým návesom som zažil na cesťáku pred 30 rokmi ale našťastie s poschodovým autobusom ked som v kruháku v Londýne šial vedľa neho, ja som šiel rovno ale on šiel vľavo tak ma zložil, našťastie som ale mal len zopár malých odrenín