táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
V mobile sa mi v "Nove komentare" zobrazuju zablokovane temy.
Oznacenie novych prispevkou by mohlo byt vyraznejsie ako teraz. mozno oramovať cely prispevok do oranzovej alebo len lavu cast ako v bike-forum.cz (je to viac viditelne, hlavne ak pouzivam na PC monitor s 4K rozlisenim).
Hore v záložke moje témy je možnosť s notifikáciami. Nemám tam nič. Aké notifikácie myslíte?
Nemali by tam byť tie, ktorým som dal palec hore alebo poďakovanie?
Spomínali ste dávnejšie, že takú funkciu chystáte....
Tak @cervo , teraz som dal odpoved ku zelenej gulicke, to ako sa fakt nezobrazia reakcie na prispevok ako otagovane ako posledny komentar? Cize ked ja nieco napisem, za den pribudne 5 stran prispevkov, a niekto bude reagovat na moj komentar, musim ist 5 stranok naspat aby som si ho precital? Alebo je to v nastaveniach, nic som nenasiel.
A to iste plati, ak by som si chcel prezriet komentare inych? To budem behat po fore hore dole aby som videl komentare k predoslym prispevkom ????
V podstate som sa pýtal to isté, a hlavne keď takýchto stromčekov bude viac v jednom vlákne,
odpoveď zatiaľ nikde,
Ako v mobile je to masaker, to v teme ako politika, ak budem chciet vidiet komentare tak sa budem preklikavat hore dole cely den ako taky…. aby som zistoval kde su nove komentare, alebo sa potom preklikavat cez notifikacie, ze niekde nieco pribudlo. Takze moje notif okno bude zahltene balastom.
Uz teraz v tejto teme s par strankami je tazke a neprehladne mat prehlad, kde su nove komentare.
Toto treba riesit..
Ahoj, budeme aktivne navigaciu v teme riesit. Ja osobne to tiez vnimam. Dakujeme za postreh.
Nie, dá sa preklikávať jednoducho medzi novými príspevkami a reakciami. Je na to ikonka pri hlavičke príspevku. Ale veľa veci sa aktuálne dolaďuje, je pár hodín od spustenia ostrej verzie, ja tu ledva stíham odpovedať a polovica dev tímu rieši úpravy. Dajme tomu chvíľku.
asi to potrebujem nakreslit, nic take nevidim ...
Ehm díky našiel som, ešte by sa možno hodilo mať taký čudlík aj na vrchu vlákna, aby sa dalo na prvý klik klesnúť na prvý neprečítaný príspevok ... samozrejme najditelny bez mikroskopu ... a ešte aktuálne info, preklik z notifikácie na príspevok je rozbitý, hodí to na vrch vlákna ...
Ano, tato navigacia medzi novymi prispevkami je nakritickejsia funkcionalita, ktoru riesime. Najma pre taketo komplikovane temy s mnozstvom novych prispevkov za kratky cas je to nutnost. Len to nie je 5 minutovy fix.
Vidim ze ste to zvacsili a zvyraznili, takze lepsie. Ked sa tymto preskokom dostanem na vetvu s neprecitanym prispevkom, tak zvycajne musim odrolovat vyssie, aby som si vedel precitat kontext, tym padom sa element pripnuty k prispevku strati ... mozno by bolo lepsie urobit ho plavajuci ...
Pekna ficurka. Pridane fotky v prispevku su v takej mini matici zobrazene. Takto, ak niekto uploaduje vela fotiek na stojaka, aspon netreba dlho skrolovat.
Asi som už stará. Ale musím po tých pár dňoch konštatovať, že toto je naneprehľadnejšie fórum aké som kedy videla. Nič komplikovanejšie a neprehľadnejšie som zatiaľ nikde nevidela. Sorry jako.
Ako tu už niekto napísal. Ušetrený čas budem venovať račej outdooru. See ya!
Ked vidim tie problemy ktore ste sposobili...
Zaujimalo by ma preco testujete taketo zasadne zmeny v produkcii? Preco ste to neodskusali najprv inde. Mohli ste oslovit par stalejsich ludi ci to nechcu pozret a vyjadrit sa. Motivacia mohla byt nejaka hlupost ako body, flaska mtbiker a podobne. Vas by to nezabilo a dostali by ste odozvu od realnych uzivatelov.
Ak teda zoberiem ze ste najvasci cyklo eshop, cakal by som trosku viac. V poslednej dobe vidim ze aj technicka cast magazinu ide dole a k tomu nam nadelite pekny vianocny darcek.
V tomto neprehladnom chaose po viacerych pokusoch stracam motivaciu nieco citat, nedava to vobec zmysel na telefone... este skusim pocitac, ale ten to nezachrani. Cize imho tato zmena maximalne urychli odchod existujucich clenov a veteranov a neviem si predstavit vesmir v ktorom by toto malo prilakat nejakych novych prispievatelov.... Naozaj sa neda zapracovat alternativny linearny view, presne tak ako bol?
Tiež žasnem, ako tu niekto môže napísať ako je to tu pekne prehľadné a upratané
V starej verzii získať 100% prehľad o tom čo sa tu dialo napríklad po týždni sa dalo rádovo v sekundách s takmer nulovou šancou, že by som niečo prehliadol / vynechal
V tejto verzii - mission impossible
tak v čom je tá prehľadnosť ?
Poprosím, nepotrebujem 10 notifikácií, že do tej istej témy pribudlo 10 komentárov. Stačí 1 notifikácia, ďakujem.
Postupne to študujem, prvá pripomienka:
Nastavenie fóra, "Výber tém do widgetu "Moje témy" na úvodnej stránke.
V počítači : kliknem na "Vyberte zo zoznamu" rozbalí sa mi menu a vyberám si z tém. Vybral som si dve témy. Mám teda vybraté 2 témy z 300. Môžem ich meniť.
V mobile : kliknem na "Vyberte zo zoznamu" ukazuje mi len text "Vybraté 2 z 300", nerozbalí sa zoznam. Prípadne sa ukáže názov tém vybratých z počítači, ale nemôžem zoznam upraviť.
@Rachela Neviem ci uz nie je neskoro, ale namiesto toho zoznamu "Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?" ste mohli zvazit radsej spravit clanok, v ktorom by boli vizualne znazornene zmeny a porovnat ako sa urcite aktivity robili po starom a ako po novom. Mam skusenost, ze pri SW, ktory mam v sprave, ak vendor spravi zasadnejsi update a okrem release notes spravi aj clanky , kde su vizualne zmeny popisane, zmeny su "lepsie stravitelne".
Este taka poznamka. Navstevujem rozne fora, medzi nimi napr aj modernejsie typu Reddit. Odkial teda vidim inspiraciu.
Problem ale je, ze tu je ina vzorka ludi, ine pouzitie alebo ako to nazvat. Na mtbiker fore ludia co sem chodia pravidelne, sleduju par tem. Tie si vedeli velmi jednoduch docitat, po par dnoch, tyzdnoch neaktivity. Su tu temy, ktore maju roky a tisice prisevkov...
Naproti tomu Reddit nema taku strukturu, tam spravis temu a ta tema zakape za par hodin/dni. Vydiskutuje sa a zapadne prachom...Lebo je neprehladne sa potom v tom vrtat.
Drzim palce, dufam, ze vela ludi co sem prispieva nezlomi palicu...
Do *****lienky aspon keby vzdy navrchu bolo kde sa v ktorej teme prave nachadzam. Aspon jeden jedinkaty prvok ktorym viem kde fakt som.
Toto by sa mohlo ozaj vypnúť. Staci 1 upozornenie, ako predrym.
starsi prispevok sa nejak zazracne presunul dopredu :O
uf, nieco sa nepodarilo
bug alebo feature? Vo vtipkarovi vidim priamo v teme cely prilozeny obrazok, ale ked nan kliknem tak mi otvori pop up. Tu sa ale cely obrazok nezobrazi - su tam scrollbary
Dá sa nejako nastaviť aby ma po kliknutí na tému hodilo na posledný pridaný príspevok a nie posledný prečítaný?