Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Našťastie ja chodím iba open water (otuzovanie), takže žiaden problém som nezaznel
Optický merač tepu dačo pomeral, pocitovo by to asi aj celkom sedelo, bolo to 10x25m, čiže tých 243 je v rámci možností ok a aj GPS záznam sa viacmenej trafil do bazénu.
Priamo som si to nevsimol, ale napriek tomu, že foot pod som nikdy nemal, tak ho mám medzi senzormi.
Hrm pro vlastne slúži aj ako foot pod
Po pripojení pulzomera ku kompatibilným hodinkám Garmin, zabezpečí pulzomer HRM-Pro™ zobrazenie a vyhodnocovanie dát metriky behu v reálnom čase:
Kadencia behu: Kadencia je počet krokov za minútu. Zobrazovaná hodnota je súčtom všetkých krokov (ľava i pravá noha).
Vertikálna oscilácia: je hodnota "odskoku" pri odraze počas behu. Zobrazuje sa hodnota vertikálneho pohybu tela, meraná v centimetroch pre každy krok.
Čas kontaktu so zemou: alebo Ground contact time definuje čas kontaktu so zemou pri behu pre každý krok. Čas je meraný v milisekundách.
Advanced Running Dynamics, prináša ďalšie komplexné merania - dĺžka kroku, rovnováha doby kontaktu so zemou - Ľ/P noha a vertikálny pomer. Bližšie informácie k problematike nájdete na odkaze > > bežecké metriky
Fyziologické metriky po pripojení pulzomera HRM-Pro™ Plus k hodinkám Garmin si o.i. zabezpečíte analýzu tzv. fyziologických metrík (VO2max, anaeróbny prah). Bližšie informácie k problematike nájdete na odkaze > > FYZIO
Mne sa tak začal prihlasovať počas aktivity, úplne náhodne niekoľkokrát počas aktivity. Tepy v pohode, bežecké metriky s výpadkami. Dal som ho reklamovať.
Dá sa tým predísť aj nechcenému uloženiu aktivity.
Na foreurnner 245 sa to dá pauznúť a pokračovať v aktivite aj za dlhší čas bez problémov.