Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
No dovolím si nesúhlasiť. V mojom prípade šlo auto do autorizáku, a čo som sa bavil s ľuďmi tam, tak z autorizovaných servisov majú trochu väčší rešpekt ako z "garážových". Krycí list bol samozrejme vypísaný a robilo sa to čo bolo napísané na obhliadke (z PZP vinníka). Ja som platil cca. 10% z ceny opravy - priamo servisu, zbytok financií som nevidel tie zaplatila poisťovňa servisu. Keby som bral "neznačkové" diely tak stoja možno tretinu.
astroo Ano, tym padom, ak si si 100% isty ze vsetko je v poriadku, popis udalosti zodpoveda skode, boli dorucene vsetky doklady aj vinnikom aj tebou v ustanovenom case, a poistovna sa nerozhodne hlbsie skumat okolnosti vzniku skody tak potom fajn.. Auto zanesies do servisu a az poistovna uvolni prachy auto ti vydaju. Ale ak zauraduje poistovna tak ako zvykne tak budes bez auta kludne aj 3 mesiace a mozno sa ho ani nedockas, kym to sam nevyplatis.
Rovnaky postup som zazil aj ja s Uniqou, vinnik do mna nacuval, skoda na prvy pohlad mala, ale bolo to auto zahranicnej firmy (moje) tak sa volala policia, vsetko zdokumentovali. Na prvy pohlad vsetko jasne, vinnik priznal vinu, zaplatil pokutu,, nahlasil som vznik skody na poistovni vinnika, dolozil original doklady, zaznam o nehode s podpismi atd, nasledovala obhliadka priamo v uniqe, zaniesol som ho do autoriz. servisu, auto opravili, suma za opravu nieco cez 6000eur, fajn. Po 2 tyzdnoch som volal do servisu, nic, nasledne do poistovne, bolo mi povedane ze vinnik neohlasil nehodu, ani nedorucil doklady aj napriek opakovanym vyzvam, zakonom stanovena lehota je 15dni od vzniku udalosti. Takto sa to tahalo 3 mesiace. Pravidelne som volal s vinnikom, vyhovaral sa ze stratil zaznam o nehode, poslal som mu kopiu, nic. Potom zase do poistovne nech s tym nieco robi. Nic. Po 3 mesiacoch sme to vyplatili, nemohli sme viac cakat. Vinnik to nakoniec ohlasil, dorucil doklady. Hned radost ze konecne. A potom prislo vyjadrenie z poistovne ze to zamietaju. Peniaze neposlali dodnes, riesi sa to sudnou cestou.
to si mal nejaký iný priebeh ako ja, u mňa teda bola škoda malá do 500€ (už si presne nepamätám) ale spísali sme vtedy s vinníkom správu o nehode, nahlásil som to jeho poisťovni a šlo to na obhliadku k nim, potom som si to dal do autorizovaného servisu opraviť, faktúru som ale cvakal sám, taký bol aj postup čo mi dal pri tej obhliadke, potom som im poslal tú faktúru a všetky náležité dokumenty čo chceli, časom sa mi ozvali, niečo im ešte chýbalo, tak som im to doposlal a potom mi už len nabehli prachy na účet - dosť to trvalo - myslím že takmer naplnili celú tú lehotu čo na to mali. no a ten človek čo mi to spôsobil s tým nič nemal viac, nič nikde neposielal.. po čase šiel okolo tak sa u mňa zastavil aby sa ešte raz ospravedlnil a pýtal sa ako som s tým dopadol a doniesol mi nejaké odškodné v podobe pašovaných cigariet, to sa mi ako nefajčiarovi fakt zavďačil
ťažko si človek vyberie PZP za potenciálneho vinníka, čo vám spôsobí nehodu...
To si sice nevyberie, ale... Ak mojou chybou trafim nove BMW a moja poistovna z mojho PZP neuhradi poskodenemu celu skodu, tak od koho si bude poistovna poskodeneho, alebo samotny poskodeny vymahat zvysnu cast skody? Odo mna. Takze tym chranim sam seba a zaroven aj zjednodusujem zivot druhej strane, ktorej som sposobil problem. WIN - WIN.
len to od teba musia vymáhať súdnou cestou a to sa často krát nikomu nechce (vzhľadom na súdnictvo u nás)..
ale keby všetci zmýšlali tak ako ty píšeš bola by to čistá paráda, akurát u nás ľudia idú po cene..
Vinnik to nakoniec ohlasil, dorucil doklady. Hned radost ze konecne. A potom prislo vyjadrenie z poistovne ze to zamietaju. Peniaze neposlali dodnes, riesi sa to sudnou cestou.
A dovod zamietnutia bol aky? Suvisi to s jeho oneskorenym nahlasenim?
Ak vinnik robi komplikacie je to vzdy problem. Sudis sa s nim ci s poistovnou?
Jeden znamy, ktoremu prostredie sudov nie je uplne cudzie minule spominal, ze aj poistovne maju svojich oblubenych sudcov. O urovni sudnictva si iluzie nerobim, ale predsa len ma prekvapilo, ze aj institucie ako poistovne maju niekedy aj taketo veci podchytene.
moja poistovna z mojho PZP neuhradi poskodenemu celu skodu, tak od koho si bude poistovna poskodeneho, alebo samotny poskodeny vymahat zvysnu cast skody?
Vymahat moze od teba alebo od tvojej poistovne, ale platit bude tvoja poistovna. Aj podla PZP zmluvy im to musis nahlasit a riesia to ich pravnici. Ale v principe plati, ze cim lepsia poistovna, tym menej problemov (pre vsetky strany), otazne je len, ktore su tie lepsie
A preto ked auto ma nejaku hodnotu je vhodne mat havarijnu poistku a ideal bez spoluucasti. Prave pred tyzdnom som ju vyuzil. Z nejakeho hovnocuca nieco vyletelo a nam rovno na strechu. Hovnocuc sme zastavili, vypytali doklady ale nakoniec som to daval cez havarijnu. Poistovna si potom narokuje od vinnika aby znizila svoje naklady ale mna to v principe uz nema preco zaujimat. Priehlbina nebola na streche velka ale proste bola a este k tomu dva male tuky cez lak. Do par dni vsetko vybavene, auto odovzdane a vyplatene bude cez kryci list servisu. Ziadna cakacka, ziadne nervy. A ta blbost na streche stala 520€.
v ziline existuje firma carmel auto sro, ktora v ramci mesta z tepličky(vyroba) do bánovej(mestska cast) prevezie z KIAe auta kde ich rozoberie a na takej pozvaranej šasi to vyexpeduje do ruska....tam ich zase zmontuju a predavaju. colne to deklaruju ako ND a tak to auto potom koli inemu clu stoji menej. zaujimalo by ma kolko ten ceed stoji realne, ked to tu v ziline rozoberaju - transportne poplatky do ruska - opatovna montaz a este stale to je "vydelečne" .....
no a potom ešte by ma zaujimalo ako potom riešia zaruku....
Myslim ze skodovka kedysi uviedla,ze uz nie je priestor na znizovanie cien aut ,lebo zisk na malych autach ako su fabia je cca 1100 €. Ale ak zoberieme do uvahy, ze sa rata s produkciou okolo 500 000 aut a vyrobi sa ich podstatne viac, tak naklady klesaju a zisky stupaju. Najvacsie marze maju predajcovia. Tam to moze byt kludne aj 40%
Predajcovia maju uplne male marze...vidim to na prijatych a vydanych fakturach v robote, kedze pracujem u predajcu. Maximum, co som videl, bolo nejakych 2000 alebo 2200 eur, ale to bola marza na nejakeho Touarega alebo Multivan za vyse 40 tisic eur. astro, vela... Na otcovom Passate 2,0 TDI 103kW som mal pri 120 s plne nalozenym autom spotrebu na trase PO-BA 4,2/100km. Alhambra si spapa dva razy tolko a idem 110 po dialnici Lenze ma aj vacsi motor...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rovnaky postup som zazil aj ja s Uniqou, vinnik do mna nacuval, skoda na prvy pohlad mala, ale bolo to auto zahranicnej firmy (moje) tak sa volala policia, vsetko zdokumentovali. Na prvy pohlad vsetko jasne, vinnik priznal vinu, zaplatil pokutu,, nahlasil som vznik skody na poistovni vinnika, dolozil original doklady, zaznam o nehode s podpismi atd, nasledovala obhliadka priamo v uniqe, zaniesol som ho do autoriz. servisu, auto opravili, suma za opravu nieco cez 6000eur, fajn. Po 2 tyzdnoch som volal do servisu, nic, nasledne do poistovne, bolo mi povedane ze vinnik neohlasil nehodu, ani nedorucil doklady aj napriek opakovanym vyzvam, zakonom stanovena lehota je 15dni od vzniku udalosti. Takto sa to tahalo 3 mesiace. Pravidelne som volal s vinnikom, vyhovaral sa ze stratil zaznam o nehode, poslal som mu kopiu, nic. Potom zase do poistovne nech s tym nieco robi. Nic. Po 3 mesiacoch sme to vyplatili, nemohli sme viac cakat. Vinnik to nakoniec ohlasil, dorucil doklady. Hned radost ze konecne. A potom prislo vyjadrenie z poistovne ze to zamietaju. Peniaze neposlali dodnes, riesi sa to sudnou cestou.
To si sice nevyberie, ale... Ak mojou chybou trafim nove BMW a moja poistovna z mojho PZP neuhradi poskodenemu celu skodu, tak od koho si bude poistovna poskodeneho, alebo samotny poskodeny vymahat zvysnu cast skody? Odo mna. Takze tym chranim sam seba a zaroven aj zjednodusujem zivot druhej strane, ktorej som sposobil problem. WIN - WIN.
ale keby všetci zmýšlali tak ako ty píšeš bola by to čistá paráda, akurát u nás ľudia idú po cene..
Ak vinnik robi komplikacie je to vzdy problem. Sudis sa s nim ci s poistovnou?
Jeden znamy, ktoremu prostredie sudov nie je uplne cudzie minule spominal, ze aj poistovne maju svojich oblubenych sudcov. O urovni sudnictva si iluzie nerobim, ale predsa len ma prekvapilo, ze aj institucie ako poistovne maju niekedy aj taketo veci podchytene.
Vymahat moze od teba alebo od tvojej poistovne, ale platit bude tvoja poistovna. Aj podla PZP zmluvy im to musis nahlasit a riesia to ich pravnici. Ale v principe plati, ze cim lepsia poistovna, tym menej problemov (pre vsetky strany), otazne je len, ktore su tie lepsie
no a potom ešte by ma zaujimalo ako potom riešia zaruku....
To ťažko
astro, vela...