z blackmanovho článku: In the end there could only be one winner and it was to be the SRAM Guide Ultimate. takže tí čo na ne nadávate asi nie ste dosť enduro-mtb
lapaloma tiez ma to celkom prekvapilo, kedze tie Guide Ultimate aspon podla toho co pisu maju 76,8Nm a Guide RS napr 104Nm. Je mi jasne ze vykon nie je vsetko, ale predsalen. Inak nie je to moj clanok, len som postol link
Hm takze nieco taketo by tym Guidom prospelo, kedze ich treba chladit co to da? alebo su tie rebra len marketingovy vymysel zial vela reviews som na Swissstop Exotherm zrovna nenasiel
lapaloma tiez ma to celkom prekvapilo, kedze tie Guide Ultimate aspon podla toho co pisu maju 76,8Nm a Guide RS napr 104Nm. Je mi jasne ze vykon nie je vsetko, ale predsalen. Inak nie je to moj clanok, len som postol link
tYp zadarmo: ak vyberas brzdy, nevyberaj podla Nm.
@lto "keramicky piest je imho uplny nezmysel." Toto napíš do Shimano akých majú nevzdelaných inžinierov
Preco nevzdelani ? Oni velmi dobre vedia co robia, aj som to napisal preco .. zmasirovat a osprostit zakaznika (icetech,kridlate dosticky, keramika, atd.) .. netvrdim, ze nic z toho nefunguje, problem je inde. Aj to som popisal. Keramicke piesty nevymenis => nove prasiatko. Icetech rychlo zoderies => novy kotuc. Kridlate dosticky ti zlepsia chladenie o nejake percento, ale zaplatis vyrazne viac /a tie percenta, ktore ziskas na tychto veciach stratis inde z ineho dovodu/. To vsetko maju velmi dobre spocitane .. a ked uz spominas inzinierov, tak len tak medzi nami, o tom, ze novy model Fox vidlic je citlivejsi ako ten predosly citam kazdy rok pocas poslednych asi 14 rokov .. preco asi. (ovsem FIT4 patrona sa mi paci, vsak aj ma preco, urcite to bude klon MZ patrony).
Ku keramickým piestikom - nie je to blbosť, lebo kvapalina má suchý bod varu niekde okolo 270°C a platničky vädnú cca niekde okolo 400°C (ak sa nemýlim) - takže je jasné, že teplo odvádzať treba ale inde ako do kvapaliny - takže primárne sa zahrievajú doštičky a potom strmeň. Piestiky sa už dlhé roky robia z rôznych nekovových materiálov a to nielen u Shimana.
A preto ma kvapalina mozno tak 100st. , ale kotuc je pritom uz cierny a dosticka je uz davno mimo, pretoze dymi /organika/ a to som prosim pekne zazil nie len raz a nikdy sa mi nepodarilo uvarit kvapalinu, dosticky a kotuc ale ano. Neviem si predstavit, co by z nich zostalo, ak by uplne vsetko teplo zostalo tam. Ostatne, aj tak je to len teoretizovanie, pretoze (aspon ja teda) neviem, ci je to naozaj keramika a ako odvadza teplo. Mozno zase len dalsi marketingovy nazov .. treba zostat pri bicykloch, nezabrdat do inych odvetvi.
blackmanak chces dobre a spolahlive brzdy, tak Hope urcite ano. Davno by som ich mal, keby nemali tu ich objimku, ktora mi zial vadi. Zo skusenosti z mojho okolia asi nic lepsie nie je.
kotleurcite ano, treba vediet brzdit. S tym suhlasim. Problem je, ze ked nebrzdis dobre a brzda to prezije bez problemov a druha nie, asi nebude problem v brzdeni .. inak 10e kotuce budu urcite lepsie ako drahe z jedneho jednoducheho dovodu (teda ak berieme do uvahy, ze je to normalna ocel, ktora sa pouziva na kotuce a nie daky lacny staniol). Ten dovod sa vola tepelna kapacita materialu, lacne kotuce maju mensie vybranie, viac matrosu, pripadne hrubku (este si pamatam aferku z Magura staniolmi). Cize cim tazsi kotuc, tak obvykle (nemusi byt pravidlo) vydrzi dlhsie, nez ho prehrejes. Naopak drahe somariny ako Icetech a rozne ultralightove kotuce zachvilu zhoria ako papier. S kvapalinou a metalikou tiez dobre pises /len metalika = vacsie opotrebenie kotuca, ktory ale pri cene 10e asi nema vyznam riesit/. A este pokial ide o DOTku, tak by sa mali menit aj tesnenia cas od casu.
neviem ci su tu okolo male kopce, ale od kedy mam SLX tak som spokojny. modulacia mozno nie je, ale kedze som hope nemal, tak neviem co mam postradat. celko obsiahly OT inak!
ja neviem..takže brzdy hodnotíš kvalitou podľa toho, či dokáže ubrzdiť aj to na čo nie je stavaná? asi sa v tom strácam..ako nechcem tu rozpútavať búrku, ale Guidy som jazdil a boli mi viac ako dobré..pekne ostré oproti mojim..ale zažil som aj to, že chalanovi zmäkli pri dlhom klesaní...po roku jazdenia a žiadnej údržbe a v zjazde v kuse zahryznutý zadok..no čuduj sa svete..
Na Zesty 429 TR mám XTbrzdy a občas mi šúcha a tak čudne zvoní predný kotúč.....krivý nie je.......na Caliber 3 som mal ani neviem aké..ale XT určite nie...a neboli trable žiadne....
Neviete čo s tým ? Dík.
chrinik: SLX som mal na nejakom testovacom bajku a moc sa mi nezdali .. ale je pravda, ze ja mam rad brzdy, ktore miernym pritlacenim vedia postavi bajk na predne
kotle: asi sa nerozumieme .. ja som pisal, ze Guidy brzdia velmi dobre a brzdia aj ked su prehriate, akurat, ze ich prehrejem tak rychlo, ze je s tym problem. Aj su ostre, to vsetko suhlasi. A co sa tyka hodnotenia, ak berieme do uvahy len podstatu brzd, ze maju brzdit, tak ich hodnotim podla brzdneho ucinku a podla toho, ako rychlo skoncia. Na bajku, aj na aute. Co znamena, ze brzda nie je stavana na nieco ? Pre mna brzda znamena, ze ma brzdit Ak nebrzdi, alebo sa rychlo prehreje, tak je asi problem. Alebo ako vysvetlis, ze Guide brzdu, ktoru povazuju za super AM/EN brzdu prehrejem na 180mm kotucoch tam, kde sa mi to nepodari s XC Elixirmi na 160mm kotucoch ? A ja nejazdim ani divociny, ani AM/EN, ani zjazdy. Vyplyva z toho to, ze Elixir je DH brzda a Guide je easy hradzova brzda ?
edit: brzda je nieco, co je kriticka vec .. nikdy nevies, ci po 15minutovom zjazde nebudes potrebovat prudko brzdit, tj. kazda rezerva vykonu sa hodi. Jasne, ze ne na 10kg ultralightovy XC bajk nebudem montovat Maguru Gustav, ale zas aby sa mi prehriala potom, co musim zabrzdit u 3tej korculiarky na hradzi, tak to asi neee.
lto mas zly den ? ved v tvojom prispevku, kym som sa nepytala teba konkretne, si ani velkost kotucov ani typ dosticiek nespomenul
Kazdy tu pise ako zle to brzdi, ale nikto neuvedie ake ma guide (r,rs,rsc) ake ma kotuce, ani ake dosticky
a nakoniec sa zisti ze jazdi organiky a ma 90 kilo
lapierre uviedol uplne presne vsetky veci+porovnal s inym typom brzd
silvaVsak sa pozri von .. no ale to potom dopisal . Ale inak samozrejme mas pravdu, ze som to tam mal uviest hned . Uz som to bral automaticky, co je standard, ale takto sa to samozrejme neda .. prepac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak tak.
zlate nie..ale zelene dobre hope by som bral hned
Drahomirajuzova zase zabudla prihlasovacie údaje...
tYp zadarmo: ak vyberas brzdy, nevyberaj podla Nm.
ja osobne som lepsie brzdy nemal.
Preco nevzdelani ? Oni velmi dobre vedia co robia, aj som to napisal preco
Ano, iste .. ked to iste napise lapierre, tak zrazu je to poriadna info
A preto ma kvapalina mozno tak 100st. , ale kotuc je pritom uz cierny a dosticka je uz davno mimo, pretoze dymi /organika/ a to som prosim pekne zazil nie len raz a nikdy sa mi nepodarilo uvarit kvapalinu, dosticky a kotuc ale ano. Neviem si predstavit, co by z nich zostalo, ak by uplne vsetko teplo zostalo tam. Ostatne, aj tak je to len teoretizovanie, pretoze (aspon ja teda) neviem, ci je to naozaj keramika a ako odvadza teplo. Mozno zase len dalsi marketingovy nazov
blackmanak chces dobre a spolahlive brzdy, tak Hope urcite ano. Davno by som ich mal, keby nemali tu ich objimku, ktora mi zial vadi. Zo skusenosti z mojho okolia asi nic lepsie nie je.
kotleurcite ano, treba vediet brzdit. S tym suhlasim. Problem je, ze ked nebrzdis dobre a brzda to prezije bez problemov a druha nie, asi nebude problem v brzdeni
Neviete čo s tým ? Dík.
chrinik: SLX som mal na nejakom testovacom bajku a moc sa mi nezdali .. ale je pravda, ze ja mam rad brzdy, ktore miernym pritlacenim vedia postavi bajk na predne
kotle: asi sa nerozumieme .. ja som pisal, ze Guidy brzdia velmi dobre a brzdia aj ked su prehriate, akurat, ze ich prehrejem tak rychlo, ze je s tym problem. Aj su ostre, to vsetko suhlasi. A co sa tyka hodnotenia, ak berieme do uvahy len podstatu brzd, ze maju brzdit, tak ich hodnotim podla brzdneho ucinku a podla toho, ako rychlo skoncia. Na bajku, aj na aute. Co znamena, ze brzda nie je stavana na nieco ? Pre mna brzda znamena, ze ma brzdit
edit: brzda je nieco, co je kriticka vec .. nikdy nevies, ci po 15minutovom zjazde nebudes potrebovat prudko brzdit, tj. kazda rezerva vykonu sa hodi. Jasne, ze ne na 10kg ultralightovy XC bajk nebudem montovat Maguru Gustav, ale zas aby sa mi prehriala potom, co musim zabrzdit u 3tej korculiarky na hradzi, tak to asi neee.
Kazdy tu pise ako zle to brzdi, ale nikto neuvedie ake ma guide (r,rs,rsc) ake ma kotuce, ani ake dosticky
a nakoniec sa zisti ze jazdi organiky a ma 90 kilo
lapierre uviedol uplne presne vsetky veci+porovnal s inym typom brzd