Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
no tak neviem ako sa to najlepsie opytat. ked ja idem po dialnici 130, tak dost vela aut ma predbehne. teda som si myslel, ze tych cca 140 policia toleruje a tak ma zaujima dalsia hranica - 150km/h....
Je rozdiel či ideš 130km/h tachometrových alebo reálnych... Pri 150km/h tachometrových ideš asi tak 140km/h skutočných, ale to je len môj domnelý odhad.
Nie nemaju, kedysi som cital test kde to merali, niektore auta boli aj do 10km/h, ine len 1-2. Samozrejme cim vyssia rychlost tym vacsia nepresnost... A nehovoriac otom, ze ked das vacsie kolesa ako mas mat tak tiez to dost skresluje.
Zalezi na aute. Pežot Boxer
/jumper premeriaval aj o 15kmh
Myslel som ze napr Audi Q7 premeriava aspon o 4kmh. Hovno... bol presny potvrdil organ a potom aj gps. Smutok. Jaiub nie vzdy rastie nepresnost s rychlostou. Niektore auta ano. Niektore nie. Aj toto riesi ta chyba merania (nielen radaru ale aj auta samotneho)
Zalezi na aute. Pežot Boxer
Myslel som ze napr Audi Q7 premeriava aspon o 4kmh. Hovno... bol presny potvrdil organ a potom aj gps. Smutok.
ale prt, boxer 2016 mi ukazoval 70 a fištroni mi namerali 69... opaskovali 70ku a merali 50 v Nižnej.. sfine...
Mne boxer 2016 ukazoval pri 90ke gps okolo 106kmh. Svoje podozrenie som nasledne skusil aj na gps a aj pocitom ze pri 110ke kamiony (90) obieham ako kamion cize pol hodinu. Tempomat.
Twingo mi ukazuje pri 50km/h o 5km/h viacej, pri 100 je to uz 10. predpokladam ze farcuzi nezvladli prechod z 13" na 14". Standardne boli Twinga osadzane 13" a od urciteho roku 14". Asi zabudli upravit tacho
Toleruje sa max. povolena chyba merania +10% z povolenej maximalky. Radary su ale presne, cize to nahrava vodicom. To znamena ze ak pojdes realne podla gps 143km/h na 130ke bude to v poriadku, to iste v obci 55km/h. Treba si hlavne odsledovat o kolko ti premeriava tacho (zimne a letne zvlast) a podla toho si nastavit tempomat alebo nozny tempomat Ale staci aj o jeden km/h viac a uz mozu udelit najnizsiu pokutu. V meste a mimo neho su sadzby rozdielne. Plati vsak ze pri prekroceni o 1km/h nad odchylku v obci si vlastne prekrocil o 6km/h, tak pozor na to.
Takze pokial sa zmestis do tolerancie +10% je to v pohode. Jazdil som tak vzdy, tempomat som pred radarom nikdy nevypinal. Bez problemu. Treba vsak sledovat znacky. Najcastejsie meraju v usekoch kde je obmedzena rychlost. Tam uz to na toleranciu neukecas, ked na 70ke prejdes 99 lebo si nevsimnes znacku. Potom je to uz dvojsecna zbran bez kompromisov.
Mne pri pokute uznali nepresnost merania radaru 3km/h a z 82km/h nameranych som spadol do 79 co je nisia sadzba o dost euri. Tak tych Tvojich 10% by som bral hned.
Proste si zmeraj gps ako presne Ti ukazuje tacho. A aj keby Ti išlo na chlp presne tak prekrocenie o 20km/h mimo obce je podla sazdobnika este znesitelna pokuta, ked sa uz chceš ponahľať. A kobra na dialnici nebude riešit nejakych Tvojich 143 km ale ju zaujímaju NLO (nizko letiace objekty)
Moj cmax mi ukazuje tachometrovu rychlost o 5km/h viac ako gps , tak mam nastaveny tempomat na 140-142 ako ho potvrdim a este ma radar nezastavil , aj ked som ho obiehal . Ked idem na firwmnej dodavke , tak tacho mam 150 a podla gps idem 135 ? .
Mne pri pokute uznali nepresnost merania radaru 3km/h
Záleží aj od Tvojho prístupu k policajtom.
Ja som v do Lanžhotu vpálil 70 km/h a keď ma zastavili, slušne som sa správal, tak mi pripísali niejakých 59 km/h a ešte ten policajt hovoril, že by to najradšej riešil iba dohovorom, ale že nemôže, takže za 1.000 Kč.
To viem, že "lína huba, hotové neštestí", proste ak sa to nejako dá, tak sa to snažím ukecať. Ani som si ich nevšimol, ani ma nezastavili, objektívna zodpovednosť. Keď Ti príde domov obálka s priestupkom, tak sa môžeš slušne napísať, že to ľutuješ. Neukecáš nič. Nemal som problém, proste som šiel ako prasa, tak som to cvakol. Vlieklo sa to ako sopeľ, namerali ma koncom apríla a doriešilo sa to pred vianocami. Proste som to chcel mať z krku. Kámoš hovoril že ho v CZ buzerovali za 56km v obci, som len čumel.
pamatam si ked som v noci cez ba isiel na tesnu cervenu ( nie umyselne, proste som sa zakecal s frajerkou a cumel som viac na nu ako na cestu) tak ma lapli lebo som bol jedine auta na ceste a tiez som sa slusne spraval a vysvetlil im to a z 40e mi este vracal 2x5e
Samozrejme sa hned pytal kde robim, co a ako, asi aby zistil kolko moze vyrubit pokutu, tak som mu vravel ze som chudobny brigadnik co ide o 11tej z brigady.
Inak cez spicku ktora sa ale hybe kazdy v BA chodi 70kmh tachometrovych aj autobusy a este som nezazil ze by niekto za to platil, v dave sa to zrejme strati.
V spicke by ich ludia ukamenovali keby merali a zastavovali auta.
V noci sa neoplati robit ***** lebo si ako päsť na oko a nevies kde vsade kempia. V noci su najma taxikari platcami do statnej pokladnice. Zakempia sa na stopke a za polhodinku maju zarobene na celu sichtu.
Tak som si stiahol aplikáciu na GPS rýchlosť a otestoval. Moja chyba merania tachometra pekne lineárne rastie. Kým pri tachometrových 50km/h je rozdiel -2 až -3km/h, pri tachometrových 100km/h je rozdiel -5 až -6km/h a pri tachometrových 150km/h je rozdiel -9km/h (vtedy žerie benzín jak sviňa, tak jazdím na diaľnici dlhodobo max. 140km/h tach ). Ale stále je to GPS meranie a isto má svoju chybu merania (meral som to na rovných úsekoch).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je rozdiel či ideš 130km/h tachometrových alebo reálnych... Pri 150km/h tachometrových ideš asi tak 140km/h skutočných, ale to je len môj domnelý odhad.
Myslel som ze napr Audi Q7 premeriava aspon o 4kmh. Hovno... bol presny
Jaiub nie vzdy rastie nepresnost s rychlostou. Niektore auta ano. Niektore nie. Aj toto riesi ta chyba merania (nielen radaru ale aj auta samotneho)
Myslel som ze napr Audi Q7 premeriava aspon o 4kmh. Hovno... bol presny
ale prt, boxer 2016 mi ukazoval 70 a fištroni mi namerali 69... opaskovali 70ku a merali 50 v Nižnej.. sfine...
Druha ruka SK
2.5t uz je dost len neviem z coho to je ked to vyzera byt male pomerne "olovo ci nejaky ochudobneny uran ?
Takze pokial sa zmestis do tolerancie +10% je to v pohode. Jazdil som tak vzdy, tempomat som pred radarom nikdy nevypinal. Bez problemu. Treba vsak sledovat znacky. Najcastejsie meraju v usekoch kde je obmedzena rychlost. Tam uz to na toleranciu neukecas, ked na 70ke prejdes 99 lebo si nevsimnes znacku. Potom je to uz dvojsecna zbran bez kompromisov.
Mne pri pokute uznali nepresnost merania radaru 3km/h a z 82km/h nameranych som spadol do 79 co je nisia sadzba o dost euri. Tak tych Tvojich 10% by som bral hned.
Proste si zmeraj gps ako presne Ti ukazuje tacho. A aj keby Ti išlo na chlp presne tak prekrocenie o 20km/h mimo obce je podla sazdobnika este znesitelna pokuta, ked sa uz chceš ponahľať. A kobra na dialnici nebude riešit nejakych Tvojich 143 km ale ju zaujímaju NLO (nizko letiace objekty)
Záleží aj od Tvojho prístupu k policajtom.
Ja som v do Lanžhotu vpálil 70 km/h a keď ma zastavili, slušne som sa správal, tak mi pripísali niejakých 59 km/h a ešte ten policajt hovoril, že by to najradšej riešil iba dohovorom, ale že nemôže, takže za 1.000 Kč.
Samozrejme sa hned pytal kde robim, co a ako, asi aby zistil kolko moze vyrubit pokutu, tak som mu vravel ze som chudobny brigadnik co ide o 11tej z brigady.
Inak cez spicku ktora sa ale hybe kazdy v BA chodi 70kmh tachometrovych aj autobusy a este som nezazil ze by niekto za to platil, v dave sa to zrejme strati.
V noci sa neoplati robit ***** lebo si ako päsť na oko a nevies kde vsade kempia. V noci su najma taxikari platcami do statnej pokladnice. Zakempia sa na stopke a za polhodinku maju zarobene na celu sichtu.