cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
Pre sirku su podstatne kluky a tie nemenis. Za tu cenu by som to Shimano aj bez toho plastoveho domceka v strede skusil. A mozno aj povodny by sa dal napasovat...
juliusv ja som loziska do BB kupoval na Odborarskej ... treba pozriet ci maju ten tvoj rozmer v katalogu, pripadne im zavolat ... tooling je jasny, to mrtve opatrne vymlatit po zohriati a lisovat zmrazene lozisko do zohriatej misky, klasikou co dom da, lepsi zverak, vypodlozkovanu zavitovu tyc alebo pripadne gola orech ...
normalne ich vyklep vyrazacom - niesu tam nejak extra na pevno. plochym srobovakom opatrne daj dolu tu plastovu krytku aby si ju neposkodil. nalisovat idu tiez pomerne lahko - ja som kupoval lisovacku ale myslim ze to pojde bezproblemov zavitova tyc + gola alebo ich tam rovno opatrne naklepat.
Ložiská rozhodne nenarážať žiadnym úderným nástrojom, ložisková oceľ je tvrdá, ale aj dosť krehká, je vysoko pravdepodobné, že ložisko po natlčení do puzdra bude drhnúť ešte viac, ako to, ktoré ide treba vymeniť.
Ahojte, jedno ložisko v zadnej stavbe sa hýbe-posúva do strán aj 1 mm, asi pred tromi rokmi som všetky menil, ostatné držia ok. Čo poradíte ako ho upevnit? Zatial ma napadá tenká alu folia, alebo loctite 638...? Ďakujem!
Ahojte, jedno ložisko v zadnej stavbe sa hýbe-posúva do strán aj 1 mm, asi pred tromi rokmi som všetky menil, ostatné držia ok. Čo poradíte ako ho upevnit? Zatial ma napadá tenká alu folia, alebo loctite 638...? Ďakujem!
nastuduj si co je radialna a co axialna vola a napis este raz...... nic v zlom..... z toho co pises nieje jasne kde mas volu.... btw. sebelepsie loziska ked vela jazdis sa menia min. raz za rok
nastuduj si co je radialna a co axialna vola a napis este raz...... nic v zlom..... z toho co pises nieje jasne kde mas volu.... btw. sebelepsie loziska ked vela jazdis sa menia min. raz za rok
Axiálne, v smere lisovania dnu a von asi 1 mm, CELÉ ložisko sa mierne posúva v materiále otvore-púzdre rámu. Ložisko samo o sebe je ok, nemá vôľu. Dik.
to a ti stalo asi preto ze loziskko sa uz netocilo na oske ale v rame lebo bolo zakusnute .... daj tam ten Loctite a kontroluj ich aspon 2x za rokci hladko idu.....
to a ti stalo asi preto ze loziskko sa uz netocilo na oske ale v rame lebo bolo zakusnute .... daj tam ten Loctite a kontroluj ich aspon 2x za rokci hladko idu.....
Myslim, ze mas uplnu pravdu, nikdy ma nenapadlo, ze sa nieco take moze stat! Ved tam je len mierny pohyb asi 20 stupnov. Lozisko bolo divne ked som ho vybral, suche a drhlo, muselo sa zaseknut a otacat pri pruzeni cele v puzdre ako pises, voda, prach a hrdza robia svoje...riadny sok!
Vdaka za info!
A ked ma kovovu krytku, da sa tiez uvolnit? Nechcem dobabrat...dik.
Hod to rovno do srotu a kup 2RS variant, ktory ma lepsie tesnenie. Pripadne dopln mazivo, ako sa tu spominalo. Aj ked neviem, ci to ludia robia aj pri kupe noveho biku.
Axiálne, v smere lisovania dnu a von asi 1 mm, CELÉ ložisko sa mierne posúva v materiále otvore-púzdre rámu. Ložisko samo o sebe je ok, nemá vôľu. Dik.
Presnejsie je aj uviest v kkm, co znamena vela jazdis. Zakusnutie loziska na zadnej stavbe (najma hlavny cap) sa nekontroluju zrovna lahko. Treba to cele rozobrat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre sirku su podstatne kluky a tie nemenis. Za tu cenu by som to Shimano aj bez toho plastoveho domceka v strede skusil. A mozno aj povodny by sa dal napasovat...
tu je stary clanok - tu podlozku myslim nebudes musiet zbrusovat kedze uz mas 7mm loziska
https://www.mtbiker.sk/clanky/8590/vymena-lozisk-hollowtech-ii.html
Alebo nemá niekto toto?
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/super-b-tb-bt10-stahovak-lis-na-loziska-z-kluk-campagnolo.html
Myslim, ze mas uplnu pravdu, nikdy ma nenapadlo, ze sa nieco take moze stat! Ved tam je len mierny pohyb asi 20 stupnov. Lozisko bolo divne ked som ho vybral, suche a drhlo, muselo sa zaseknut a otacat pri pruzeni cele v puzdre ako pises, voda, prach a hrdza robia svoje...riadny sok!
Vdaka za info!
Hod to rovno do srotu a kup 2RS variant, ktory ma lepsie tesnenie. Pripadne dopln mazivo, ako sa tu spominalo. Aj ked neviem, ci to ludia robia aj pri kupe noveho biku.
To je pruser. Mas vyhodu, ze je to na hlavnom cape, ktory to stiahne a nehrozi bocny pohyb zadnej stavby.
Napr. na Trekoch sa to obcas stane v zadnom cape a to je este vacsi problem. https://www.youtube.com/watch?v=_s2oOR6hl34
Ak nepomoze Loctite (660 je na medzery az do 0,5mm https://www.henkel-adhesives.com/hu/en/products/industrial-adhesives/retaining-compounds.html ), zvazoval by som aj navrtanie maleho otvoru (<2mm) so zavitom a fixovanie loziska srobikom/cervikom.
Presnejsie je aj uviest v kkm, co znamena vela jazdis. Zakusnutie loziska na zadnej stavbe (najma hlavny cap) sa nekontroluju zrovna lahko. Treba to cele rozobrat.