Tak som si narýchlo našiel: napr. enduro motorka Yamaha wr125x za 4200 euro váži 137 kg. Cena: 31 euro/kg. A napr. enduro bicykel Canyon Spectral AL stojí 2000 euro a váži 13 kg. Cena: 154 euro/kg.
Produkty sú porovnateľné. Dve gumové kolesá, hliník, podobné použitie, takže neporovnávam jablká s hruškami. Na motorku treba určite omnoho viac práce na jej vyhotovenie ako na bicykel.
Napriek tomu kilo bicykla je 5x /500%/ drahšie ako kilo motorky.
Myslím, že kamarát Fero má pravdu.
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04
posledný komentár: 13. 6. 2012 o 21:14
ale s autom sa horsie jazdi dolu trailami
tak EU teda: Ghost Lector WC UC 2017 250tis CZK
Ghost Lector WC UC 2022 139tis CZK
Spravi sa napriklad "zlava" a potom sa ti aj cena 9 247 euro zda, ze za hubicku.
A este aj usetris 40 %.
/skratka cisty oeb a ludia uz desiatky rokov na to naskakuju,
samozrejme nie len v segmente bicykle/
Admin MTbikeru mi vymazal povodny ostry obrazok k tomuto prispevku, aby nebolo jasne o co ide,
nakolko im asi narusujem ich marketingove ciele. Neoznamili mi nic, ale budu asi argumentovat, ze obrazok nie je moj. Chapem, ze tato tema a asi aj tema "Oplati sa" im je proti srsti.
Prilozim teda iny, uvidime ako bude reagovat, ze by sme sa dotahovali az do banu ?
inak by som zalozil kludne aj temu - potraviny su nehorazne predrazne. clovek nebol 5dni v potravinach a nestaci sa cudovat. este nebol vrchol?
pred koronou keď sa dalo cestovať do číny sa ma jeden nemenovaný číňan na výstave pýtal odkiaľ som a koľko u nás žije obyvateľov. Na moju odpoveď sa začudoval a spýtal sa: "A to sa vám oplatí vyrábať bicykle?"
Firma, s ktorou spolupracujem, predáva na celom svete asi okrem Afriky a Antarktídy. Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko, teda 63.5 milióna ľudí, predstavuje 4-5% ich trhu. Z hľadiska cenotvorby a konfigurácií je to v podstate bezvýznamná časť.
Alebo pre Toyotu predstavuje Slovensko 0.06% jej celosvetového predaja a 0.65% jej európskeho predaja.
Preto sa vždy smejem, keď čítam komentáre Slovákov o drahých bicykloch (autách, televízoroch, hifi, náradí, outdoorovom oblečení ... o stovkách iných globálnych produktov), že aká je tá ktorá firma hlúpa, lebo však ten ich drahý produkt nikto nebude kupovať.
Globálne firmy skrátka majú úplne v paži nejaké Slovensko a jeho názory.
Jedinou, sice slabou zbranou kupujucich, je nenechat sa oebavat viac, nez je to nutne.
Napriklad aj takto:
https://www.aktuality.sk/clanok/LuXYJt7/konci-sa-cenovka-9-kou-zrejme-ste-preplatili-tvrdi-studia/
A k bikom: veď si kupuj také, na aké máš a nechaj ostatných, nech si kúpia, aké chcú. Naozaj si myslíš, že firmy, ktorým ide o zisk, budú vo veľkom vyrábať nepredajný tovar? Alebo ide o jedno veľké sprisahanie na vykorisťovanie ľudí ako ty? 🤣
vacsinu z to zarobku das statu (odvody a dane), a ked si nieco kupujes tak dalsich 20% davas statu
A ako na potvoru, este aj tie potraviny od lokalnych farmarov su najdrahsie. Urcite sa mamonari zapredali zidojasterom