Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Toto sa asi k tým, ktorých sa to týka, nedostane, ale chcem vás poprosiť: prepínajte si svetlá, keď je hmla, alebo prší. Veľká vačšina šoférov si v hmle mimo mesta jazdí s dennými svetlami. To sme tak dementný národ, že si to neuvedomujeme, že v hmle nás je menej vidieť? Alebo nevieme, ako sa svetlá prepínajú?
Este k PZP: Aj ked odstavene auto zacne horiet a chyti sa od neho druhe auto alebo dom, tak to musi kryt PZP, nie? Cize nejde len o prevadzku. A pokojne moze stat auto doma na dvore, ale ak od neho zhori susedovi dom a nebudes mat PZP, tak problem, nie?
kirik dnes rano som si vravel to iste. Uplne vpohode v tazkej hmle bez stretavaciek/zadnych. Som si myslel, ze nove koncerny napr. to maju automaticky, ale asi nie. A este jazda typu od ciary k ciare a sem tam nahodne zabrzdenie, detto pri jazde v kolone, proste jahoda so slahackou poranu
Toto sa asi k tým, ktorých sa to týka, nedostane, ale chcem vás poprosiť: prepínajte si svetlá, keď je hmla, alebo prší. Veľká vačšina šoférov si v hmle mimo mesta jazdí s dennými svetlami. To sme tak dementný národ, že si to neuvedomujeme, že v hmle nás je menej vidieť? Alebo nevieme, ako sa svetlá prepínajú?
ale jedným dychom treba dodať že ich aj vypínajte ke'd sa k vám blíži auto... ak ho vidíš ty v speťáku vidí aj ono teba...
lebo to je zas druhý nešvar že niekto zapne hmlovku a bude ju mať zapnutú aj keď je auto pár metrov za ním....
ďalšia vec... pokial vidím auto na 200metrov pred sebou.. logicky rovnako vidia aj tí za mnou mňa...a fakt nieje potrebné zapínať hmlovky....
Zipsikm Kirik pise o prepinani svetiel, tj denne versus riadne svietenie, o zapinani hmloviek nebola rec, ale inak ako pises
to som len doplnil tú jeho vetu o tom že nás v hmle nieje vidieť.. že kopec šoférov zase nerozmýšľa a pri jemnučkej hmle alebo ledva slabom daždi automaticky rozsvietia všetko a nevypnú to ani za boha...
inak veľmi upodozrievam tých vodičov na dennom svietení že majú manuálne povypínané automatické prepínanie stretávacích svetiel / denného svietenia.. lebo sa mi nechce veriť že môj citroen by mal tak dokonalé a fungujúce prepíanie denného svietenia a stretávačiek.. a kopec medvedíkov vw group a audi by to malo tak extrémne nefunkčné
automobilky dajú do auta antiblbózny systém práve pre takých retardov čo ho potom naschvál vypnú a potom jazdia bez svetiel... to nevymyslíš...
... legalne schvalene OSRAM LED...nahrady H7 do svetlometov...
Spresnim, aby nevznikol dojem, ze sa to da namontovat namiesto H7 do ktorehokolvek auta - schvalene su len pre niektore modely aut z niektorych rocnikov a pre konkretne oznacenie svetlometov v danych autach.
to som len doplnil tú jeho vetu o tom že nás v hmle nieje vidieť.. že kopec šoférov zase nerozmýšľa a pri jemnučkej hmle alebo ledva slabom daždi automaticky rozsvietia všetko a nevypnú to ani za boha...
inak veľmi upodozrievam tých vodičov na dennom svietení že majú manuálne povypínané automatické prepínanie stretávacích svetiel / denného svietenia.. lebo sa mi nechce veriť že môj citroen by mal tak dokonalé a fungujúce prepíanie denného svietenia a stretávačiek.. a kopec medvedíkov vw group a audi by to malo tak extrémne nefunkčné
automobilky dajú do auta antiblbózny systém práve pre takých retardov čo ho potom naschvál vypnú a potom jazdia bez svetiel... to nevymyslíš...
Tiež to tak vidím, že nemajú svetlá ani na automatiku zapnuté. Mne na Hyundai zapína svetlá už len keď prejdem popod diaľničný nadjazd. To len krútim hlavou čo blbne na tu ani nie sekundu.
Renault tak isto a hlavne mu ako denne svietia aj zadne. Problem s hmlou je ten, ze je biela a senzor to nevyhodnoti na zapnutie svetiel. Bezne sa mi stava, ze ak v hustej hmle zapnem dialkove, tak ich v auto rezime prepne na stretavacie kvoli odrazu svetla od hmly.
Co sa tyka automatiky, ak v aute je, ma zakonom stanovanu dobu prepnutia menej ako dve sekundy. Podrobnosti v ece r48 pre auta a v ece r53 pre motorky. Ak automatika nie je, prepinanie je manualne - v pripade vw skupiny je mozno dalsi &quo*****; na ceste 😉
neviem ako vaše moderné autá .. ale moja avensis neprepína napr keď je cez deň slabý dážď ... dúfam, že novšie autá to majú previazané aj na dažďový senzor a je to efektívnejšie
neviem ako vaše moderné autá .. ale moja avensis neprepína napr keď je cez deň slabý dážď ... dúfam, že novšie autá to majú previazané aj na dažďový senzor a je to efektívnejšie
No to je problém väčšiny japonských a kórejských áut. Mne tiež neprepne stretavacie, aj keď na mazde všetky senzory mám. VW pri daždi prepol stretavacky asi po minúte dažďa. Záležalo od intenzity. To som mal ročník 2015. Teraz mám 2022 a nie je to prepojené.
Japonske auta su z hladiska elektroniky a senzorov dost pozadu. V Mazde aj v Subaru funguje automaticka klima len v navaloch studeneho alebo tepleho vzduchu. Na Renaulte a Forde som nastavil teplotu raz za rok a bol pokoj. Vyladit dazdovy senzor - automaticke stierace na Outbacku pocas jazdy v tme je v podstate nemozne. Skusal som to pocas 2 hodin a aj tak niekedy nestieralo skoro vobec, alebo stieralo zbytocne vela...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nebolo to myslene vazne od zaciatku,
ale jedným dychom treba dodať že ich aj vypínajte ke'd sa k vám blíži auto... ak ho vidíš ty v speťáku vidí aj ono teba...
lebo to je zas druhý nešvar že niekto zapne hmlovku a bude ju mať zapnutú aj keď je auto pár metrov za ním....
ďalšia vec... pokial vidím auto na 200metrov pred sebou.. logicky rovnako vidia aj tí za mnou mňa...a fakt nieje potrebné zapínať hmlovky....
Skusenosti ?
Spresnim, aby nevznikol dojem, ze sa to da namontovat namiesto H7 do ktorehokolvek auta - schvalene su len pre niektore modely aut z niektorych rocnikov a pre konkretne oznacenie svetlometov v danych autach.
Tiež to tak vidím, že nemajú svetlá ani na automatiku zapnuté. Mne na Hyundai zapína svetlá už len keď prejdem popod diaľničný nadjazd. To len krútim hlavou čo blbne na tu ani nie sekundu.
Skusenosti ?
Zrovna som dopozeral toto video. Je tam povedane uplne vsetko. Uz len cakam/dufam kedy tam pridaju Civic
https://www.youtube.com/watch?v=2XSJnVv4hCU
No to je problém väčšiny japonských a kórejských áut. Mne tiež neprepne stretavacie, aj keď na mazde všetky senzory mám. VW pri daždi prepol stretavacky asi po minúte dažďa. Záležalo od intenzity. To som mal ročník 2015. Teraz mám 2022 a nie je to prepojené.