arrow_leftifko napísal:
No ak by si sedel na bajku, je dost mozne, ze by mal respekt. Medializovane utoky, co som zaregistroval, tak nikdy to nebol cyklista sediaci na bajku. A ze je tych cyklistov v horach dost... Tak nejak som si to vyhodnotil, ze utok statisticky schytavaju skor chodci ako cyklisti. Dalo by sa namietat, ze cyklista medvedovi na bajku utecie, ale nemyslim si. Ked je na rovine alebo v kopci, neni sanca...

V komunite ľudí, s ktorými jazdím ja a stretávam sa s nimi, už veľa MTB cyklistov naháňal medveď, urobil výpad, ručal...všetko za jazdy na biku. Po chvíli sa otočil a išiel si svojou cestou. Pár bláznov zo Stravy by vedelo rozprávať :lol: Mňa by v zjazde určite dobehol :D
Mne spadlo k nohám zo stromu medvieďa, môj strašný krik medvedicu zrejme vystrašil, takže som mala šťastie. Keď som ho zbadala pri nohe, prvé ma napadlo, že sa z lesa vyrúti na mňa jeho mamča. Našťastie len chvíľu bežalo za mnou, potom si sadlo a po chvíľke odišlo opačným smerom.
Kamaráta hasiča pri behu prekvapila medvedica s malým, keď vybehla z kukurice. Utekala za ním a ručala, kamarát sa posr.l do gatí. Úplne vážne. Kričal tak, že ho počuli poľovníci na posede neďaleko, tak párkrát vystrelili. To ho zachránilo.
Len nie všetci to majú potrebu vešať na sociálne siete. Tých stretov je veľa a určite každý deň sa niečo nájde.
30.07.2025 - 19:41:47
02
Dik. Od dnes cakam medvede aj zhora 🤣
30.07.2025 - 19:58:36
13
Tiez ich stretnem par rocne a zakazdym sa opakuje rovnaky pribeh, pozrieme sa na seba a uteka kade lahsie. Naposledy 3tyzdne dozadu pod ciernym vahom medvedica s 1ks malym, presla asi 5-10m predomnou cez cestu akurat som pozeral do garminu tak som ani nespomalil az kym sme sa na seba nekukali. Jediny kto z toho vysiel zle bola pani ktorej som o 200m povedal nech si zapiska lebo tam bola medvedica, tak ta sa vykotila do kanala ked si zosadala z bajku.
30.07.2025 - 20:36:53
01
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Dik. Od dnes cakam medvede aj zhora 🤣

Bolo to cestou na Chatu pod Chlebom ;)

Prílohy:

Screenshot_20250730_203835_com_strava_AdpActivity.jpg
Screenshot_20250730_203835_com_strava_AdpActivity.jpg 233.53 KiB thumb_up0thumb_down

30.07.2025 - 20:40:44
01
Si predstav, ze ti take 10kg medvieda padne rovno na hlavu. Instantny infarkt + zlomeny krk.😄
30.07.2025 - 20:44:03
01
Medvede kladú vajíčka do hniezd v korunách stromov :?:
30.07.2025 - 20:49:50
07
Viac medvedov, menej turistov, menej elektrikarov, menej hubarov a to mi vyhovuje :)
30.07.2025 - 21:04:22
15
arrow_leftmilos21 napísal:
Medvede kladú vajíčka do hniezd v korunách stromov :?:

Chlap, co ho pred tyzdnom u nas napadla medvedica, mal so sebou v psy a tie zacali stekat do medviedat na strome vedla lesnej cesty..na co vzapati reagovala medvedica, ktora bola schovana v hustine pod.. Psy sa rozbehli k panovi, medvedica za nimi..a uz to islo
30.07.2025 - 21:24:30
00
arrow_leftPINY napísala:
V komunite ľudí, s ktorými jazdím ja a stretávam sa s nimi, už veľa MTB cyklistov naháňal medveď, urobil výpad, ručal...všetko za jazdy na biku. Po chvíli sa otočil a išiel si svojou cestou. Pár bláznov zo Stravy by vedelo rozprávať :lol: Mňa by v zjazde určite dobehol :D
Mne spadlo k nohám zo stromu medvieďa, môj strašný krik medvedicu zrejme vystrašil, takže som mala šťastie. Keď som ho zbadala pri nohe, prvé ma napadlo, že sa z lesa vyrúti na mňa jeho mamča. Našťastie len chvíľu bežalo za mnou, potom si sadlo a po chvíľke odišlo opačným smerom.
Kamaráta hasiča pri behu prekvapila medvedica s malým, keď vybehla z kukurice. Utekala za ním a ručala, kamarát sa posr.l do gatí. Úplne vážne. Kričal tak, že ho počuli poľovníci na posede neďaleko, tak párkrát vystrelili. To ho zachránilo.
Len nie všetci to majú potrebu vešať na sociálne siete. Tých stretov je veľa a určite každý deň sa niečo nájde.

No hej, ale fajn si to pripomínať, aby človek vedel čo robiť. Ja som si stratégiu stretu plánoval (keďže jazdím v lesoch sám) už dávno. Že čo budem robiť keď pôjde na mňa zhora, keď pôjdem na neho zhora, keď pôjdeme proti sebe...
30.07.2025 - 21:36:07
01
arrow_leftmilos21 napísal:
Veď som sedel na biku, ja poctivo šľapem aj stojky :) Ale stihol som zosadnuť… Dokopca by som mu neutiekol ani na biku a stočiť to dolu nebol čas, keďže sa vyrútil hneď vedľa mňa.

Aha, lebo si pisal, ze “sedim v aute”… a teda nie na bajku. Ja ze tak zacala ta historka, ze si sedel v aute :)
30.07.2025 - 22:08:49
00
prihoda zacala skor(vyssie), potom po úspešnom uteku/obrane už sedel v bezpečí auta
30.07.2025 - 22:34:11
00
Jednej veci nerozumiem, ako to tu citam. Vyzera, ze vsetci su uzrozumeni s tym, ze medvede su vsade, ale nikto so sebou nenosi sprej na medvede? U nas je to prva vec, co vsetkym do lesa odporucaju zobrat a to su tu len take male medvede, ktore sa daju aj pastami zahnat.
31.07.2025 - 03:59:31
00
Spreje su veľmi drahé, nedostať ich ani v Prahe
31.07.2025 - 06:22:50
11
V júesej netreba spreje, stačí ich pokropiť olovom. Kto tam nemá ešte útočnú pušku alebo celý arzenál ? ;-). Ja trda nosím veľký maco sprej , no na bike to je trochu nezmysel kde to zavesiť, Túry napešo sú ok, tam na opasku alebo zboku v sietke batoha
31.07.2025 - 06:47:28
00
arrow_leftyojo napísal:
Jednej veci nerozumiem, ako to tu citam. Vyzera, ze vsetci su uzrozumeni s tym, ze medvede su vsade, ale nikto so sebou nenosi sprej na medvede? U nas je to prva vec, co vsetkym do lesa odporucaju zobrat a to su tu len take male medvede, ktore sa daju aj pastami zahnat.

Kde je napísané, že ich nenosíme ;)
Nosím sprej, zvonec, píšťalku. Preto mám tých stretov tak málo :hug:
Keď idem do húštiny niekam, sprej radšej preložím do vrecka dresu :)

Prílohy:

Collage_20250731_065503536.jpg
Collage_20250731_065503536.jpg 351.06 KiB thumb_up0thumb_down

31.07.2025 - 07:00:07
04
keyboard_arrow_up