No ak by si sedel na bajku, je dost mozne, ze by mal respekt. Medializovane utoky, co som zaregistroval, tak nikdy to nebol cyklista sediaci na bajku. A ze je tych cyklistov v horach dost... Tak nejak som si to vyhodnotil, ze utok statisticky schytavaju skor chodci ako cyklisti. Dalo by sa namietat, ze cyklista medvedovi na bajku utecie, ale nemyslim si. Ked je na rovine alebo v kopci, neni sanca...
V komunite ľudí, s ktorými jazdím ja a stretávam sa s nimi, už veľa MTB cyklistov naháňal medveď, urobil výpad, ručal...všetko za jazdy na biku. Po chvíli sa otočil a išiel si svojou cestou. Pár bláznov zo Stravy by vedelo rozprávať

Mňa by v zjazde určite dobehol
Mne spadlo k nohám zo stromu medvieďa, môj strašný krik medvedicu zrejme vystrašil, takže som mala šťastie. Keď som ho zbadala pri nohe, prvé ma napadlo, že sa z lesa vyrúti na mňa jeho mamča. Našťastie len chvíľu bežalo za mnou, potom si sadlo a po chvíľke odišlo opačným smerom.
Kamaráta hasiča pri behu prekvapila medvedica s malým, keď vybehla z kukurice. Utekala za ním a ručala, kamarát sa posr.l do gatí. Úplne vážne. Kričal tak, že ho počuli poľovníci na posede neďaleko, tak párkrát vystrelili. To ho zachránilo.
Len nie všetci to majú potrebu vešať na sociálne siete. Tých stretov je veľa a určite každý deň sa niečo nájde.