Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nie , keď by si Ty dosiahol dochodkový vek nie?
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 06:25:05
00
neviem ako je to s tym dedenim na deti ,mam dojem ze peniaze dostanu az ked dovrsia dochodkovy vek, to vam nikto nepovedal ked vas lanarili

:shock:
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 07:21:49
00
To,či zdedia niejaké chechtáky z II.piliera moje deti by ma trápilo iba v tom prípade,ak by boli na tom mentálne,či fyzicky tak zle,že by si nevedeli zarobiť na seba samé.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 07:35:49
00
neviem ako je to s tym dedenim na deti ,mam dojem ze peniaze dostanu az ked dovrsia dochodkovy vek, to vam nikto nepovedal ked vas lanarili

Nie, system je povodne nastaveny tak, ze sa nasporene peniaze dedia normalne a nemusia zostat na uctoch v DSS... V aprili minuleho roku Tomanova vyslovila taku uvahu, ze by to chceli obmedzit, ale nemam informaciu, ze by tento utok na pilier bol zrealizovany.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 08:12:00
00
To,či zdedia niejaké chechtáky z II.piliera moje deti by ma trápilo iba v tom prípade,ak by boli na tom mentálne,či fyzicky tak zle,že by si nevedeli zarobiť na seba samé.

No, to je zvlastne uvazovanie... tak teda tie peniaze kludne nechaj v prvom pilieri a ked sa zahlusis na biku, tak ich nedostanu tvoje deti a manzel/manzelka, ale niekto iny. OK, proti gustu ziadny disputat...
:shock:
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 08:58:11
00
Peniaze z II.piliera sú dedičné po 10-tich rokoch účasti v DSS.Sú použiteľné len na sociálne účely (nie na nákup jachty ...napr.)
Je na to zákon,takže neviem o čom presviedčaš ?!?
P.S.: Som aj v II.piliery (ak by som nebol,tak sa v tejto téme neangažujem)

Naposledy upravil heca dňa 01.05.2009 - 09:35:33, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.05.2009 - 09:28:38
00
baroncek, Tvoje deti keď dosiahnu dôchodkový vek, tak dostanú svoj vlastný dôchodok. Tvoje peniaze z II. piliera dostanú vtedy, keď s tou pani s kosou odídeš Ty.
To, že keď zomrieš skôr ako vezmeš prvý dôchodok, tak z Tvojich peňazí Tvoje deti neuvidia ani cent Ti asi Tomanová zabudla povedať, keď Ťa lanárila... :D
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 09:33:33
00
Heca, ak môžeš, tak mi to trošku objasni. Peniaze z II. piliera nie sú predmetom dedičského konania po mojej smrti? Ostávajú na účte DSS a pozostalí dostávajú rentu alebo ich dostanú celé na účet a tým sa môj účet v DSS ruší?
Životná poistka, ktorú mám má napríklad časť, v ktorej určujem dedičov a ich podiel v prípade smrti. Túto časť môžem meniť. Neviem, či ľubovoľne často, ale môžem.
Pre mňa je logické, že ak neurobím závet, tak je všetko predmetom dedičského konania, len neviem, či sa mám spoliehať na logiku aj v prípade štátnych úradníkov.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 09:41:54
00
Peniaze z II.piliera sú dedičné po 10-tich rokoch účasti v DSS.Sú použiteľné len na sociálne účely (nie na nákup jachty ...napr.)
Je na to zákon,takže neviem o čom presviedčaš ?!?
P.S.: Som aj v II.piliery (ak by som nebol,tak sa v tejto téme neangažujem)

Heca, trieskas hluposti ... Ked zomries pred zacatim poberania dochodku, tvoje uspory sa dedia hned (bud podla dedicskeho konania alebo osobam, ktory si napisal do zmluvy), podla obcianskeho zakonnika. Ziadnych 10 rokov, kludne aj na jachtu, aj na najnovsi Specialized ... najprv si tie zakony pozri a az potom pis (samozrejme, ak nahodou nepracujes u Tomanovej a zakony dobre poznas :) ).

Naposledy upravil Jaroh dňa 01.05.2009 - 10:01:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.05.2009 - 09:54:13
00
Heca, ak môžeš, tak mi to trošku objasni. Peniaze z II. piliera nie sú predmetom dedičského konania po mojej smrti? Ostávajú na účte DSS a pozostalí dostávajú rentu alebo ich dostanú celé na účet a tým sa môj účet v DSS ruší?
Životná poistka, ktorú mám má napríklad časť, v ktorej určujem dedičov a ich podiel v prípade smrti. Túto časť môžem meniť. Neviem, či ľubovoľne často, ale môžem.
Pre mňa je logické, že ak neurobím závet, tak je všetko predmetom dedičského konania, len neviem, či sa mám spoliehať na logiku aj v prípade štátnych úradníkov.

Chose, peniaze, ktore si si nasporil v II. pilieri, zdedia osoby, ktorych si napisal do zmluvy. Ak si nikoho nenapisal alebo takych osob niet, tak sa dedia podla standardneho dedicskeho konania podla Obcianskeho zakonnika.
Pozostali si bud mozu dat peniaze vyplatit alebo si ich dat previest na ich II. pilier (ak ho maju) a tak navysit ich nasporenu sumu.

Okrem toho pozostalym prinalezia aj vsetky ostatne dochodky z I. piliera - vdovsky a sirotsky.

Naposledy upravil Jaroh dňa 01.05.2009 - 10:13:43, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.05.2009 - 09:56:28
00
Mne to tiež pripadá logické, že buď dedičov určím sám alebo sa musí uskutočniť dedičské konanie, kde sa majetok rozdelí podľa zákona. Ale v tejto postkomunistickej džamahírii si už normálny človek nemôže byť ničím istý. :(
A ešte jednu vec som zabudol. Čo urobím s mojimi peniazmi, do toho je ľudí z ministerstva, sociálnej poisťovne a aj DSS naozaj veľké guľové. Nechcete mi snáď tvrdiť, že keď pôjdem zaplatiť za novú jachtu, tak budem mať na účte blokáciu? 8)
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 10:04:34
00
Ale v tejto postkomunistickej džamahírii si už normálny človek nemôže byť ničím istý. :(

S tým hlboko súhlasím ...
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 10:13:13
00
A ešte jednu vec som zabudol. Čo urobím s mojimi peniazmi, do toho je ľudí z ministerstva, sociálnej poisťovne a aj DSS naozaj veľké guľové. Nechcete mi snáď tvrdiť, že keď pôjdem zaplatiť za novú jachtu, tak budem mať na účte blokáciu? 8)

A keď Ti jachta zhorí,tak podáš žiadosť o soc.podporu,že si nemajetný dôchodca bez dôchodku?
Soc.poisťovňa je s DSS-kami jedna ruka,tam funguje absolútna súhra.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 18:34:17
00
Heca, ak môžeš, tak mi to trošku objasni.
Životná poistka, ktorú mám má napríklad časť, v ktorej určujem dedičov a ich podiel v prípade smrti. Pre mňa je logické, že ak neurobím závet, tak je všetko predmetom dedičského konania, len neviem, či sa mám spoliehať na logiku aj v prípade štátnych úradníkov.

Čo Ti budem objasňovať,keď Ti je zákon úplne jasný,tak ako si ho pochopil :wink:
Na druhej strane je až dojemné,ako dbáš o svojich dedičov.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 18:41:50
00
A keď Ti jachta zhorí,tak podáš žiadosť o soc.podporu,že si nemajetný dôchodca bez dôchodku?
Soc.poisťovňa je s DSS-kami jedna ruka,tam funguje absolútna súhra.

Heca, Ty to máš nielen celé popletené, ale ani nečítaš poriadne príspevky iných: Chose písal o peniazoch, ktoré sú zdedené, teda keď on zdedí peniaze po inom druhopiliernikovi, ktorý zomrel, tak mu Tomanová do toho nemá čo hovoriť, že načo Chose tie peniaze použije.

Ale Ty možno narážaš na to, keď si niekdo vyberie vybratie svojho dôchodku za určenú dobu. Samozrejme, je jasné, že potom, keď si tie peniaze vyberie, tak už nemá žiadny nárok na ďalšie peniaze a bude poberať len menší dôchodok z I. piliera. Takže nikdy nebude existovať dôchodca bez dôchodku, ale môže existovať dôchodca, ktorý bude mať iba "polovičný" dôchodok, z I. piliera. Ale bola by to jeho vlastná voľba.
Zobraziť komentár 01.05.2009 - 20:42:07
00
keyboard_arrow_up