Cavte, idem kupovat nove rajdy a neviem sa rozhodnut medzi lastovickami Pells XV6 OV alebo rovne X6 light. Viete mi poradit? Ci su vyhodnejsie rovne alebo lastovicky.
Ja len doplnim, ze ak si doteraz jazdil na cca 540 mm sirokych riadidlach, tak tie lastovicky nedavaj sirsie ako 620 mm - aj tak to bude obrovska zmena, na ktoru si budes dlho zvykat. Alebo ak kupis sirsie (napr. 660 mm), nie je problem spilit podla potreby ak sa Ti to bude zdat prilis siroke.
Na OS budem musiet tym padom asi aj predstavec iny kupit tiez urceny na OS a co sa tyka uchytenia brzd atd tak budu obimky pasovat? Ci on je len v strede hrubsi a postupne sa stensuje.
Mne sa moje riadidla na horskom zdaju celkom siroke, ale asi to bude preto ze viac jazdim na cestnom Sirku ramien mam tak 43 cm, riadidla 58 cm s rohmi. Stale sa pohravam s myslienkou ci riadidla trochu neskratit...
EDIT: Tak som si to zmeral a zistil ze maju 60 cm, tak som 1,5 cm z kazdej strany odpilil a mam tak 57 cm.. som zvedavy ci mi budu viac sediet
Pridam aj ja jeden postreh. Kamarat, hobby triatlonista, jazdi vacsinou po ceste, ma 42 cm barany. Ma aj ht s 58 cm rovnymi rajdami, ale kvoli problemom s platnickami si zaobstaral full. Ked prisiel v krabici, tak putoval ku mne na skompletovanie. Boli tam Eastony Monkey lite xc, cize 68 cm vlastovky. Ked si bol preto, tak mu vravim, ze toto jedine mu bude vadit, kedze nie je zvyknuty. Cuduj sa svete, nevie si ich vynachvalit hned od prvej jazdy. Takze asi tak.
Osobne momentalne jazdim 67 cm a zdaju sa mi niekedy uzke
u mna podobne, ked som kupil full, mal o 10 cisel sirsie lastovicky (na HT boli rovne) a hned mi to sadlo, skusil som tam dat aj rohy, ale po prvej jazde som ich zhodil a vobec mi tam nechybaju
ale na druhu stranu mi nevadia ani kratsie rovne rajdy na HT, ale tam su pre mna rohy nutnost
Moja skusenost je taka, ze mi lastofky prisli s kompletnym bikom. Si hovorim - to musi ist prec. No uz su to 3-4 mesiace co ich jazdim a chystam sa pritom ostat. Je to velmi ergonomicke a pohodlne.
citim dost arogancie z tvojho prispevku... a smejem sa je mi jedno kolko jazdis... len som podotkol, ze to vyzera na fotke cele vyvratene a neviem si predstavit ako to drzis a jazdis s tym
Ty si zacal a nebudem sa pozerat ako si daky mladas zomna utahuje. Kazdy sme iny a ine veci nam vyhovuju. Ja tiez nepit***** do ludi co nosia sedlo pomaly pri hlave. Jazdim 20 rokov na biku a viem co je pre mna dobre. Tymto prispevkom koncim debatu.
Pre mna boli lastovicky 680 mm na HT prilis siroke,najprv som len posunul gripy a tak jazdil,potom som ich skratil na 640,urcite mi to takto vyhovuje viac.Teraz este uvazujem o rohoch,pocas jazdy do kopca mam nutkanie drzat sa koncov riadidiel.Kaslat na vzhlad?
Tiež som sa pristihol, ako často držím riadidlá zboku za konce. Mal som tú imidžovú dilemu. Nakoniec som tiež kašľal na vzhľad. Vzhľad je však relatívny. Moja citlivosť naň nie je až tak vysoká. Mne to nevadí ani takto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otazne este je ci klasicke 25 mm alebo OS.
EDIT: Tak som si to zmeral a zistil ze maju 60 cm, tak som 1,5 cm z kazdej strany odpilil a mam tak 57 cm.. som zvedavy ci mi budu viac sediet
Osobne momentalne jazdim 67 cm a zdaju sa mi niekedy uzke
ale na druhu stranu mi nevadia ani kratsie rovne rajdy na HT, ale tam su pre mna rohy nutnost
http://images.mtbiker.sk/biky/big/10072011_002_.jpg
IMHO viac k sebe si ich natoc, bude to prirodzenejsie
Image je na nic....