Ahojte. Mám takú otázku, síce možno takú amatérsku, ale mám taký problém, že pri jazde, najmä teda ak idem po nejakom teréne alebo už hockde sa nachádza vyvýšenina, hrboľ sa mi deje to, že sa mi reťaz pravdepodobne obucháva o prešmykovač a robí to nežiaduce až by som povedal otravné zvuky pri jazde. Ako by ste tento problém riešili vy prosím vás? Chcel by som ho odstrániť, keď takto idem cez les, lúku, tak ma je počuť jak rozhajkany traktor..
Čo treba urobiť, aby som nebol takýto hlučný?
Za každé info ďakujem
Specialized Rockhopper 2020..
No a ako pri tomto postupovať? Odstranit teda presmykovac a bude nutné dať aj nový prevodník? Keďže aktualne mam teda prevod 2x9
Hmm, tu asi ťažko radiť. 9-ková prehadzovačka s brzdou sa nerobí a 1x9 by chýbali prevody. A meniť to by bolo finančne dosť nevýhodné. Netrieska tá reťaz aj o zadnú stavbu? Tam by mohol pomôcť čiastočne aspoň nejaký neoprén alebo namotal dušu nech sa to trochu stíši.
skúšal som aj väčší prevod ak idem z kopca, no stále to trieska, dosť som si to dnes všímal pri jazde a búcha to o to telo prešmykovača, no pozeral som výmenu tohto všetkého a je to finančne dosť nevýhodne, pomohol by tu teda ten napinák reťaze alebo niečo podobné?
Ak mám prevod na druhom stupni, tak sa klepanie trošku stíši, lebo reťaz je trochu vyššie, no keď som na prvom stupni tak klepem aj keď prejdem po hocčom :/
Hmm, tu asi ťažko radiť. 9-ková prehadzovačka s brzdou sa nerobí .
nerobi, ale ak by mal sram radenie, tak sa da nahodit shimano 10sp prehazka a posunut skrutku podlozkami o asi 1cm, potom to pojde, ale neviem ci je brzda dobra na 3prevodnik, dost to zatuhne , uz na 2x je to citit, ze je to horsie
ale asi trieska retaz o ram, o presmykac nezvykne moc rachotit, tak obalit prislusnu cast starou pneus
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a ako pri tomto postupovať? Odstranit teda presmykovac a bude nutné dať aj nový prevodník? Keďže aktualne mam teda prevod 2x9
nerobi, ale ak by mal sram radenie, tak sa da nahodit shimano 10sp prehazka a posunut skrutku podlozkami o asi 1cm, potom to pojde, ale neviem ci je brzda dobra na 3prevodnik, dost to zatuhne , uz na 2x je to citit, ze je to horsie
ale asi trieska retaz o ram, o presmykac nezvykne moc rachotit, tak obalit prislusnu cast starou pneus
Za každú radu vám ďakujem ✌️