cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
chcem sa spýtat ložiska do zadnej stavby kupujete normálne v obchodoch kde predavaju ložiska alebo musím kupit original čo mám teraz enduro max? resp aku značku odporúčate. Na stranke valiveloziska.sk su rozne značky a cena od 2 eur až 9 za ložisko
to je niekedy tazko..... ja ked som naposledy robil zadnu stavbu, kupil som vacsinuá lozisk za par euro a jedno tam bolo za 20 euro ..... po pol roku sa to drahe zadrhalo a lacne sunty isli pekne .... tak si vyber...... ale kazdopadne skus pozerat po overenych vyrobcoch... ZVL, SKF, ... v obchode ti poradia........ a ja kazde nove lozisko otvaram a doplna naplnim vazelinou lebo aj na tom sa uz setri
Ak si mal v ráme pôvodne Enduro MAX, tak by som znovu použil ložiská s Max počtom guličiek, i keď od iného výrobcu. Enduro Max sa dajú kúpiť aj v bike shopoch, alebo wychbearings.co.uk. Niekto tu dával odkaz na nemecký shop, kde mali full complement ložíska inej značky a lacnejšie.
Mondraker foxy. Na minulom biku som mal po dvoch rokoch jedno či dve poškodené tak do zásoby chcem kúpiť ak budem v zime mazať a zistím že niektoré je zle tak by som to dal vymenit
- do ramu by som pouzil oznacenie MAX - odolnejsie proti uderom, bez klietky - viac guliciek, s tesnenim 2RS (SKF), mnozstvo maziva C0 (Lagerluft), material pochromovana ocel
- do kolies by som pouzil tiez tesnenie 2RS (SKF), ale mnozstvo maziva C3 - tzn. vyssie otacky, tichsie, mensi odpor
vedel by mi niekto poradit rozmer lozisk do dt swiss 350 nabojov? zadny 142x12, predny 100x15, j-bend, rocnik by mal byt 2018. da sa zohnat aj original alebo aku znacku pripadne odkial kupit?
vedel by mi niekto poradit rozmer lozisk do dt swiss 350 nabojov? zadny 142x12, predny 100x15, j-bend, rocnik by mal byt 2018. da sa zohnat aj original alebo aku znacku pripadne odkial kupit?
Mam tiez 350 a objednaval som.tieto. poatovne je 7 eur tak mozno sa ti oplati inde kupit. Ja som kupoval aj do zadnej stavby.
no popravde tu tabulku som videl no som z nej ...
najradsej by som si loziska dal niekomu vymenit - no neviem komu BN a okolie - povedzeme TO,PE,TN,DCA,PD najlepsie na pockanie nech to vidim - musim sa to naucit
edit:
tak som vydedukoval ze rozmer lozisk do zadneho naboja bude 28x15x7 (6902), je tak? kedze je to bezny rozmer nechce sa mi objednavat z vonku dt swiss - mozem tam dat s kludnym svedomim napr. SKF ?
ahojte, potrebujem poradit, na fatbiku sa mi prestalo tocit lozisko v stredovom zlozeni, mal som uz pripravene nahradne stredove zlozenie tak som ho vymenil, ale kedze stoji 60e tak ma napadlo skusit vymenit lozisko v nom. Je to FSA megaexo https://shop.fullspeedahead.com/en/type/bottom-brackets-spares/bottom-brackets/mtb/megaexo-comet-crank-to-bsa-100mm a nahradne lozisko by malo byt 37x24x7 . Aky nastroj na to potrebujem? a kde kupit lozisko v BA? pripadne aj cez net, ked to stare vyberiem a zmeram.
Môžu osky v nábojoch zadrhávať? Oveľa viac v zadnom ako prednom. Ale mám pocit, že po upnutí do rámu a vidlice sa to stráca. Je to normálne? Len 2500km, bez toho aby sa dostala voda do ložísk...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- do kolies by som pouzil tiez tesnenie 2RS (SKF), ale mnozstvo maziva C3 - tzn. vyssie otacky, tichsie, mensi odpor
(a valiveloziska.sk mi pride drahsie a menej prehladne, skus https://www.kugellager-shop.net/)
Mam tiez 350 a objednaval som.tieto. poatovne je 7 eur tak mozno sa ti oplati inde kupit. Ja som kupoval aj do zadnej stavby.
https://www.kugellager-shop.net/6902-2rs-c3-abec5-emq-l20-kugellager.html?___store=english&___from_store=deutsch
https://www.bike24.com/p2124210.html
najradsej by som si loziska dal niekomu vymenit - no neviem komu BN a okolie - povedzeme TO,PE,TN,DCA,PD najlepsie na pockanie nech to vidim - musim sa to naucit
edit:
tak som vydedukoval ze rozmer lozisk do zadneho naboja bude 28x15x7 (6902), je tak? kedze je to bezny rozmer nechce sa mi objednavat z vonku dt swiss - mozem tam dat s kludnym svedomim napr. SKF ?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/misky-hollowtech-ii-gxp/shimano-loziska-stredove-htii-bsa-horske-68-73mm-fcm8000-780-770.html
To boli casy