jj tak ako pise marvin, cyklista nie je povinny jazdit po krajnici, ale je mu to povolene v niektorych pripadoch, takze ak aj pojde pol metra od 2 metrovej sirokej krajnici nemas ziadne pravo ho tam vytlacat
Jedine kedy ide po krajnici je vtedy, kde nie je na nej bordel vo forme kamienkov a iného odpady, nie sú tam jamy a nikto sa tam nemotá. No v slovenských reáliách dosť nemožná situácia. Hlavne ak ani cesta I. triedy nemá poriadnu krajnicu.
tak ale ani vtedy nema povinnost tade ist, ale logicky koli bezpecnosti tade kazdy radsej ide, len toto vodici nepochopia a musia trubit ze co im tam cyklista zavadzia
len neporovnavaj horsky priesmyk s cestou po ktorej chodia kamiony a ktora je momentalne tak 10x vytazenejsia nez obvykle...
Tak potom co chce na tej ceste predbiehat kamion ? Ked isli ti cyklisti za kamionom, tak asi nesli az tak pomaly
Vela ludi ma casto nervy uz len z toho, ze je pred nimi cyklista a keby tam nebol, tak by isli rychlejsie o 5 km/h, ale treba sa na niekom vytrubit a dat niekomu vsetko za vinu a niekto musi byt aj curak na ceste
kamion sa tam predbehnut da ale zrejme nie ked medzi nim a kamionom idu 4 cyklisti v haku po celej sirke pruhu a este si aj rezu zakruty...urcite pri tom hadzu blinker, podradia a vytocia to na 120...ked ich sunda nejaky borec so znackou KNT tak potom budu frajerit...
Tu cestu poznam a viem aka je siroka, aj keby isli desiati cyklisti za sebou po pravom kraji, tak keby chcel predbiehat kamion musi ist vedla cyklistov a tak siroka nie je, aby mali vedla seba miesto dve auta a este aj cyklisti.
Najviac ma otravuje ked sa oproti mne obehuju 2 kamiony, to clovek musi takmer na travu vybocit Celkovo samozrejme otravuje aj ked sa oproti mne obehuju auta, lebo to ma clovek dojem, ze ho chce niekto prejst.. Kazdopadne pri autach ma clovek aspon viac priestoru. Najviac takto samozrejme obehuju zeny, teda aspon podla toho co si stihnem vsimnut...
No, niekde desat cm od krajnice u neni asfalt ale trava.
Mne sa zas stava casto ze vacsinom zenska ma predbehne a natesno odboci doprava, takze musim brzdit. Uz som takto mal aj incident jeden. Zenske su proste na rodicovske povinnosti stvorene a soferovat (a este par inych veci) sa nikdy nenaucia alebo aspon vzdy budu v tom "zaostavat" za muzmi. Ony proste inak premyslaju, inak analyzuju a inak riesia niektore a situacie. Dlho som tomu neveril ale je to tak
Dnes klasika ingnorancia cyklistov v kruhovom objazde. Išli sme od Petržalky a v kruháči pred Wolfstahlom sme chceli vychádzať z kruháča na Berg. Samozrejme sliepka so značkou BL (teda Bratislava) od smeru Hainburg, totálne nás ignorovala a bez náznaku brzdenia si vošla do kruháča. Boli sme traja a mali sme vcelku rýchlosť, ak by to ta kača na poslednú chvíľu nezastavila tak sme všetci traja v nej. Prehovoril som k nej zopár invektívami ženského rodu a pokračovali ďalej.
ja dnes nie s vodicmi ale korculiarom, pred cistickou na spodnej ceste isli dvaja korculiari, babenka este ako tak normalne ale typek uplny magor, zlava doprava po celej ceste, potom sa tam krutil vrtel robil piruety a ked som ho uz skoro obiehal tak isiel chbtom dopredu takze ma musel vidiet a aj tak si to drbal krizom krazom po oboch pruhoch jak drbnuty... tak som mu praskol pri obiehani po chrbte ze ci je normalny
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie do ktorych vidim a vracacky ( kazdu ), ked tam nic nejde, tak ano
Tak potom co chce na tej ceste predbiehat kamion ? Ked isli ti cyklisti za kamionom, tak asi nesli az tak pomaly
Vela ludi ma casto nervy uz len z toho, ze je pred nimi cyklista a keby tam nebol, tak by isli rychlejsie o 5 km/h, ale treba sa na niekom vytrubit a dat niekomu vsetko za vinu a niekto musi byt aj curak na ceste
Mne sa zas stava casto ze vacsinom zenska ma predbehne a natesno odboci doprava, takze musim brzdit. Uz som takto mal aj incident jeden. Zenske su proste na rodicovske povinnosti stvorene a soferovat (a este par inych veci) sa nikdy nenaucia alebo aspon vzdy budu v tom "zaostavat" za muzmi. Ony proste inak premyslaju, inak analyzuju a inak riesia niektore a situacie. Dlho som tomu neveril ale je to tak
keby si mal protismer dostatocne volny na bezpecne predbiehanie tak by ti mohlo byt jedno ci tam su alebo niesu...