Osobne som tiez zastancom toho ze bez vodicaku by sa v premavke jazdit nemalo. Taky clovek totiz nemoze vediet ako ma jazdit, moze sa len domnievat.. Potom si vsimam cyklistov jazdit v protismere(ano toto sa mi stalo na americkom namesti v BA kde sa vyrutili dvaja cyklisti vedla seba v protismernom cyklopruhu a oproti nim cyklista v spravom smere a vyhybali sa cez moj pruh ze som ich skoro nabral a este sa cudovali co sa rozculujem) vybehnu z chodniku na prechod pre chodcov 5m pred autom ani sa nepozru. Na krizovatke kde odbacaju vlavo sa radia doprava a potom zmatkuju a kluckuju pomedzi auta. Alebo stoja v strede cesty a cakaju kym prejdu auta. V jednosmerke jazdia do protismeru a este po zlej strane, pripadne stredom atd atd.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
tak este raz sa spytam...ked sa vykaslete na to ze som mohol(ale v tej situacii vobec neohrozil seba) seba ohrozit....
viem ze vozidla na hlavnej MAJU prednost....ale kde je napisane ze vozidlo na hlavnej vyslovene NESMIE pustit ine vozidlo? ci uz vychadzajuce z vedlajsej alebo odbocujuce na vedlajsiu ulicu?
v praxi sa to deje stale vozidlo na hlavnej pusti vozidlo odbocujuce na alebo z vedlajsej ulice...tak o co som ja horsi ako vsetci ty vodici??? zabudnite na to ze som na bajku berte to ako vozidlo a vozidlo...... pretoze cyklista je tiez vozidlo
tu ide o to že pokiaľ to nebolo nutné tak ty nemáš čo robiť "dobrý skutok" tým že dáš prednosť druhému, len robíš zmätky ktoré môžu vyústiť do havárie, prednosť sa dáva v takých prípadoch ako keď si napríklad na hlavnej a z bočnej cesty sa ti tam pichne auto a zastaví lebo zostane stáť v tvojom pruhu, tak ho už pustíš keď je debil a sa ti tam pichol lebo to bude rýchlejšie a bezpečnejšie akoby mal zacúvať späť
NJ podla mna by sa mohli pravidla cestnej premavky ucit v zakladnej skole ako povinny predmet
súhlasím s tebou ,aspoň základy cestnej premávky. ak sa pamatáš na dopravné ihriská tak presne to by trebalo oživiť. ale naša chabá legislatíva no povedzme si
tu ide o to že pokiaľ to nebolo nutné tak ty nemáš čo robiť "dobrý skutok" tým že dáš prednosť druhému, len robíš zmätky ktoré môžu vyústiť do havárie, prednosť sa dáva v takých prípadoch ako keď si napríklad na hlavnej a z bočnej cesty sa ti tam pichne auto a zastaví lebo zostane stáť v tvojom pruhu, tak ho už pustíš keď je debil a sa ti tam pichol lebo to bude rýchlejšie a bezpečnejšie akoby mal zacúvať späť
preto je bezne davat prednost autu ktore sa ti do pruhu nepichne a len cka kedy bude moct odbocit ze?
ake zmatky?? to bolo skoro rano....kazde auto sa tam vlieklo ako slimak....problem bol len v jej nedockavosti...
kebyze som siroky ako vozidlo tak je ticho zamnou a pocka a respektuje to ze som pustil dve auta...
ja som tam nebol, ja neviem čo sa tam dialo, z toho čo si písal som to pochopil tak že si bol na hlavnej a autá čo odbočovali z hlavnej (zrejme boli v protismere a odbočovali do ľava) si pustil aby mohli prejsť keďže by tam dlho čakali a pipka za tebou ťa obchádzala cez krajnicu a možno aj obrubník a skoro ťa sejmula
mna vobec nesejmula....obysla ma s odstupom...mna nastvalo to ze videla ze tie auta odbocuju a aj tak sa tam vopchala....presla cez tu krizovatko s velkym egom aka je super a dupla na brzdy lebo musela cakat na cervenej....pointa tohto jej cinu? to 10 sekundove zastavenie by ju zabilo?? ked aj tak musela hned stat na cervenej?? dalsi vodic za nou bol ale normalny a v pohode pustil aj to druhe auto ktore kvoli nej nestihlo prejst ked som ho pustil.....
kebyze je na tom semafore zelena tak asi nespomalujem...ale kedze som videl akurat preskocit cervenu tak mi to prislo uplne v pohode..lebo stat by sme museli tak ci tak...a je jedno ci je to tam alebo o par metrov dalej...
chybu ste urobili obaja, ty si podcenil situáciu že za tebou je krava, a krava bola zase bezohľadná, predstav si žeby sa tí dvaja zrazili (krava a ten čo si mu dal prednosť) komu by podla teba prisúdili policajti vinu? a čím zavinením by to bolo? tvojím pretože ty si mu dal prednosť čím si porušil pravidlá cestnej premávky, áno občas je to fajn keď niekomu pomôžeš výjsť ale musíš rátať s tým že sa takéto môže stať, preto je to na biku obzvlášť nebezpečné pretože niesi široký ako auto a tým pádom ťa ľahko obíde
Sliepka vyhodnotila situáciu - cyklista predo mnou, v ľavej časti pruhu, kýva ľavou rukou, bude odbočovať doľava, podídem ho sprava...
Okrem toho, keď idem do roboty autom, jazdím cez Kramáre a poznám to tam - vykladám (nakladám) tam pani spolubývajúcu, ktorá na Kramároch pracuje. Takže najprv treba napísať objektívnu pravdu, ako to naozaj bolo. Pretože ešte som nezažil, aby sa cez Kramáre autá vliekli a pritom bola medzi nimi medzera 50 m. Vlečú sa tam pravidelne, rýchlosť 20-30 km/hod. je často aj vysoká a autá sú nalepené na seba, maximálne rozostupy 10 metrov. Trochu viac to býva vtedy, keď sa postojí na červenú alebo dáva prednosť chodcom a auto (autá) vpredu trochu viac zrýchli (zrýchlia) ako auto za nimi. - ale v takom prípade sa tí prví nevlečú...
Mladí naozaj nevedia ako jazdiť na bicykli. Včera som išiel z roboty na bicykli, a na križovatke Prievozská - Košická skoro bavorák zložil dvoch junáčikov.na bicykloch. Človek by si povedal, blbec v plecháči sa predvádzal. Avšak:
1. Junáčkovia išli po prechode pre chodcov na bicykloch!!!
2. Išli na červenú!!!
3. A ani sa nepozreli, či niečo nejde (!!!) - taký veľký bavorák ma slušné zrýchlenie a našťastie jeho vodič mal aj dobré reflexy a ubrzdil to.
.
Keďže som to videl ako v kine, celkom určite by som svedčil v prospech vodiča.
joko praveze ja som stihol prejst na predoslom semafore ako posledny..preto som mal za sebou tu medzeru... a ano osla zhruba 30km/h lebo kym som isiel tak sa priblizovala len pomaly...
este raz OPAKUJEM!!!! do LAVA sa tam odbocit NEDA! a za druhe ja ked ukazujem autu predomnou aby slo tak lavu ruku nemam v lavo ale zarovno tela smerom len dopredu a mavnem smerom doprava...a to ze ma spomalit som jej ukazoval o par metrov predtym pritom ako som sa obzeral cez plece kde su auta PRAVOU rukou
datrmoor ake pravidlo cestnej premavky som porusil tym ze som ho pustil?? kde je napisane ze ja na hlavnej nemozem spomalit??
tu ide o to že pokiaľ to nebolo nutné tak ty nemáš čo robiť "dobrý skutok" tým že dáš prednosť druhémuť
Na križovatkách mimo mesto toto bežne robím. Ak som na hlavnej , vchádzam do križovatky kde mám prednosť a z diaľky vidím približovať sa po vedľajšej ceste auto idúce 120km/hod, tak pribrzdím a ak to situácia dovoľuje, dám znamenie tomu vodičovi aby išiel ďalej, že ho registrujem a on mňa tiež.
V mestách a dedinách toto nerobím, lebo tam autá z predpísanej 50-tky majú čas spomaliť, ale mimo miest mám skúsenosti že šoféri nie sú ochotní vo vysokej rýchlosti spomaliť a dať cyklistovi prednosť a už veľakrát v minulosti mi zubatá dýchala na krk práve v týchto situáciách.
Ako píšem, robím to bežne, ale tých situácií zasa nie je až toľko veľa. Nikdy som nespozoroval že by som spôsobil paniku alebo neprehľadnú situáciu. Práve naopak, prispel som k plynulosti premávky a šoféri za to kývnutím aj poďakujú.
je rozdiel byť v premávke na bicykli a na aute, ja som to písal z pohľadu policajta že si urobil chybu, je jasné že to bola fakt krava, keby som bol v tvojej situácii tak na bicykli by som šiel ďalej a na aute by som ich pustil aj ja, prečo by som ich na aute pustil a na biku nie? pretože na aute sa nemôže stať ti že auto za mnou nevidí alebo nechce vidieť že dávam prednosť ale musí počkať kým sa nepohnem
a viac je to asi zbytočné riešiť, ale ešte jedna otázka zo zvedavosti, ty si šiel z pezinka ku doktorovy na kramáre na biku?
Na blbu otazku odpovedam ano isiel...isiel som na posledne laserove liecenie kolena....doktor my uz v utorok povedal ze sice nech este dojdem vo stvrtok ale ze uz mozem zacat jazdit....a je rychlwjsie ist rano bajkom ako busom
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Minule som išiel z Brna cez jablonicu autom , v ostrých zakrutach som chytil partu cestných zavodnych cyklistov , jako ty ***** čo si o sebe myslia že im patria cesty či čo .. nenechali sa predbehnut . v neprehladnej zakrute dvaja traja vedla seba , spomalim idem za nimi cca 40kmh ,,, trubím nič ... trubííím nič... Potom som im zatrubil s druhou trubou škoda že nemam v aute kameru jak sa vyhli stranou skoro do jarku tak 130 db klakson z vlaku pri 8mych baroch zobudi aj mrtveho Ale neviem čo to je za ***** ani neuhnuuuu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
viem ze vozidla na hlavnej MAJU prednost....ale kde je napisane ze vozidlo na hlavnej vyslovene NESMIE pustit ine vozidlo? ci uz vychadzajuce z vedlajsej alebo odbocujuce na vedlajsiu ulicu?
v praxi sa to deje stale vozidlo na hlavnej pusti vozidlo odbocujuce na alebo z vedlajsej ulice...tak o co som ja horsi ako vsetci ty vodici??? zabudnite na to ze som na bajku berte to ako vozidlo a vozidlo...... pretoze cyklista je tiez vozidlo
súhlasím s tebou ,aspoň základy cestnej premávky. ak sa pamatáš na dopravné ihriská tak presne to by trebalo oživiť. ale naša chabá legislatíva no povedzme si
preto je bezne davat prednost autu ktore sa ti do pruhu nepichne a len cka kedy bude moct odbocit ze?
ake zmatky?? to bolo skoro rano....kazde auto sa tam vlieklo ako slimak....problem bol len v jej nedockavosti...
kebyze som siroky ako vozidlo tak je ticho zamnou a pocka a respektuje to ze som pustil dve auta...
kebyze je na tom semafore zelena tak asi nespomalujem...ale kedze som videl akurat preskocit cervenu tak mi to prislo uplne v pohode..lebo stat by sme museli tak ci tak...a je jedno ci je to tam alebo o par metrov dalej...
Okrem toho, keď idem do roboty autom, jazdím cez Kramáre a poznám to tam - vykladám (nakladám) tam pani spolubývajúcu, ktorá na Kramároch pracuje. Takže najprv treba napísať objektívnu pravdu, ako to naozaj bolo. Pretože ešte som nezažil, aby sa cez Kramáre autá vliekli a pritom bola medzi nimi medzera 50 m. Vlečú sa tam pravidelne, rýchlosť 20-30 km/hod. je často aj vysoká a autá sú nalepené na seba, maximálne rozostupy 10 metrov. Trochu viac to býva vtedy, keď sa postojí na červenú alebo dáva prednosť chodcom a auto (autá) vpredu trochu viac zrýchli (zrýchlia) ako auto za nimi. - ale v takom prípade sa tí prví nevlečú...
Mladí naozaj nevedia ako jazdiť na bicykli. Včera som išiel z roboty na bicykli, a na križovatke Prievozská - Košická skoro bavorák zložil dvoch junáčikov.na bicykloch. Človek by si povedal, blbec v plecháči sa predvádzal. Avšak:
1. Junáčkovia išli po prechode pre chodcov na bicykloch!!!
2. Išli na červenú!!!
3. A ani sa nepozreli, či niečo nejde (!!!) - taký veľký bavorák ma slušné zrýchlenie a našťastie jeho vodič mal aj dobré reflexy a ubrzdil to.
.
Keďže som to videl ako v kine, celkom určite by som svedčil v prospech vodiča.
este raz OPAKUJEM!!!! do LAVA sa tam odbocit NEDA! a za druhe ja ked ukazujem autu predomnou aby slo tak lavu ruku nemam v lavo ale zarovno tela smerom len dopredu a mavnem smerom doprava...a to ze ma spomalit som jej ukazoval o par metrov predtym pritom ako som sa obzeral cez plece kde su auta PRAVOU rukou
datrmoor ake pravidlo cestnej premavky som porusil tym ze som ho pustil?? kde je napisane ze ja na hlavnej nemozem spomalit??
Na križovatkách mimo mesto toto bežne robím. Ak som na hlavnej , vchádzam do križovatky kde mám prednosť a z diaľky vidím približovať sa po vedľajšej ceste auto idúce 120km/hod, tak pribrzdím a ak to situácia dovoľuje, dám znamenie tomu vodičovi aby išiel ďalej, že ho registrujem a on mňa tiež.
V mestách a dedinách toto nerobím, lebo tam autá z predpísanej 50-tky majú čas spomaliť, ale mimo miest mám skúsenosti že šoféri nie sú ochotní vo vysokej rýchlosti spomaliť a dať cyklistovi prednosť a už veľakrát v minulosti mi zubatá dýchala na krk práve v týchto situáciách.
Ako píšem, robím to bežne, ale tých situácií zasa nie je až toľko veľa. Nikdy som nespozoroval že by som spôsobil paniku alebo neprehľadnú situáciu. Práve naopak, prispel som k plynulosti premávky a šoféri za to kývnutím aj poďakujú.
a viac je to asi zbytočné riešiť, ale ešte jedna otázka zo zvedavosti, ty si šiel z pezinka ku doktorovy na kramáre na biku?