Mne sa v pondelok jeden tlsťoch nad 50 rokov vyhrážal bitkou. Keď som mu na vytrubovanie, zareagoval poklepaním dlaňou po prilbe, či mu hrablo. Išiel z vedľajšej a ja na hlavnej "som mu zjavne zavadzal". Opäť už "moja povestná" križovatka v Budatíne, len som nešiel rozbehnutý z kopca ale z opačnej strany. Toľko čo ma predbehol zastavil, otvoril okienko a keď som ho po pravej strane obiehal vykrikoval s vulgarizmami, či chcem bitku. Na moje vysvetlenie, že on išiel z vedľajšej cesty a ja po hlavnej, že som rovnako účastník cestnej premávky a nemal dôvod vytrubovať odpovedal, že kde mám teda svetlá a podobné nezmyselné keci a nadávky. Vulgarizmy som samozrejme opätoval a chcel som ísť ďalej. Cestu mi však pohybom auta zablokoval. Tak som mu s vulgarizmami hovoril niečo ako "Kto ti dal vodičák, keď jazdíš ako kkt, prasa tlsté." ***** mám kovovú a uvažoval som, keď mi opätovne zablokoval cestu, keď som chcel pokračovať, že mu udrbem späťák alebo "opravím" čelné sklo. Alebo sa s ňou budem brániť ak by predsa len zdvihol tú tlstú riť z auta a že uskočím na trávu, pretože v cestných tretrách sa po asfalte nedá chodiť a nie ešte poskakovať. Ale vzápätí pokračoval ďalej. Júj ako ja "milujem" takých čurákov. Keby som mu "zavadzal" s traktorom s vlečkou s hnojom, tak by ani nepípol. Ale asi je to nejaká alergia na cyklistov alebo čo.
V takom prípade by bol ideálny sprej. Frcnúť cez otvorené okno rovno do vypuleného ksichtu a spokojne odísť preč.
Kde sú tie 90te roky, keď som začínal s cyklistikou. Minimum áut. Síce viac smradili, ale bolo ich málo a jazdili podstatne pomalšie a cesty bez vyjazdených koľají a množstva výtlkov. Konflikty len výnimočne a to len keď sme šli partia na tréningu. Dnes začínam chápať starých ľudí ak hovoria historky zo života "za naších čias to tak nebolo ako dnes"...
jj presne to ani ja nechapem, ked sa auta vlecu za traktorom co zavadza cez celu cestu a ide 20 tak ani nepipne nik, ale ked je tam cyklista a bars nech ide aj 40 tak uz trubia jak drbnuti
Kde sú tie 90te roky, keď som začínal s cyklistikou. Minimum áut. Síce viac smradili, ale bolo ich málo a jazdili podstatne pomalšie a cesty bez vyjazdených koľají a množstva výtlkov. Konflikty len výnimočne a to len keď sme šli partia na tréningu. Dnes začínam chápať starých ľudí ak hovoria historky zo života "za naších čias to tak nebolo ako dnes"...
Presne tak . Ja som cesťák tento rok takmer nevytiahol a na budúci rok mu nájdem pekné miestečko v kúte a pojazdím na ňom tiež len sporadicky a výnimočne. Nemám už totiž nervy a náladu na rozmlátené cesty a oči plné sajrantu z ostrekovačov......takže stačilo . Cez zimu po dlhýýýýýých rokoch upgrade MTB a na budúci rok asfalt len na presun.
Lord Klaymen, to už bola tma, keď ti vytkol, kde máš svetlá?
Predsa len je lepšie svietiť už za šera aj keď slnko sadlo za obzor iba pred minútou.
Ja si zapnem v meste vždy režim "stroboskop" na mojom malom výkonnom Backburne a to vodičom blikajú o odrazu môjho svetla aj značky na portálových konštukciách. A to nehovorím aké disko im to robí v spätých zrkadlách a v interiéry ak im svietim zozadu. A hlavne ma veľmi dobre registrujú tí oprotiidúci vodiči.
Nerváci nie sú len vo veľkomestách.
Na mňa pravidelne trúbia keď ťahám za bicyklom na káre rotavátor. Našťastie ešte k bitke nedošlo.
Na sebaobranu mávam vtedy pri sebe rúčku od motyky.
A keby do mňa narazil, asi by jeho materiálne škody boli väčšie...
A zapnutý stroboskop je to najhošie. Na predné svetlá by mal fungovať len režim svietenia.
Stroboskop ma nikdy neklamal, keď som používal režim stáleho svietenia, tak ma dosť často prehliadali, hlavne ak to svetlo splývalo s ostatnými svetlami áut, ktoré išli mojím smerom. Hlavne keď ma obehlo pred križovatkou a trochu ma prekrýval a pako sa rozhodol z bočnej ísť na hlavnú po ktorej som išiel v tesnom závese za tým autom predo mnou.
JOLI, bolo to popoludní okolo 14tej hodiny. Počasie krásne slnečné. To ten tlsťoch iba tliachal, aby niečo povedal a povedal riadnu hlúposť. Asi narážal na moju obranu, že som rovnaký účastník cestnej premávky a jediné čo ho napadlo bolo denné svietenie (asi mu vadilo, že on ho na aute mať musí a ja cyklista nie). Asi si uvedomil, že spravil chybu a nevedel z toho von... tak vzápätí radšej odišiel akoby to mal v dobrom so mnou urovnať. Chybu spraví ľahko každý, ale horšie sa priznáva s horúcou hlavou.
winter78, podobne som na tom bol aj ja minulý rok, keď ma niekoľko krát zachránil len inštinkt pred tým, aby ma zoťalo auto z vedľajšej cesty alebo vychádzajúce z pumpy na hlavnú. Dodnes nechápem, prečo som tak podvedome reagoval a našťastie správne a včas reagoval. (alebo neovplyvniteľné veľmi tesné predbiehanie kamiónom na širokej ceste, kde mal v momente predbiehania voľný priestor!!!) Tiež som potom viac dní na cesťák nesadol a vetral si hlavu na MTBčku v prírode. Ale cesta je cesta, ale už to bude len horšie... Chcelo by to ropnú krízu, ale na to by sme doplatili všetci.
pravdou je, ze blikajuce svetlo vodici skor zaregistruju a vnimaju ho dlhsie ako stalosvietiace. oko je tak nastavene.
mne sa v poslednej dobe stava, ze ma priam pravidelne obiehaju v zakrute a vzdy sa v protismere zjavi auto. vtedy nevedia, kam by sa narychlo zaradili.
S vodičmi nemám negatívne skúsenosti, ale pri mojom páde mi zastali len Holanďania, ktorý išli práve z kempu, pričom išli okolo aj Slováci, ale nikto sa ma ani len neopýtál či som OK. Hmmm...
V piatok som isiel z BA cez Certovicu a pred Hybe sa predo mnou vliekla jedna dodavka strasne pomaly...cesta tam nie je najsirsia a tak, ked som mohol obiehat, tak som tu dodavku neobehol. Radsej som pustil cyklistu z protismeru, ktory sa mi aj podakoval mavnutim ruky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V takom prípade by bol ideálny sprej. Frcnúť cez otvorené okno rovno do vypuleného ksichtu a spokojne odísť preč.
Presne tak . Ja som cesťák tento rok takmer nevytiahol a na budúci rok mu nájdem pekné miestečko v kúte a pojazdím na ňom tiež len sporadicky a výnimočne. Nemám už totiž nervy a náladu na rozmlátené cesty a oči plné sajrantu z ostrekovačov......takže stačilo
Predsa len je lepšie svietiť už za šera aj keď slnko sadlo za obzor iba pred minútou.
Ja si zapnem v meste vždy režim "stroboskop" na mojom malom výkonnom Backburne a to vodičom blikajú o odrazu môjho svetla aj značky na portálových konštukciách. A to nehovorím aké disko im to robí v spätých zrkadlách a v interiéry ak im svietim zozadu. A hlavne ma veľmi dobre registrujú tí oprotiidúci vodiči.
Na mňa pravidelne trúbia keď ťahám za bicyklom na káre rotavátor. Našťastie ešte k bitke nedošlo.
Na sebaobranu mávam vtedy pri sebe rúčku od motyky.
A keby do mňa narazil, asi by jeho materiálne škody boli väčšie...
A zapnutý stroboskop je to najhošie. Na predné svetlá by mal fungovať len režim svietenia.
by som utekaaaaaal
youtube.com/watch?v=Z1-ygiI6_3M&t=0
winter78, podobne som na tom bol aj ja minulý rok, keď ma niekoľko krát zachránil len inštinkt pred tým, aby ma zoťalo auto z vedľajšej cesty alebo vychádzajúce z pumpy na hlavnú. Dodnes nechápem, prečo som tak podvedome reagoval a našťastie správne a včas reagoval. (alebo neovplyvniteľné veľmi tesné predbiehanie kamiónom na širokej ceste, kde mal v momente predbiehania voľný priestor!!!) Tiež som potom viac dní na cesťák nesadol a vetral si hlavu na MTBčku v prírode. Ale cesta je cesta, ale už to bude len horšie... Chcelo by to ropnú krízu, ale na to by sme doplatili všetci.
pravdou je, ze blikajuce svetlo vodici skor zaregistruju a vnimaju ho dlhsie ako stalosvietiace. oko je tak nastavene.
mne sa v poslednej dobe stava, ze ma priam pravidelne obiehaju v zakrute a vzdy sa v protismere zjavi auto. vtedy nevedia, kam by sa narychlo zaradili.