a) neexistuje povinnost pouzivat cyklochodnik, to plati v CR. Obhajit je to jednoduche .. co nie je zakazane, je dovolene. Btw, asi tazko po cyklochodniku pojdem 40tkou a viac, ze ano.
b) na tej ceste v Mlynskej nie je zakaz cyklistov (znacka, ani nic ine) a autobusara by som kludne vytrubil, alebo poslal niekam .. druha vec je, ze ja by som sa tade neodvazil a nie kvoli autobusarom.
c) ta cesta pri protihlukovej barikade akokolvek vyzera ako cyklo, nie je schvalena a udrziavana cyklotrasa. Bohuzial. Napriek velkym slubom a kecom politikov mesta BA. Nie je tam nic nakreslene, nie je tam ziadna znacka a myslim, ze ani nebola, max. nejaky ppokus Osobne sa ale tvarim, ze je
To je Tvoj nazor a ja Ti ho neberiem. Uz ho len musis vediet obhajit pred prislusnikom.
dnes som tadial isiel, brat cely usek od patronky po krizovatku pod lafranconi natacal na kameru... ziadna zakazova znacka, ziadna prikazova znacka, ziadny cyklochodnik ani nic podobne, len obycajny siroky chodnik pre chodcov, ktory vyuzivaju cyklisti...nic vysvetlovat nikomu nemusim
Chalani, niekedy neboli cyklotrasy, boli len cesty....jazdili sme na nich na favoritoch, neskôr na babetach, pionieroch....naši otcovia na autách, nákladiakoch. Vsetci boli účastníci cestnej premávky. Nikto nikdy takéto veci neriešil. Prečo to fungovalo vtedy a teraz nie? Čo sa zmenilo?
10-nasobok aut na cestach v porovnani s 90tymi rokmi... ...a tieto reci o tom ako vsetko bolo vpohode ved sme dnes tu su prd platne - ti co sa zabili uz nenapisu...
Musím čiastočne súhlasiť, že v rámci mesta okrem niektorých blbov z radov vodičov taxi a mhd je to obstojné. Dokonca ak ma niekto v meste vytrúbi, tak je to z 95% cepečkár. Ako napr. minule, na Špitálskej v zóne s 30 km/h, kde som šiel cca 35 a sle***** s NR značkou na mňa začala vytrubovať.
Chalani, niekedy neboli cyklotrasy, boli len cesty....jazdili sme na nich na favoritoch, neskôr na babetach, pionieroch....naši otcovia na autách, nákladiakoch. Vsetci boli účastníci cestnej premávky. Nikto nikdy takéto veci neriešil. Prečo to fungovalo vtedy a teraz nie? Čo sa zmenilo?
Ono to rovnako nefungovalo, akurat ze neboli internety kde by sa to kto je vacsi fas riesilo.
Nikto nikdy takéto veci neriešil. Prečo to fungovalo vtedy a teraz nie? Čo sa zmenilo?
Vtedy neexistoval internet, neexistovali kamery v autách, mobily ktoré fotia a nahrávajú videá, neexistovali videá na Youtube ktoré sú zamerané na búračky a porušovanie predpisov, neexistovali stupidné stránky ako napr. parkujem ako debil a neexistovali bulvárne TV médiá (za ktoré ja považujem už všetky). No a pointa je v tom, že si sa nemal ako dozvedieť, že tam kdesi na konci republiky prebehoval niekto cez plnú čiaru. Videl si maximálne to, čo si zažil a videl na vlastné oči....čiže ak nie si vodič z povolania , tak veľmi málo. No a ono je to rovnaké aj teraz, len tieto všetky médiá nám to zosumarizujú z celého týždňa + niečo zo zahraničia a človek tak má pocit že cesty sú bojisko.
To že občas urobí niekto za volantom kiks, je bohužiaľ normálne, ale určite kôli tomu neprestanem jazdiť autom a už vôbec nie na cesťáku . Ale ak človek bude nasávať len informácie o búračkách, porušovaní predpisov a sledovať len to zlé, tak potom bude mať mindráky .
Ja pri mojich cestných švihoch vždy vyhodnocujem šoférov tak, že - obehlo ma cca 200 aut a z toho len jeden natesno...čiže vynikajúci švih . Keby to bolo naopak, tak až vtedy by som to považoval za problém . Asi som optimista a naivný, ale žije sa mi tak úplne krásne .
winter78, možno áno, ale mám za sebou éru bicykla, Babety a aj Simson-u, nepamätám si veľa zlých zážitkov. Dnes je to aj o tom, čo som písal včera, že polovica republiky migruje za prácou.....sú podráždení agresivni, chcú byť rýchlo pri rodinách ....a tak si dovolia aspoň na cykle a motorky 😎
Čo už? Musíme s tým žiť. Ale je iné, keď niekto urobí kiks z "neskúsenosti", "nesikovnosti"....či ako to nazvať , alebo úmyselne z vlastnej frustrácie. Ako včera pán vodič i cyklista v SUV.
Ináč obdivujem vás ziletkarov, za jazdenie v dnešnej premávke. 👍
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a) neexistuje povinnost pouzivat cyklochodnik, to plati v CR. Obhajit je to jednoduche .. co nie je zakazane, je dovolene. Btw, asi tazko po cyklochodniku pojdem 40tkou a viac, ze ano.
b) na tej ceste v Mlynskej nie je zakaz cyklistov (znacka, ani nic ine) a autobusara by som kludne vytrubil, alebo poslal niekam .. druha vec je, ze ja by som sa tade neodvazil a nie kvoli autobusarom.
c) ta cesta pri protihlukovej barikade akokolvek vyzera ako cyklo, nie je schvalena a udrziavana cyklotrasa. Bohuzial. Napriek velkym slubom a kecom politikov mesta BA. Nie je tam nic nakreslene, nie je tam ziadna znacka a myslim, ze ani nebola, max. nejaky ppokus Osobne sa ale tvarim, ze je
dnes som tadial isiel, brat cely usek od patronky po krizovatku pod lafranconi natacal na kameru... ziadna zakazova znacka, ziadna prikazova znacka, ziadny cyklochodnik ani nic podobne, len obycajny siroky chodnik pre chodcov, ktory vyuzivaju cyklisti...nic vysvetlovat nikomu nemusim
Len na zaciatok....
Ono to rovnako nefungovalo, akurat ze neboli internety kde by sa to kto je vacsi fas riesilo.
https://myturiec.sme.sk/c/20865005/na-zeleznicnom-priecesti-v-malom-cepcine-prerazil-autobus-zavory.html?ref=trz
Vtedy neexistoval internet, neexistovali kamery v autách, mobily ktoré fotia a nahrávajú videá, neexistovali videá na Youtube ktoré sú zamerané na búračky a porušovanie predpisov, neexistovali stupidné stránky ako napr. parkujem ako debil a neexistovali bulvárne TV médiá (za ktoré ja považujem už všetky). No a pointa je v tom, že si sa nemal ako dozvedieť, že tam kdesi na konci republiky prebehoval niekto cez plnú čiaru. Videl si maximálne to, čo si zažil a videl na vlastné oči....čiže ak nie si vodič z povolania , tak veľmi málo. No a ono je to rovnaké aj teraz, len tieto všetky médiá nám to zosumarizujú z celého týždňa + niečo zo zahraničia a človek tak má pocit že cesty sú bojisko.
To že občas urobí niekto za volantom kiks, je bohužiaľ normálne, ale určite kôli tomu neprestanem jazdiť autom a už vôbec nie na cesťáku . Ale ak človek bude nasávať len informácie o búračkách, porušovaní predpisov a sledovať len to zlé, tak potom bude mať mindráky .
Ja pri mojich cestných švihoch vždy vyhodnocujem šoférov tak, že - obehlo ma cca 200 aut a z toho len jeden natesno...čiže vynikajúci švih
Čo už? Musíme s tým žiť. Ale je iné, keď niekto urobí kiks z "neskúsenosti", "nesikovnosti"....či ako to nazvať , alebo úmyselne z vlastnej frustrácie. Ako včera pán vodič i cyklista v SUV.
Ináč obdivujem vás ziletkarov, za jazdenie v dnešnej premávke. 👍
Nazyva sa to spomienkovy optimizmus.
https://hnonline.sk/expert/145001-zabudanie-je-sucastou-obranneho-mechanizmu-cloveka