táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
@cervo v plnej miere chápem, že ste do zmeny fóra investovali a rozumiem, že to nie je ľahké. Ale aj tak sa opýtam:
- Prečo ste to vôbec menili? Z hľadiska užívateľského pôvodnému fóru nič nechýbalo. Sú za tým nejaké technologické dôvody?
- Po pár dňoch prevádzky a stovkách reakcií nezvažujete návrat k pôvodnému fóru?
Díky a držím palce.
tak toto je riadne peklo.. zaviesť to na čisté fórum od nuly kde sa to začne priamo týmto spôsobom tvoriť viem pochopiť, ale tu to tvorí taký bordel že až..
neviem či by nebolo lepšie ozaj nechať staré fórum ako bolo len na lustráciu, uzamknúť ho komplet a nechať vznikať tento formát odznova.
teraz keď začnú ludia pridávať komentáre do rokov starých príspevkov tak amen, predtým dali len citáciu s možnosťou prekliku na kontext, ale teraz sa to rozhádže random..
Alebo zalozit Discord, ktory je presne na taketo veci.
Predpokladám že nový vizuál sem denne prilákava stovky nových užívateľov, servery takmer padajú pod náporom fóristov, objednávky na 800€ plus zimné nenormálne oblečky sa nestíhajú vybavovať atd... S trochu nadsázkou poviem že cieľom bolo čo najviac zneprehľadniť fôrum sby tu ľudia blúdili, hľadali na čo boli roky zvyknutí...predne ako hypermarkety keď poprehadzujú regále na opačné konce :-)
V noci som pridal 3 fotky, no nepreniesli sa do mojej Fotogalerie.
A navyse - pri fotkach uz nevidno GPS, a asi sa neda ani komentovat.
Netusim aky malo forum vplyv na zaciatku na rozbeh eshopu, ale urcite komunita zo zaciatku zohrala rolu a nie malu.
Lenze teraz uz je eshop rozbehnuty, tak uz forum zacina prekazat v Exceli ako zbytocny naklad.
Chcel som vtipkarskeho vlákna uploadnut animovaný gif, čo sa podarilo, lenze neanimuje ... Potom som príspevok chcel zmazať, ale nedá sa alebo som nesikovny ...
Za mna toto vobec nepotrebujem
Chcelo by to jednotlive prispevky lepsie graficky oddelit. Bud hrubsia ciara medzi nimi, alebo rozne podfarbenie (preferovane).
Jedine plus, co som zatial nasiel, je jednoduchsie vkladanie obrazkov.
Posuvanie vo fotkach nefunguje dobre (FF, mobil).
Napriklad v tomto prispevku:
https://www.mtbiker.sk/forum/mtb-akcie-vyjazdy/male-karpaty--12516?open=2147777#post2147777
Ked si zobrazim fotky a posuvam sa na dalsij "swajpovanim" doprava a dolava, tak to funguje.
Avsak, ak klikam na sipku (prida sa do fotky), tak nefunguje. Teda, obcas ano, obcas nie. Je to zvlastne.
Tu sipku si vysvetlujem ako "chod na dalsiu fotku". Ak ju chapem spravne, tak ma byt na vsetkych fotkach, okrem poslednej. A opacna sipka "chod na predchadzajucu" by mala byt na vsetkych, okrem prvej.
Tak to vsak nie je.
Pomohlo by nam, keby ste nam napisali ako ste boli zvyknuti pouzivat forum, pripadne ako by ste chceli pouzivat toto forum. Ci chcete nove prispevky nachadzat cez notifikacie, alebo si chcete citat vybrane temy (kompletne), alebo si chcete citat vsetky temy (kompletne), alebo vas zaujimaju len nove prispevky a reakcie/odpovede na starsie vas nezaujimaju... Ci chcete chodit na zoznam kategorii a tam hladat neprecitane temy, alebo na zoznam vsetkych tem a tam hladat neprecitane temy, alebo zoznam oblubenych tem, zoznam tem kde ste prispeli... Ci chcete citat vsetko chronologicky / linearne, alebo vidite benefit v stromovej strukture odpovedi. Ci idete zvacsa z mobilu, alebo z pocitaca (vacsi screen), alebo to kombinujete. Ci chcete vediet reagovat na konkretny prispevok, alebo vzdy len prispievat na koniec temy... Proste nejaky detailny popis toho, ako by to pre vas bolo co najkomfortnejsie.
My k tomuto mame data a user testing, ale zaujimalo by ma to na vzorke ludi, ktori reaguju v tejto teme. Kludne napiste do tejto temy ako komentar a ak uvidite prispevok niekoho ineho, co popisuje viac-menej ten isty sposob ako preferujete vy, dajte mu like.
Zajtra mame interne vacsi meeting k foru a urcime si priority dalsich zmien. Samozrejme bugy budeme operativne odstranovat a takmer urcite niektore nove elementy zjednodusime alebo aj dame prec a mozno ich vratime neskor, ked si to cele sadne.
Urcite na forum a foristov nekasleme, vsak snad vnimate, ze tu reagujem(e), zbierame feedback a chceme vam vyhoviet. Jedina cervena ciara je navrat na staru platformu, to nie je na stole.
Za mna - v podstate mi staci to co sa nachadza v "Aktualne temy", po starom Aktivne. Na vnorene reakcie som zvyknuty z inych for (bikeforum, reddit...) takze to mi nevadi a budem to pouzivat. Chodim sem aj cez komp aj cez mobil, pomer cca 40:60.
Inak na bikefore to posuvanie cez nove vnorene reakcie funguje bezchybne aj vo vlaknach s mnoho tisic prispevkami (ktore su tam vsetky na jednej strane). A vzdy su tie nove reakcie vyrazne oznacene oranzovou hrubou ciarou, mozno by take nieco pomohlo ludom aj tu
Ahoj,
suhlasim, ze toto funguje na BF uplne super, a je to aj za mna najvacsi problem tohoto riesenia fora tu pri vacsich temach, prakticky sa nedokazes teraz dostat ku vsetkemu obsahu, ak je nieco zapadnute v nejakom subthreade.
BF ma ale obrovsku vyhodu v tom, ze uplne cela tema sa vzdy nacita hned, nie je tam ziadne strankovanie, dodatocne loadovanie obsahu a pod., a tym padom implementacia v BF je taka, ze kazdym nacitanim temy forum predpoklada, ze si vsetko, co bolo nove, precital.
Ma to aj nevyhodu, a sice, ze ked uz je tema prilis velka, tak crashuje browser a potom sa temy vytvaraju vzdy nove, ked povodna narastie na prilis velku.
Formu riesenia tohoto problemu tu na fore dame, verim, co najskor von.
Nie, browser necrashuje. 5-tisicove temy BF si otvaram aj na mojom staruckom xiaomi, ktore som neupdatol uz 8 rokov, a nikdy nic necrashlo.
Btw, ked uz, tak BF viac blbne na mojom novom pracovnom iphone 16e. Ale to pripisujem tomu, ze iphone je piece of shit
Predpokladam, ze si si vedomy toho, ze na BF sa zakladaju casom nove vlakna, teda napriklad tema "Inzeráty na kola k smíchu" je dnes uz pri nazve "Inzeráty na kola k smíchu XV", takze predtym uz tu bolo 14 tem s tymto nazvom, a po case sa zalozi vzdy nova.
Taka "Ukrajina - válka s Ruskem" je uz na "Ukrajina - válka s Ruskem 79" ☺️
Ak toto je za kolektiv vo fore dobre riesenie, tak pre mna by to bola potesujuca sprava, mohli by sme vyhodit strankovanie a moze to tu fungovat identicky ako na BF, len vsetky tie stare temy s milionom prispevkov, by sme museli zarchivovat:)
jej to si mi pripomenul - cez koronu som tam zakladal Koronavlakna :D fakt uz neviem ako som sa k tomu dostal, ale proste mi to prischlo a pamatam si ako ma vzdy vsetci otravovali, ked pocet prispevkov prekrocil 1500, aby som zalozil nove vlakno :D Tu mam aj dokaz:
https://bike-forum.cz/profil/u/ironhide/moje-vlakna
ako vidno, tak sa to vysplhalo az na cislo 68 :D
a pritom ako som vyssie pisal, 1500 je este nic, lebo na BF su vlakna aj s vyse 5000 a pokial nemaju vela obrazkov, tak sa v pohode nacitavaju aj na starom xiaomi. Ak nahodou maju viac obrazkov, tak sa to nacita tiez, len to trva cca do 10 sekund. Aktualnym rekorderom je tema "Elektromobilita 6", ma 7011 prispevkov :O to uz je o hubu, neviem preco si nezalozia nove :)
ked tu mame to strankovanie - co tak nastavit na pevno pocet prispevkov na stranu. co strana to archiv. ak by chcel niekto v "archive" odpovedat, presunulo by ho na koniec aktualnej strany s linkom na vetvu v ktorej chcel odpovedat. nechodili by tak notifikacie na predchadzajuce strany. pracovalo by sa vzdy len s jednou (aktualnou).
Z mojho pohladu je uplne kriticka prehladnost a vyladenie UI. Viem o com hovorim, pracujem so softwarom, ktory to nema a casto som daval Mtbiker ako etalon prehladnosti a spracovania UI a poskytovania informacii (zial, casto neuspesne, ale to nie je u vas).
Napisem ako som bol zvyknuty pouzivat toto forum:
Ako by som ho chcel pouzivat ?
Co ma na novom fore irituje:
Co povazujem za zbytocne:
-- Viem pochopit, ze LLM moze byt drahe drahe pre tuto sluzbu a viem sa to spytat inde. Fulltext, pripadne povodne vyhladavanie by mohlo stacit.
Toto je vsetko, co ma zatial napadlo. Mtbiker (a nielen forum) povazujem za uzasny projekt a velmi nerad by som bol, keby sa ta komunita, co tu je, rozpadla.
Este doplnim. Chodim sem z mobilu alebo z pocitaca. Zhruba podobne. Zavisi podla toho, kde som.
To ti pisala AI?
Nie. Klepal som to asi hodinu. Snazil som sa to vyjasnit.
Podpisujem, predovsetkym ako som forum pouzival a chcem pouzivat.
will presne vystihuje aj moj sposob pouzivania fora a v zasade aj mnou vnimane nedostatky
Toto forum navstevujem preto ze mi vyhovuje po stranke obsahu, funkcnosti a prehladnosti.
Prehladnost - cize zoznam kategorii a poslednej upravenej temy. Nemam zaujem o politiku ani kavu (pijem ju) ani o dalsie kategorie ktore mozem obchadzat. Nezaujima ma kde je aktivita, ktore podobne temy do ktorych 10 rokov nikto nic nepisal existuju
Funkcnost - nevlaknova forma mi vyhovovala vratane notifikacii. Akceptujem vlaknovu ak je implementacia dobra, cize sa mozem rozhodnut ci dostanem notifikaciu len na nove, len na moje, alebo na kazdu reakciu v teme. Implementacia mi ale musi umoznovat globalne nastavenie aj nastavenie na danu temu/vlakno. Funkcie ako uprava prispevku a moznost citovania su tiez nieco co ocenujem.
Navstevujem aj ine fora. Ziadne mi ale po tychto 3 strankach nevyhovuje tak ako povodna forma tohoto fora.
Pouzival som hlavne oblubene. Sem tam pozrel do novych.
1. V oblubenych som pozrel co je boldom, klikol, hodilo ma na prvy neprecitany prispevok, pekne rychlo scrollom som si pozrel reakcie aj na stare prispevky, kedze boli pekne zoradene.
Nikde som nemusel klikat.
2. Ked som dosiel dole a bolo viac stran, klikol som na dalsiu stranu a zopakoval postup hore.
3. Ked som dosiel na koniec temy, dole som tukol na “oblubene” a tak stale dokola s dalsou a dalsou neprecitanou temou.
Úprimne by ma zaujímalo, načo vám je subjektívny feedback, keď presne ako píšeš všetko, načo sa pýtaš máte dostupné v dátach ... ak by ten záujem bol úprimný tak by som očakával že analýzu si urobíte vopred ... takto tá otázka vyzerá dosť divne... //OT až tak trochu slovensky, mysleli sme to dobre, dopadlo to ako vždy LOL
Neviem čo ti mám ma to povedať. Viem si predstaviť iný spôsob trávenia víkendu a pracovného času seba a dev tímu ako predstierať záujem. Ak tu mám dokola riešiť cynické poznámky tak neviem či ma význam reagovať. Analýzu sme si spravili, jej výsledky ti ale nevyhovujú, reagujeme aby ste boli spokojnejší.
Vyzera ze sa na moj sarkasticky feedback nepozeras s dostatocnym odstupom na to, aby si vydestiloval pointu. Nevadi, mozno to niekedy v buducnosti skusim prepisat explicitnejsie. V kazdom pripade v poslednej vete mi pripisujes negativizmus ktory mi nepatri, nikde nepisem ze mi nieco nevyhovuje.
Ale aby som bol konstruktivny, moj sposob konzumacie fora bol v ostatnom case taky, ze striedavo na PC aj mobile som pozrel zoznam aktivnych tem a v tych ktore ma zaujimaju som precital nove prispevky. Ocenujem ze data o aktualnych postoch su nezavisle na prehliadaci, takze striedave pouzivanie roznych zariadeni je uplne bez problemu. To sa aj teraz da, odkedy si mi ukazal ten navigacny element, takze ked sa doriesia stupidne bugy, bude to v pohode.
Vidim aj pozitiva, napr. v editacny widget je uz skoro dnesny, threading imho dava zmysel etc ...
Len sa hasía tie viacnásobné požiare, ktoré ani 6 mesačné testovanie neobjavilo. Dá sa to nazvať aj jedným slovom alebo všeobecne známou metaforou 🙂
Škoda, že sa veľký interný meeting nebude vysielať online pokojne za poplatok, bola by to pekná reality šou s hubovou polievkou ako hlavným chodom 😉
Je zaujímavé a zábavné čítať celú diskusiu. Hlavne obhajovanie failov, za ktoré vo firmách bežne padajú hlavy (viem, o čom píšem). Bugy sú súčasťou ostrej prevádzky, no toto je veľa aj na koňa, nie to ešte na najväčšie bike fórum minimálne v svk regóne s 20 ročnou tradíciou.
Takže namočiť hubu, zotrieť tabuľu, zobrať kriedu a začať odnovu.
Používam kategóriu všetky témy podkategóriu neprecitané témy. Čítam v podstate všetko. Čo neprečitam označim ako prečítané a ide sa ďalej.
Zorientoval som sa v podstate hneď v prvý deň spustenia nového fóra.
V starom fóre som klikol na prvú tému v zvončeku a potom už len na neprečítane.
Odhadujem, že som bol 70% cez PC a 30% cez mobil.
Mojou landing page boli Aktívne témy (tak sa to myslím volalo?).
Veľmi sa mi hodilo zvýraznenie tém s novými príspevkami, takže som vedel, že tam niečo pribudlo.
Po kliknutí na tému sa mi hodilo, že som pristál na prvom doteraz nečítanom príspevku. Systém citácií sa mi veľmi páčil.
Na tomto novom fóre by chcel (možno to tu je, ale neviem kde) :
- stránku "Aktívne témy" s jednoduchším dizajnom, než je tomu teraz;
- nejako jasne vidieť témy s novými príspevkami;
- keď kliknem na tému, pristanem na prvom neprečítanom príspevku.
- klikacie to políčko "XY nových", teda keď je tam "7 nových" tak kliknúť na to a pristáť napríkald na najspodnejšom novom príspevku s možnosťou rýchleho preklikávania cez nové príspevky vyššie, vnorené do stromovej štruktúry (?).
Vadí mi uvádzanie pôvodnho príspevku ako prvého príspevku na stránke. Viem, dá sa zbaliť, ale je tam skrátka zbytočné a zaberá to miesto.
@cervo nestíham čítať, .... no ak pomoze, takto som si upravil moje aktualne pozeranie fora (s nizsou intenzitou, odrádzajúci pocit pri pohlade na 'preplacanost', veľa grafickych prvkov)
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/pieskovisko--15340?open=2147419#post2147419
Ja som začínal na stránke O hocičom hlavne preto, že tam sú dve všeobecné témy s fotkami. Odtiaľ som šiel cez notifikácie do obľúbených tém (Malé Karpaty, Oblečenie a podobne), prípadne som si pozrel pár iných tém v hocičom (podľa toho, kde bola práve najvýživnejšia hádka 🙂). No a keď som mal veľa času, tak som si pozrel, čo je zaujímavé v MTB bicykle, Tréning, zdravie výživa a ďalších kategóriach. Kategorizácia tém, tak ako bola spravená mi celkom vyhovovala, lebo som rýchlo videl, či je živá nejaká zaujímavá téma, alebo mám všetko v danej kategórii už prečítané. Všetky témy a Moje témy mi nevadia, určite si na to zvyknem. Tagy som ešte neskúšal, tak neviem.
Flat dizajn mi vyhovoval a vyhovuje viac, hlavne na nekonečné témy. Nikdy som nemal pocit, že by systém citácii nestačil.
Možno by stromčeku pomohlo automatické predvolenie na zobrazenie väčšieho počtu príspevkov (aspoň na desktope). Ani na reddite, ktorý je asi najväčší šampión tohto zobrazovania to nefunguje dobre, ak má diskusia naozaj veľa príspevkov. Pomohlo by aj, keby existovala šípka aj na predchádzajúci neprečítaný príspevok a možno by sa nemuseli zobrazovať len pri neprečítaných príspevkoch, ale byť ako fixná (plávajúca) navigácia.
Napíšem ešte nepopulárny názor. Ja som vďačný, že ste fórum neodpísali (ak si dobre pamätám, túto možnosť si už v minulosti spomínal), aj keď jeho ekonomický príspevok, priamy alebo nepriamy, už za to nestojí. Prerábka fóra si určite vyžiadala obrovské množstvo práce (ktorá sa isto nevráti) a dúfam, že sa ju nakoniec podarí dotiahnuť k spokojnosti oboch strán.
// Ešte som zabudol, že mi chýbajú väčšie avatary, aspoň na desktope. Podľa nich som rýchlejšie videl, kto píše, než cez meno.
Uz som tu vyssie pisal, ze forum som pouzival cez notifikacie. Takto som si postupne precital nove prispevky vo vsetkych sledovanych temach. Potom som ked-tak este klikol na Aktivne, ci nie je nieco zaujimave v nejakej novej teme, alebo skratka v teme, ktoru som pravidelne nesledoval.
Teraz notifikacie velmi nefunguju, chodia mi iba k par temam z tych, ktore som sledoval, takze musim pouzivat aj Prehlad (nove komentare) na mobile, alebo aktualne temy na pc.
Ja som bol zvyknuty pouzivat forum tak, ze som mohol citat prispevky zobrazene na celu sirku obrazovky.
ja som sem chodil zvyčajne z mobilu alebo na tablete. mal som sledované témy, keď som otvoril stranku v prehliadaci pozrel som na notifikacnu ikonku a klikol som si ju a pozrel som si nove prispevky vo forach, ktore som sledoval (oplati sa, interny bazara, garmin a podobne). občas, keď som hľadal niečo konkrétne (napríklad nejakú technikáliu) tak som si forum otvoril v počítači a normálne som vyhľadával podľa kľúčových slov.
mne sa ako nápad páči tá možnosť diskutovať o vo vlákne pod príspevkom, lebo občas to bolo predtým chaotické, keď sa začala miešať diskusia k nejakému príspevku s novými príspevkami. ale tie notifikácie mi na čítanie vyhovovali. chodil som sem každý deň, mám to tu rád.
Forum sledujem vacsinou cez mobil, kde som klikol na aktivne temy alebo nove prispevky (uz si nespominam ako sa to volalo). V zozname tem som si vybral temu ktora ma zaujumala.
Nove forum pouzivam v podstate rovnako. Vlakna mi nevadia, ale uvital by som lepsie vizualne oddelenie jednotlivych prispevkov (teraz je tam tenka ciara), a aj odpovedi vo vlakne (nie su vobec oddelene). Sipka na presuvanie medzi novymi prispevkami je fajn, ale vadi mi, ze je stale na inom mieste podla toho kde vo vlakne sa prispevok nachadza. Pacilo by sa mi to, co uz navrhoval jeden pouzivatel - presunut sipku na pevne miesto tam kde je teraz lupa a tlacidlo na vytvorenie temy.
edit: pisem vyhradne o verzii pre mobil. desktop verziu som este neskusal
@cervo
Nepochybujem, ze makate, aby to bolo co najlepsie. bugy sa casom poriesi.
Je mozne pripnut nejaky google dokument kde by sme pisali navrhy, bugy a podobne? Nieco ako ma napr Garmin, kde by sa dalo zahlasovat a tym padom stanovit mozno priority.
Myslim, ze vsetky tie zmeny budu casok OK, ale novy format priniesol vela “vizualneho smogu” a toto je asi najvacsi problem.
Na 95% pozeram forum - shop na mobile. Viac novych fičúr mi blokuje - zmensuje obrazovku. To ma vyrusuje najviac. Myslim, ze aj vacsinu a potom sa to uz vali…
Ten dokument + vkladanie obrazkov ako priklad by mozno pomohol upratat nase komentare/poziadavky. Velakrat (je to aj moj pripad), ze ti neviem ITckarsky vysvetlit problem a nasledne sa mozno nevieme pochopit.
Popis problemu - navrh - Vas komentar (ci sa rozumieme) - moznosti riesenia - zapracovanie (ano/nie) - atd
Ja pouzivam aj mobil aj PC, viac asi mobil. V starom fore som pouzival vyhradne zobrazenie "aktivne temy", v tomto novom fore budem pouzivat vyhradne zobrazenie "aktualne temy" (je to to iste a uplne mi to vyhovuje kedze vidim pekne chronologicky zoradene temy s najnovsimi prispevkami). Nepouzivam ziadnu selekciu oblubenych tem, proste sledujem vsetko nove co pribudlo. Vnorene odpovede ak niekto reagoval na starsie prispevky v teme uz teraz ignorujem a pouzivam workaround "oznacit vsetko ako precitane", lebo nemam chut ani cas patrat v celej teme spätne kde co pribudlo. Proste citam temu linearne od posledneho neprecitaneho prispevku. Notifikacie nemam zapnute ziadne. Je fajn, ze mi pride notifikacia, ak niekto zareagoval priamo na moj prispevok vnorenou odpovedou, lebo inak by som ani nezistil ze na mna reagoval. V starom fore na to sluzila citacia vdaka ktorej boli vsetci v obraze a vedeli tiez reagovat chronologicky na konci temy, v novom fore väcsina ludi asi ani nezisti, ze napr. 3 strany spät vznikla vnorena diskusia medzi mnou a tym co na mna reagoval.
P.S. Pri odosielani prispevku chyba upozornenie zo stareho fora, ze medzicasom pribudol novy prispevok - na zaklade toho upozornenia sa dalo vyhodnotit ci prispevok chcem odoslat, chcem pred odoslanim upravit, alebo nechcem odoslat lebo uz odpisal niekto iny to co som chcel napisat ja.
Ten uvodny prispevok zakladatela temy na vrchu na každej strane prosim zruste. Ked kliknem na stranku tak ma hodi raz hore , raz dole, raz do stredu neviem koli comu, ak kliknem na temu, lebo mi tam ukazuje novy prispevok tak ma hodi niekam kde nic nove nie je, treba tie prispevky hladat.
Toto tu tiez asi nikomu netreba
Chýba ikona kôš pri témach
Toto nové fórum, čistá katastrofa. Ako to spustili, tu neviem nájsť nič čo som predtým pozeral a strávil som teraz čas hľadaním a nenašiel som čo som chcel. No nič, čo sa tým sledovalo netuším, ani prínos aký by to malo mať, asi tu začnem menej chodiť.
netuším a nechápem prečo niekto spravil z normálneho a prehľadného fóra tento neprehľadný guľáš...
Na fóre mthiker , keď si chcem zobraziť nové prispevky tak ma hodí nazad do fóra mtbiker a nezobrazí mi nové príspevky od mthiker. A vôbec kategorizácia je hrozná , ani sa mi nechce dopracovať k téme ktorú hľadám a ktorú som poznal z minulosti že tu bola. Obvzlášť keď som cyklista horský aj cestný aj skialpinista o očami som zbehol všetky témy aj v sekcii o hocičom aj témy obchodov a aj výjazdy atď. Keď si chcem prezrieť témy mám omnoho viac kliknutí kým sa dostanem tam kde chcem byť.
uz zacinam prichadzat na chut hlavnej stranke. nechapal som widget "moje temy". ale podaval som si tam ktore casto pozeram. isiel som pridat fotky z vyjazdov. tym ze v tej teme nikto uz davnejsie neprispel, stratila sa. musel by som ju rozklikavat cez kategorie. tak som pouzil widget "moje temy". a po pridani prispevku sa aj tema presunula na vrch. mozno by bolo lepsie prehadzovat si temy manualne. za mna widget ostava.
aktualne temy tiez dobre. pri beznom prezerani "co je tu noveho" prechadzanie cez kategorie prestavam pouzivat. pri hladani niecoho konkretneho by som ich ale vyuzil. takze tiez neodstanovat.
celkovy dojem zatial mam taky ako v jednej marvelovke - skacem v case, presuvam sa medzi dimenziami v mnohovesmire 🤣
ak zabudnem na stare forum, tak casom ani nebudem vediet v ktorej kategorii ktora tema bola. nie vzdy bolo zaradenie logicke (napr. "fotky z vyjazdov" sa vytiahli do kategorie "o hocicom"). uplne prestavam vnimat polohu na stranke - ci som na zaciatku, alebo konci strany a na ktorej strane vobec som. strankovanie mi prestava davat zmysel.
problem mam ak sa chcem vratit k niecomu co som napisal napriklad vcera (napr. koli doplneniu dalsich informacii). netusim vobec kde to bolo. casova os neexistuje - lebo som mozno odpovedal vo vetve niekolko stran dozadu ktora vznikla odpovedami na starsi prispevok.
ale pri pisani tohto ma napadlo ze v profile je zoznam vsetkych komentarov. tie su v casovej osi. tak cez ne by to slo.
ten presun najprv na zaciatok vetvy mi uz tiez zacina davat zmysel - koli kontextu. pripomeniem si o co ide a nasledne sipkou preskocim na novy prispevok vo vetve. toto by uz chcelo daku ucebnicu ako to tu pouzivat.
vysledok = nechal by som to vyhnit, za par dni sa vacsine premaze "ramka" v ktorej maju ulozene stare forum a dobre bude 😁
a lutujem Jezusa - ak vacsina zacne pouzivat rozvetvenu diskusiu a on ju bude mat schovanu, strati sa navzdy v mnohovesmire
niekto mal pripomienku na editaciu starsich prispevkov napr. v teme Darujem, Interny bazar a pod. nemusis editovat. vies si odpovedat na svoj prispevok a napisat ci uz je to darovane/predane alebo co z toho este zostalo.
ale to Jezus neuvidi 🙃