Poznam chalanov co jazdia vo velkej firme a maju napr. normy na to kolko krat mozu na akej trase stupit na brzdu a pod. Nedodrzis body dole. Viac bodov dole mensie premie...
My sme včera s Lukinom mali viac asfaltu ako lesa no a za Partizánskym sa nám stalo niečo, čo sa často nevidí. Šofér kamiónu s Topoľčianskou ešpézetkou nás obiehal asi s 2-3 metrovou "rezervou" ( Luki hneď povedal že asi cyklista ) takže nie všetci vodiči kamiónov sú bezohľadné hovädá, aj keď je pravda, že ich je stále veľa.
No ale u mňa vedú autobusári - to je kategória sama o sebe
Ako som napísal skoro všetky a áno musia jazdiť na spotrebu čiže každé zabrzdenie a následná akcelerácia zvyšuje spotrebu paliva za čo im strhávaju peniaze
This is the kind of car you WANT to see on the cycle tracks and in the bike lanes. The Cykelstimåler - Bike Lane Measurement Car (slogan: We measure for your sake!) drives tirelessly around the bike infra in Denmark, measuring the quality of the asphalt, the smoothness, potholes, level of comfort for cyclists.
Vidis to ma nenapadlo To je aky luxus, zaparkujes si ako chces a odides. Dokonca ta pridu zavolat, ze sa ti ide uvolnit miesto aby si mohol pokojne zaparkovat.
minule som šiel zubárovi a jeden umelec zaparkoval tak, že zablokoval celý vstup z cesty na ich súkromné parkovisko, síce pršalo a tie vodorovné čiary na zemi mohol prehliadnuť ale aj tak to bolo proti zdravému rozumu, pretože aj bez značiek je úplne evidentné že je to prístup niekam... ešte si šéfko asi myslel ako dobre vychytal voľné miesto medzi radom pozdĺžne zaparkovaných áut.., keď som odchádzal, tak už ho tam riešili policajti.. no keby zaparkoval na to súkromné, tak by si ho možno ani nik nevšimol....
len jedna malickost: ludia vozte blikacky co realne funguju! tie male nieje poriadne vidno! vodici nemaju sancu vidiet cyklistu bez osvetlenia. totalne neohladuplne.
Ja som minal dvoch takych samovrahov na ceste bez krajnice. Obaja v tmavom obleceni, bez lampasa, bez blikacky. Sam nechapem ako som ich mohol vidiet. Ked som ich obiehal s poriadnym odstupom a spomalil na uroven toho prveho, co v jednej ruke niesol este krabicu pizze, tak som mu zareval, ci im uplne neyebe.
Bezny sposob parkovania v BA. Zaklad je vyradena rychlost a nezatiahnuta rucna brzda
no hej, v ba je toto uplne bezne, ale aj mna to uz sere. takto nemozem parkovat na normalnom parkovisku lebo sa tam hentak nadrbu dostredu za sebou x aut... to by som musel toho prveho odtlacit von z parkoviska a za nim dalsich 5 aby som vedel vyparkovat... nedajboze ze by potrebovala frajerka ist niekam a takto by bola zaparkovana tak koniec...
s tym parkovanim by uz mali nieco robit, kaslat na to ze ludia pindaju, budu vzdy pindat. proste vacsina aut v blave parkuje kadetade MIMO parkoviska. na chodnikoch, na trave, v strede parkoviska, zaberu 1-2 pruhy z cesty a spravia z nej jednosmerku...
byt po mojom tak vyznacim parkovacie miesta a kto chce parkovat nech si ho kupi, kto nebude mat nech preda auto, bodka
byt po mojom tak vyznacim parkovacie miesta a kto chce parkovat nech si ho kupi, kto nebude mat nech preda auto, bodka
toto mi príde ako nonsens, keďže v prvom rade nie je dostatok parkovacích miest. Príklad - nový bytový dom, 30 bytových jednotiek, 20 parkovacích miest, každý majiteľ bytu má auto - ako vyriešia predaj parkovacích miest? Kto skôr príde, ten skôr melie? Dražba a tí čo nemajú dostatok financií na dražbu, nech auto predajú? A čo ak k niekomu príde návšteva? Jednoducho v BA a aj inde je ten problém, že developeri pri projektoch nepočítajú s parkovacími miestami, resp. robia ich žalostne málo
ale ved tak to funguje vsade, kto nema peniaze tak ten nezere, res nebyva v rodinnom dome ale v garzonke alebo v podnajme atd..
alebo nech pravidelne obiehaju policajti sidliska a davaju pokuty vsetkym co parkuju kadetade
ak by si to chcel uplne ferovo tak spravit megavelke parkoviska na krajoch blavy a kto nebude vediet parknut pri dome tak kyvadlovkou do blavy... ked to niekoho bude bavit ist k autu a od auta 15 minut domov tak vsetko v poriadku
napr od nas je problem vyjst na dvojprudovku, lebo jeden prud si spravili parkovisko a povacsine tam parkuju mensie nakladiaky a prd cez nich vidno ze ci daco ide... sa musim vysunut az do druheho pruhu aby som videl ci daco ide... a okrem toho je tam prechod, to je uz aj v predpisoch ze kolko metrov od prechodu nesmu parkovat a vzivote som tam nevidel dostat niekoho papucu alebo pokutu
a okrem toho je tam prechod, to je uz aj v predpisoch ze kolko metrov od prechodu nesmu parkovat a vzivote som tam nevidel dostat niekoho papucu alebo pokutu
Daju papucu, ak zavolas na mestsku policiu. Proaktivne to neriesia, len reaktivne. Btw. v zakone je aj to, aka musi byt ponechana sirka jazdneho pruhu ak vozidlo zastavi na krajnici. Cize aj to by si mohol riesit, ale to je v BA uplne nerealne. Ten priechod este ako tak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No ale u mňa vedú autobusári - to je kategória sama o sebe
This is the kind of car you WANT to see on the cycle tracks and in the bike lanes. The Cykelstimåler - Bike Lane Measurement Car (slogan: We measure for your sake!) drives tirelessly around the bike infra in Denmark, measuring the quality of the asphalt, the smoothness, potholes, level of comfort for cyclists.
Ja som minal dvoch takych samovrahov na ceste bez krajnice. Obaja v tmavom obleceni, bez lampasa, bez blikacky. Sam nechapem ako som ich mohol vidiet. Ked som ich obiehal s poriadnym odstupom a spomalil na uroven toho prveho, co v jednej ruke niesol este krabicu pizze, tak som mu zareval, ci im uplne neyebe.
no hej, v ba je toto uplne bezne, ale aj mna to uz sere. takto nemozem parkovat na normalnom parkovisku lebo sa tam hentak nadrbu dostredu za sebou x aut... to by som musel toho prveho odtlacit von z parkoviska a za nim dalsich 5 aby som vedel vyparkovat... nedajboze ze by potrebovala frajerka ist niekam a takto by bola zaparkovana tak koniec...
s tym parkovanim by uz mali nieco robit, kaslat na to ze ludia pindaju, budu vzdy pindat. proste vacsina aut v blave parkuje kadetade MIMO parkoviska. na chodnikoch, na trave, v strede parkoviska, zaberu 1-2 pruhy z cesty a spravia z nej jednosmerku...
toto mi príde ako nonsens, keďže v prvom rade nie je dostatok parkovacích miest. Príklad - nový bytový dom, 30 bytových jednotiek, 20 parkovacích miest, každý majiteľ bytu má auto - ako vyriešia predaj parkovacích miest? Kto skôr príde, ten skôr melie? Dražba a tí čo nemajú dostatok financií na dražbu, nech auto predajú? A čo ak k niekomu príde návšteva? Jednoducho v BA a aj inde je ten problém, že developeri pri projektoch nepočítajú s parkovacími miestami, resp. robia ich žalostne málo
alebo nech pravidelne obiehaju policajti sidliska a davaju pokuty vsetkym co parkuju kadetade
ak by si to chcel uplne ferovo tak spravit megavelke parkoviska na krajoch blavy a kto nebude vediet parknut pri dome tak kyvadlovkou do blavy... ked to niekoho bude bavit ist k autu a od auta 15 minut domov tak vsetko v poriadku
napr od nas je problem vyjst na dvojprudovku, lebo jeden prud si spravili parkovisko a povacsine tam parkuju mensie nakladiaky a prd cez nich vidno ze ci daco ide... sa musim vysunut az do druheho pruhu aby som videl ci daco ide... a okrem toho je tam prechod, to je uz aj v predpisoch ze kolko metrov od prechodu nesmu parkovat a vzivote som tam nevidel dostat niekoho papucu alebo pokutu
Podareny priklad. Uz len najdi taky v reale.
Daju papucu, ak zavolas na mestsku policiu. Proaktivne to neriesia, len reaktivne. Btw. v zakone je aj to, aka musi byt ponechana sirka jazdneho pruhu ak vozidlo zastavi na krajnici. Cize aj to by si mohol riesit, ale to je v BA uplne nerealne. Ten priechod este ako tak.