zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Kde z nej najdem rozmery blizke rafikom? Pozeral som na webe tak som nasiel len 50mm. Diky
1. cena a spolahlivost
2. Spoľahlivosť ak na cenu nepozeraš.
Diky.
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/rafiky/pasky-do-rafiku/schwalbe-tubeless-paska-do-rafiku-10-m-p11040.html
savings Schwalbe Tubeless páska do ráfiku, 10 m
od 18,89 € savings
MOC 32,99 €Akcia -26% Stan’s NoTubes tesniaca páska do bezdušového ráfiku, 9.14 m
19,99 € -26%
MOC 26,99 €Spraviť sa to dá s každou. Niektoré sú tvrdšie a niektoré mäkšie každá ti rovnako zoderie prsty.
Za mňa sú treba dať hlavne pozor aby si to lepil pomaly, rovno a bez bublín. Potom to bude držať.
Raz som ešte skúsil taký punk že som mal moc tenkú pásku tak som pre istotu ešte celé koleso oblepil ducktapom a držalo to super. Možno by to držalo aj bez toho ducktapu.
Keď som to spravil ja ako vtedy úplný amatér a ešte aj na rafiku ktorý nie je kompatibilný s tubeless spraví to každý
Alebo budes menit plast a nebude drzat...
Lebo však keď som prechádzal na tubeless, tak ako okej… Vedel som, že nahodenie plášťov vie byť problém. Ale že to až takto sa plášť “odlepí” od ráfika a nejde to znova nahodiť… A pri obyčajnom servisnom úkone ako je doliatie tmelu. Toto ma teda celkom prekvapilo.
Preto nosim dušu
Preto nosim dušu
Ja tiez... Ale v principe si neviem predstavit ten mordor davat do zadzubaneho lepkaveho plasta dusu, ktora sa ti bude lepit vsade a neviem, ci sa dokaze pravidelne roztiahnut
Lebo však keď som prechádzal na tubeless, tak ako okej… Vedel som, že nahodenie plášťov vie byť problém. Ale že to až takto sa plášť “odlepí” od ráfika a nejde to znova nahodiť… A pri obyčajnom servisnom úkone ako je doliatie tmelu. Toto ma teda celkom prekvapilo.
No, za beznych okolnosti mlieko v terene nedolievas. Mozno to zalezi aj od plasta a rafika, ale ked dostanes defekt, ktory musis opravit knotmi, tak ho opravis knotmi a nevidim dovod, preco by sa ti mal plast odlepit od rafikov. Ja lejem mlieko priamo len pri novom plasti. Nasledne dolievam cez ventil, pretoze plast je nalepeny na rafik a vydrzi to aj uplne vypustenie vzduchu.