Jezus e-lektricky a trojelbusy pobavili:) sorac vyznelo to asi inak ako si myslel - no offence - prislo mi to ako boj s veternymi mlynmi kde svedkovia jehovovi (elonovi) bojuju proti svedlom dieslovim
peter120 tiez mam nastavene filtre. pre mna je cista cina ako BYD no-go .. aj ked sa bojim ze to je trend ktory uz "nase" automobilky nezvratia. ciastocne kvoli velmi skostnatenemu mysleniu (to ma aj tesla ale vo svojom style), ciastocne preto ze ked chcu nieco vyvinut tak na to musia minut obrovske prachy, kdezto cina okopiruje (uhradne) a vylepsi.
mne by elektricka vyhovovala aj teraz... a ked budem riesit vymenu auta tak si asi priplatim radsej za elektriku ako benzin/diesel. len ma velmi mrzi ze odporcovia elektro nemaju pravdu - chcel by som aby ju mali - plny facebook a autoforum ako tie auta po dvoch rokoch stratia polovicu hodnoty a po 5 rokoch su nepredajne. neviem ci zle hladam, ale tesla/vw/kia/hyundai v elektre teda nestratia 50% za dva roky ak sa teda nepouzivaju taxikarskym stylom a nemaju velku porciu km.
co mna serie (nie, nie som svedok) ze tesla ma niektore veci dotiahnute fakt daleko (najma efektivitu). neviem ci to vyvazi vsetky jej nevyhody (tvrdohlavost v interiery, tempomat, atd).. cakam na viac info ohladom gigacastingu. zle jazyky hovoria ze vela malych nehod budu totalky kvoli sposobe akym robia karoseriu (highland a nova Y). ak to je pravda som zvedavy ako sa k tomu postavia poistovne - ak zvysia uz teraz vysoku havarijnu tak sa vlastnenie takeho auta predrazi.