arrow_leftJaroh napísal:
Toto už neplatí. Dnes je už Čína v BEV a batériách lídrom vývoja aj implementácie.

len co bolo skor, ci kradez alebo vyvoj. neviem ci ma cina nejake patenty (pokus o vtip).. to ze su ako jedny z mala ochotni sa srat s takou spinavou vyrobou je jedna vec (ludske prava, ekologia,whatever) druha ci su naozaj technologickym lidrom alebo len vylepsuju ukradnute.
29.03.2025 - 16:17:20
00
Veci z časov, keď ešte Čína pajcovala, sú už dávno prekonané. Teraz ma v týchto odboroch najlepší R&D a vďaka dotovaniu stranou a vládou a nízkym štandardom to vie aj rýchlo dostávať do sériovej výroby.
Mimochodom, Japonsko na tom nebolo inak. Tiez na začiatku pajcovalo a kde je v technologiách teraz...
29.03.2025 - 16:32:43
00
Svata pravda, Cina teraz valcuje svet s technologickymi novinkami. A novu bateriu s vysokou hustotou ktoru teraz vyvinuli ked otestuju a nasadia tak to bude pecka. A ak Cina vojensky nenapadne Taiwan, tak odtial pride tiez zopar noviniek vo vyvoji.
29.03.2025 - 17:16:53
00
arrow_leftJaroh napísal:
Veci z časov, keď ešte Čína pajcovala, sú už dávno prekonané. Teraz ma v týchto odboroch najlepší R&D a vďaka dotovaniu stranou a vládou a nízkym štandardom to vie aj rýchlo dostávať do sériovej výroby.
Mimochodom, Japonsko na tom nebolo inak. Tiez na začiatku pajcovalo a kde je v technologiách teraz...

vdaka dotovaniu stranou alebo len kvoli tomu? pomaly kazda investicia ciny v EU smrdi nezakonnym dotovanim. vid najnovsia kauza kde EU presetruje BYD zavod pri Segedine..
nemozem si pomoct - mali sme tu komunizmus tak vieme ako funguje. neciha mi z tohto nic dobreho a preto nechcem svojimi peniazmi podporovat (podkopavat) EU znacky. lebo sa bojim ze ked tie padnu tak cina sa bude chovat ako ten najhorsi predstavitelny monopol, este aj s komouskou prichutou
29.03.2025 - 17:21:44
04
https://dsl.sk/article.php?article=30451
30.03.2025 - 21:58:59
00
Som zvedavy, kedy taky vykon bude dostupny na SK nabijackach. :D

Inak uz sa blizi doba, ze by bolo vhodne zaviest online zaväznu rezervaciu nabijacieho portu uz vopred pred prichodom auta k nabijacke. Tzn. naplanujes trasu v navigacii auta a ked realne vyrazis a spravi sa odhad dojazdu k nabijaciemu bodu, tak by auto port zarezervovalo s oknom +- 5 minut a potom uz rezervaciu len spresnovalo podla vyvoja na trase. Tym padom ma clovek jednak istotu ze nebude cakat a hlavne by mohli prist do hry aj superkondenzatory, ktore by sa nabijali postupne nizsim vykonom a na pozadovanej kapacite by boli tesne pred prijazdom auta, teda by nebola potrebna taka vykonova spicka v tom momente. Pomohlo by to lepsie rozlozit zatazenie siete a umoznilo by to vysokym vykonom nabijat viac aut sucasne. Zaujimalo by ma, ci sa uz niekto niecim takym zaobera, ale nepredpokladam, ze som prvy kto nad tym rozmyslal. V kazdom pripade zakladom by mal byt jednotny standardizovany komunikacny protokol medzi autom a nabijackou. A ci by uloziskom energie na rychle nabijanie boli superkondenzatory alebo hoc aj uz vyradene baterie je vlastne jedno.
30.03.2025 - 22:14:02
00
Jesus,popros tatka nech vybaví čo najskôr 😀👍.
30.03.2025 - 22:26:10
00
Toto je tvrdy biznis, cize je to v rukach automobiliek. Len teda predpokladam, ze niekto na tomto koncepte uz davno pracuje, lebo inak som zverejnil nieco, co som si mal dat najprv patentovat. :D
30.03.2025 - 22:31:31
00
Ešte k tomu fejkovému testu
https://youtu.be/OWYsRcLhSmE?si=2n6PfKNEzS5J6LrC
31.03.2025 - 06:59:27
00
Teraz som stravil tyzden s novym ID.3 s verziou co stoji 32 tis s DPH (ma uz navi, ACC, kameru, vyhrievane sedadla, dokonca aj metalizu) cize uplne pouzitelne bez priplatkov.
Pri pouzivani v meste som bol nadseny, pri predvidavej jazde som po meste jazdil za 9-12 kWh, pri vyuzivani obchvatu kde som siel 100-120 kmh to islo ku 14-16 kWH.
Takisto pri zbtocnom zrychlovani (brzda-plyn) v meste to slo ku tym 14-15 kwh.

Za mna uzasne spotreby najma pri tej plynulej jazde s premavkou, s e-up! nemavam nizsie.

Je to ale velmi zavisle na cloveku, kolega co to mal a skoro vsetko jazdil po dialnici, tak nebol spokojny, lebo ze ma 22kWh, co za mna na dialnicu pri 130kmh je stale velmi slusne.

Bavime sa o aute za 32 tis €.
02.04.2025 - 11:54:28
01
Aj 22kWh/100km je fajn, ked to preratas na eura to je pri nizkej tarife okolo 2,6€ pri standardnej je to 3,7€ na 100km
02.04.2025 - 12:21:05
00
By ma zaujímalo koľko percent z vlastníkov elektromobilov vie rozdiel medzi príkonom a výkonom.
02.04.2025 - 13:32:10
00
A teraz, par stran dozadu, by som tu vyhrabal ako ma quasimoto tusim aj sam, vysmieval/demagogoval ze pri dodrziavani mpr na dialnici budes vysoko nad 20kwh/100km.
Tazko sa potom diskutuje :)
02.04.2025 - 14:17:36
00
To neviem ci som bol ja, kazdopadne pod 20kwh pri realnej 130kmh som zatial BEV nezazil.

Toto po dialnici som sa pytal kolegu, tak ze on podla tacho 130kmh siel, ja sa raidim vzdy GPS + ze boli idealne podmienky, pekne pocasie 15°C. Odvtedy to siel este raz za dazda+vetra a priemer tam a spat mal vyse 25kwh, pricom Ba-TT siel vzdy pod 120kmh.

Chcel som poukazat na velky rozptyl podla druhu pouzivania, jeden clovek moze byt nadseny a druhy uplne naopak, ked maju iny rezim bezneho fungovania.
Ja som bol v meste nadseny, od cias e-up! som nemal s nicim take nizke spotreby v meste.
02.04.2025 - 16:47:41
00
Ta spotreba zalezi aj od auta, niektore nemaju aerodinamiku tak dopracovanu, a potom suvcka maju vacsi odpor vseobecne. No a ked mas tazku nohu a spoza kazdeho kamiona co ta zbrzdi sa na 130tku rozbiehas co to da :)
02.04.2025 - 16:51:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up